Fokustema
Bollnäs
Läs senare

Banrekord av Lannem Silje

”Super-Silje” gjorde idag första starten sedan i oktober 2015.
Åttaåringen visade ingen ringrost utan vann på nytt banrekord.
– Hon kommer vara ännu bättre med loppet i kroppen, sade Tor Wollebaek.
Av
Pär Gustafsson
Lannem Silje har tävlat färdigt. Foto Christer Norin/ALN
Lannem Silje har tävlat färdigt. Foto Christer Norin/ALN

Ola M Skrugstad är mannen bakom Lannem Silje (e. Åsajerven). Han har fött upp, äger och tränar fenomenet som hunnit bli åtta år gammal. Hon har varit borta sedan femåringssäsongen på grund av gaffelbandsskada och under uppehållet har hästen fått en avkomma som heter Lannem Stina (e. Dotterud Teddy).

Skrugstad har tränat Lannem Silje i flera månader inför återkomsten och hans förhoppning är att ta upp kampen med de allra bästa kallbloden. Idag hade han hittat en mycket bra proposition till kallblodsstjärnan; ett försök i Dubbelcupen med fördel för ston.

Hästen tvekade lite från start, men det var få ston på startvolten och Lannem Silje fick ledningen och öppnade första 500 meterna efter 1.27,5. Hästen ökade tempot hela vägen in i mål och via underkant 1.22 sista halvvarvet landade hon på 1.23,2/1.640 meter.

– Inför comebacken hade jag varit nöjd med både kvalloppet och snabbjobb, men jag var ändå osäker på var hon stod. Nu känns det väldigt bra och jag tror att Lannem Silje är ännu bättre med loppet i kroppen. Troligen blir nästa start i Leangen om två veckor, sade Tor Wollebaek, som kört superstoet i karriärens samtliga 49 starter.
Hon var vunnit 45 gånger och aldrig slutat sämre än trea. Totalt ståtar hästen med nästan 6,8 norska miljoner på kontot.

Vann smått överlägset

Förstapriset uppgick till 50.000 kronor och 1.23,2 var banrekord för äldre utlandsfödda ston över kort distans i Bollnäs. Färska V75-vinnaren Alfie och Lars-Erik Karlsson slutade tvåa. Hon smög med i rygg på Lannem Silje och blev frånåkt med sex längder. Tredjepriset gick till Flex och Nathalie Blom.

Fokustema
Damklubbens Stora Fyraåringspris
Läs senare

Dubbel till Adielsson

UMÅKER. Via dödens satte Ari-Pekka Pakkanen-tränade Hotshot Luca nosen först och även i detta lopp satt Erik Adielsson i sulkyn.
Av
Cecilia Kristoffersson
Hotshot Luca och Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Hotshot Luca och Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Efter spetskörning från start tog Daniel Wikbergs Weekend Fun (e. Jaded) ledningen via 1.10,5 de första 500 meterna och fick per omgående Hotshot Luca (e. Dream Vacation) utvändigt om sig. Hemmahoppet och Ingemar Hultqvist-tränade Selmer I.H. (e. Love You) gavs en resa i andra par utvändigt och det var dessa tre som syntes på det oerhört tajta målfotot.

– Även om han inte är jättestor som häst är det en riktig fighter som har ett lejons hjärta, sade Adielsson i vinnarcirkeln.

Hotshot Luca var först över linjen och Erik Adielsson räknade därmed hem kvällens andra seger. Segertiden blev 1.14,3a/2.140 meter och förstapriset var 100.000 kronor.

Detta var andra året i rad Adielsson segrade i detta lopp och förra året var det bakom Svante Båths Louie Brodde.

– Det är alltid lika trevligt att vinna den här kvällen och tråkigt nog är det nu 364 dagar till nästa gång. Nedräkningen har redan börjat, avslutade kusken med ett skratt till Damklubben som var prisutdelare.

 

Fokustema
Treåringar
Läs senare

Attraversiamo trots dödens

UMÅKER. Svante Båths Attraversiamo var förra året tvåa bakom Global Welcome i Svensk Uppfödningslöpning och årsdebuterade ikväll med seger.
Av
Cecilia Kristoffersson
Attraversiamo och Erik Adielsson segrade i Umåkers Treåringselit. Foto Jeannie karlsson/Sulkysport
Attraversiamo och Erik Adielsson segrade i Umåkers Treåringselit. Foto Jeannie karlsson/Sulkysport

Erik Adielsson hittade positionen utvändigt om ledande Person of Interest (e. Explosive Matter) med Attraversiamo (e. Kiss Francais) direkt från start. Första 500 meterna avverkades på 1.10,5 och varvet på 1.15,5. Positionerna hölls loppet igenom och först runt slutsvängen satte Adielsson press på ledaren.

Segergreppet kopplades över upploppet och även om Even´s Cool Boy (e. Un Mec d’Heripre) avslutade rasande bra över upploppet höll Attraversiamo undan säkert i årsdebuten.

– Det här är en riktigt bra häst och det var inget givet val för mig att välja Global Welcome i Uppfödningslöpningen. Han var lite barnslig förra året och och även om han fortfarande är det märks det att han är ett år äldre. Attraversiamo kommer bli riktigt bra om han håller i benen och huvudet, sade Adielsson i vinnarcirkeln.

Kvällens seger inbringade 100.000 kronor och Atttraversiamo segrade på 1.13,7a/2.140 meter.

Fokustema
Sleipner Cup
Läs senare

Defilerade hem segern

UMÅKER. I den nionde starten kom den åttonde segern för Jan-Olov Perssons Månlykke A.M. och han var ensam på upploppet.
Av
Cecilia Kristoffersson
Månlykke A.M. tog åttonde segern i den nionde starten  i det första loppet på Umåker ikväll. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Månlykke A.M. tog åttonde segern i den nionde starten i det första loppet på Umåker ikväll. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Från 40 meters tillägg avancerades den fyraårige Månprinsen A.M.-sonen via tredjespår i stort sett per omgående efter att starten släppts. Jan-Olov Persson vilade Månlykke A.M. i ledande Stjärnpinglans (e. Bokli Eld) rygg fram till bortre långsidan då attacken sattes in. På två kliv var ledaren rundad och därefter var det spel mot ett mål.

– Han var riktigt bra idag och fick sträcka ut runt sista sväng. Det är en riktig motor på Månlykke A.M. och ägarna har haft mycket tålamod med honom då han hade mycket problem med fräschören förra året, sade Persson i vinnarcirkeln.

Månlykke A.M. har nu tjänat 212.500 kronor, han travade ikväll nya rekordet 1.26,2/2.180 meter och segermarginalen skrevs till hela nio längder. Äger gör Sjösläntens Konsult & Fastighets AB och AnnaMaria Öberg är uppfödare.