Fokustema
Sulkysport nummer 13
Läs senare

E-tidningen ute redan nu

Med anledning av Sveriges nationaldag kommer tidningen i brevlådan först imorgon, men redan idag kan du som prenumerant läsa den som e-tidning eller köpa lösnummer i vår app.
Av
Cecilia Kristoffersson
Sulkysport nr 13 2017 Lionel
Sulkysport nr 13 2017 Lionel

Till detta nummer gjorde Claes Freidenvall och Jeannie Karlsson turen till Mysen för att träffa mannen bakom Lionel inför Oslo Grand Prix.

Fokus ligger även på lördagens V75-bana Östersund där ni får träffa den yngste av Djuse-bröderna, Fredrik ”Frasse” Fransson är veckans krönikör och näste Championhingst presenteras.

Sedan finner ni självklart även tips och startlistor till både fredagens V64- och lördagens V75-tävlingar i Östersund och till Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke som även de bjuder på en extra V75-omgång.

Enklast läser du oss i vår app och där finns även möjligheten att köpa lösnummer för 30 kronor stycket.

Länk till AppStore

Länk till Google Play

Så läser du oss digitalt

Fokustema
Gävle
Läs senare

Ston på revanschjakt

I Oaks-Revanschen förra veckan vann Virunga och tvåa slutade Romance Amok. På lördags möts treåringarna i en ny revansch.
Av
Pär Gustafsson
Svante Båth-tränade Virunga vann på Solvalla förra veckan. Foto Martin Langels/ALN
Svante Båth-tränade Virunga vann på Solvalla förra veckan. Foto Martin Langels/ALN

E3-Revanschen för ston
2.140 meter autostart
Förstapris: 200.000 kronor
Häst – Kusk (tränare)

 1. Virunga (e. Maharajah) – Erik Adielsson (Svante Båth)
 2. Tahiti Journey (e. Scarlet Knight) – Jorma Kontio (Björn Röcklinger)
 3. Drizzle C.C. (e. Sam Bourbon) – Pierre Nyström (Lise-Lotte Nyström)
 4. Sunwapta Goj (e. Sahara Dynamite) – Oskar J Andersson (Malin A Karlsson)
 5. Sheilah Laday (e. Text Me) – Peter G Norman
 6. Digital Promise (e. Super Photo Kosmos) – Rikard N Skoglund (Stefan Melander)
 7. Alfa Mare (e. Donato Hanover) – Kenneth Haugstad (Stefan Melander)
 8. Digital Furcola (e. Super Photo Kosmos) – Per Lennartsson (Stefan Melander)
 9. She Fixit (e. Love You) – Ulf Ohlsson (Stefan Arvidsson)
 10. Romance Amok (e. The Best Madrik) – Björn Goop (Timo Nurmos)
 11. Mattie (e. Muscle Hill) – Daniel Wäjersten (Markus Pihlström)
 12. Poem In Motion (e. Prodigious) – Torbjörn Jansson (Svante Båth)

Här finner ni startlistor till samtliga V75-lopp i Gävle på lördag. Månprinsen A.M. dyker upp i finalen i Dubbelcupen och sedan körs Gävle Stora Pris (gulddivisionen) över 2.640 meter.

Båth-formen håller i sig

Autogiro
150 kronor i månaden
Enkelt och smidigt
Sulkysport både som pappers- och e-tidning
Beställ
Fokustema
E-tidning, app & print
Läs senare

Sulkysport nummer 39

Vi har kommit till platserna 31-40 på Sulkysports unika lista över världens 50 bästa hästar under de sista 100 åren. Och här dyker världens snabbaste travare upp. Tips och startlistor till hela helgen, kommer Souloy-domen gälla i Frankrike?, veckans höjdare och så mycket mer!
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Topp 50-sista-100.
 • Sulkysport har hälsat på Uppfödningsloppsvinnaren Global Welcome och hans skötare Moa Thörngren. Du hittar det mesta om hästen, tränaren, uppfödaren och framtiden.
 • Från majsfält till toppsport. Häng med när Sulkysport kliver bakom kulisserna på heta tävlingsanläggningen Hoosier Park i amerikanska Indiana.
 • ATG har köpt ett danskt spelbolag som visat minusresultat de två senaste åren med 23 respektive 18 miljoner.
 • Hans Ljungkvists beslut att inte fortsätta som ordförande i Svensk Travsport tvingar fram ett extrainsatt förtroenderåd.
 • Vilket genomslag får norsk travsports tioåriga avstängning mot Fabrice Souloy? Kommer fransmännen respektera domen?
 • Redén har en plan för att ha hästarna på topp till Prix d’Amérique. Han har bussat ned tio hästar med en sammanlagd prissumma på 61 miljoner! Hur mycket ökar den med i vinter?
 • Att byta namn på sin häst kan vara en väg till framgång! Ett nytt namn gav 400.000 på fyra månader…
 • Bland förra veckans höjdare fäster vi blicken vid en hårt kämpande amatör vars häst vann i veckan – och vinnaren är också hans uppfödning, i fjärde led!
 • Philippe Allaire dominerar som vanligt tvååringsloppen i Frankrike – vi har tagit fram listan över hans samtliga tvååringar som startat.
 • Tips till V64 Kalmar, V75 Åby och GS75 Solvalla. Givetvis packat med intervjuer och analyser som ska hjälpa dig på vägen att bli en vinnare.
 • …och mycket mer!

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor stycket. Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital.

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Sulkysport e-tidning
Från 275 kronor
Läs tidningen var du vill
Varje torsdag på din dator, surfplatta och smartphone
Beställ
Fokustema
Nyförvärv
Läs senare

Hambovinnare till Redén

Årets Hambletonian-vinnare – Perfect Spirit – går i träning till Daniel Redén och anländer till hans gård i Örsundsbro inom en vecka.
Av
Claes Freidenvall
Åke Svanstedt och skötaren Janicka Häggman och Roger Walmann, ägaren Lennart Ågren och John Campbell. Foto Adam Ström/stalltz.se
Åke Svanstedt och skötaren Janicka Häggman och Roger Walmann, ägaren Lennart Ågren och John Campbell. Foto Adam Ström/stalltz.se

– Det är allmänt känt att Perfect Spirit har haft ont i vänster bakkota efter Hambletonian Stakes. Jag vet att det finns möjlighet till skonsammare träning hos Daniel Redén och dessutom är han duktig på att förvalta äldre hästar som har eller haft problem, säger ägaren Lennart Ågren.

Perfect Spirit (e. Andover Hall-Good Common Cents) tog sin största seger i början av augusti när han vann finalen i Hambletonian Stakes ($1.000.000) med sin tränare Åke Svanstedt i sulkyn sedan målettan What the Hill diskvalificerats. Sitt vinnarrekord 1.09,2/1.609 meter satte han vid seger i Tompkins Memorial ($59.370) på Meadowlands två veckor innan Hambo-vinsten på 1.09,7.

Därefter har det blivit ytterligare två starter. Perfect Spirit slutade tvåa i Simpson Stake ($30.000) bakom Stealth Hanover, medan han underpresterade i försöket i Kentucky Futurity och har inte startat sedan dess.

Fakta

Perfect Spirit

Hingst född 2 april 2014
Resultat: 18 st: 7-2-2
Rekord: 1.09,2*
Startprissumma: 635.919 dollar.
Tidigare tränare: Åke Svanstedt, USA.
Ny tränare: Daniel Redén, Solvalla.
Ägare: Srf Stable.
Uppfödare: Hanover Shoe Farms, Pennsylvania.
Auktionspris: 75.000 dollar (Harrisburg)
Större segrar: Hambletonian Stakes ($1.000.000), Tompkins Memorial ($59.370) och Earl Beal Jr. Memorial-försök ($25.000).

Expandera

Nu väljer Lennart Ågren att ta hem Perfect Spirit och sätta honom i träning hos Daniel Redén.

– Jag har Lightning Force hos Daniel och av samma anledning som Perfect Spirit kommer också Heavy Sound att gå till Daniel Redén. Han är också skadad.

Heavy Sound (e. Ken Warkentin-Illustre November), 1.10,9ak*/$4.786.550 kr, vann korta E3-finalen som treåring, ifjol slutade han tvåa i Svenskt Travderby och i år har det bara blivit tre starter för hans del.

– Både Perfect Spirit och Heavy Sound behöver få tid på sig innan de kan vara tillbaka på tävlingsbanan.

Daniel Redén glädjs att få in en Hambletonian-vinnare i stallet.

– Lennart frågade mig och jag brukar inte ta in så många hästar utifrån och dessutom var det okej från Bengt Ågerups sida. Det är förstås fantastiskt att få in en Hambletonian-vinnare – det är inte många som får det! – och jag ska givetvis göra mitt bästa för att det ska bli så bra som möjligt, säger Daniel Redén.

Sport