Fokustema
Hallå där...
Läs senare

Hallå där…

Hanna Olofsson som tog en fyrling på hemmabanan Boden inom GS75 igår!
Av
Ola Lernå
Hanna Olofsson pratar om gårdagens succé och framtiden. Foto HANOLD/ALN
Hanna Olofsson pratar om gårdagens succé och framtiden. Foto HANOLD/ALN

– Tack! När man kommer in i zonen flyter det bara på, en skön känsla.
Var det första fyrlingen?
– Nej, jag har tagit minst en förut. Men det får du kolla. (Jodå, Hanna tog en fyrling Boden, även 18 mars 2014, då med två egentränade, igår tränade hon samtliga fyra själv. Hon har även tagit en fyrling som tränare, i Skellefteå 20 juni 2015, tre körde hon själv, Jenny Engfors satt bakom den fjärde)
Du har varit på semester, det är inget som syns på resultaten?
– Jag har grym personal! Och är alltid trygg när jag ger mig av.
Du har 42 hästar i träning, är det optimalt antal?
– Det finns alltid plats för nya bekantskaper, men jag är nöjd med det antal jag har i träning.
Du slog nytt rekord som tränare ifjol, var du nöjd?
– Det var jag. Det var ett stabilt år, utan några djupa dalar, de gånger som vi hade lite sämre resultat var det jag som körde sämre, hästarna fungerade fint hela tiden.
Ifjol blev Ulf Ohlsson kuskchampion i Boden på 16 segrar, du var tvåa på 14. Nu ståtar du redan med fyra?
– Ha, ha! Jag sätter inte så gärna upp mål, det är mycket man inte kan påverka, men jag har ju varit tränarchampion i Boden flera gånger, men bara vunnit kuskchampionatet en gång. Så jag sa faktiskt inför året att jag borde kunna fixa att ta både tränar- och kuskchampionatet samma år. Det här var ju en bra början – även om det är långt kvar.
Vem är nästa vinnare från Hanna Olofsson?
– Oj, jag vet att jag ska tävla på Skellefteå, men det har ju inte ens varit anmälningar dit ännu. Jag ska sätta mig idag och gå igenom propositionshäftet, det verkar ju i alla fall som att hästarna är i form!

Fokustema
Fyra ledamöter röstades bort
Läs senare

Sundbyholm utan styrelse

Sörmlands Travsällskap står utan styrelse efter söndagens extrastämma och med överväldigande majoritet röstades kvartetten Roland Jansson (ordförande), Bo Insulander, Håkan Karlsson och Fredrik Andersson bort i en sluten omröstning.
Av
Claes Freidenvall
Roland Jansson röstades bort som ordförande i Sundbyholms Travsällskap idag och ytterligare tre ledamöter i styrelsen fick lämna sina platser. Foto: stalltz.se
Roland Jansson röstades bort som ordförande i Sundbyholms Travsällskap idag och ytterligare tre ledamöter i styrelsen fick lämna sina platser. Foto: stalltz.se

Sulkysport har i ett flertal artiklar skrivit om turbulensen i styrelsen i Sörmlands Travsällskap under hösten. Tidigare i år valde först Jonas Biderman att avgå och därefter Lotta Lejdberg och när Pamela Nordberg hoppade av i slutet av november återstod bara fyra i styrelsen.

När en sådan situation uppstår ska det – enligt travsällskapets stadgar – kallas till en extra föreningsstämma för kompletteringsval eftersom styrelsen inte längre är beslutsmässig.

Ingen i styrelsen var på plats

Idag hölls den extra stämman och trots att den återstående kvartetten i styrelsen var kallade till extrastämman valde ingen av dem att deltaga på stämman och det gjorde inte heller den till styrelsen adjungerande Lina Bertilsson.

Mötet gick lugnt tillväga och med en överväldigande majoritet, 29 röster mot 3, beslutade stämman att återta mandatet och avsätta samtliga fyra kvarvarande ledamöter i styrelsen, däribland ordförande. Därmed var förtroendet för nuvarande styrelse förbrukat.

– Ikväll är en sällsamt vacker kväll. En kväll då medlemmarna i Sundbyholms travsällskap visade prov på stort mod och kurage och tog tillbaka banans heder, säger Pamela Nordberg och fortsätter:

– Det är med tillförsikt och förväntan jag ser sällskapet gå framtiden till mötes. Det svåra och tuffa steget är taget. Nu återstår valberedningens arbete och förhoppningsvis fler fina kvällar i sikte.

 

Ännu ett avhopp tvingar Sundbyholm till ny stämma

”Inte låta mig skrämmas till nickedocka”

 

Fokustema
Frankrike
Läs senare

Svenskdubbel på ”landsorten”

Coktail Fortuna har inlett sin karriär på bästa sätt i Frankrike och andra segern på lika många försök kom idag i Lyon och till sin hjälp hade Robert Bergh belgaren Dominik Locqueneux. Seger blev det också för Tomas Malmqvists Crack Atout i Nantes.
Av
Claes Freidenvall

Coktail Fortuna (e. Lovey You-Dalloah No) tog hem Prix de Parilly (€32.000) och 14.400 euro på 1.13,6a/2.600 meter och följde således upp triumfen i Prix de l’Eure (€54.000) på Vincennes den 2 december. Äger gör Sanda Racing Stable och utflykterna till Frankrike har givit 38.700 euro i utbyte.

Här hade Björn Goop Beppe Am (e. Enjoy Lavec) till start och han slutade fyra på 1.14,1 och ägarna Stall Goop AB kunde räkna in 2.560 euro.

Nicolas Lemetayer skötte tömmarna bakom Tomas Malmqvist-tränade Crack Atout (e. Niky-Pleiade d’Atout) i lärlingsloppet Prix de Pornichet (€16.000) i Nantes och duon vann på 1.16,0 över 3.025 meter. Äger gör Hancla KB och förstapriset uppgick till 7.200 euro.

Fokustema
Vincennes
Läs senare

Ny seger för Goop

Florence Bourbon inledde karriären med fyra raka segrar, men förlorade senast (trea) och då satt Björn Goop i sulkyn. Revanschen kom idag i treåringsloppet Prix de Cancale (€48.000) och därmed räknade Goop in sin tredje dagsseger på franska huvudstadsovalen.
Av
Claes Freidenvall

Sébastien Guarato-tränade Florence Bourbon (e. Ready Cash-Urgentissime) och Björn Goop hittade till andra utvändigt på ett tidigt stadium innan attacken sattes in strax innan slutsvängen. Drygt 450 kvar skaffade sig det treåriga stoet ett klart övertag, men mitt på upploppet tog det emot och Florence Bourbon höll undan knappt för Feem di Goutier (e. Un Mec d’Heripre) på 1.15,5/2.850 meter.

Modern Urgentissime (e. Coktail Jet), 1.13,5/€167.240 euro, har sin första avkomma i Florence Bourbon. Själv ingår Urgentissime i samma syskonskara som avelshingsten Brillantissime (e. Ready Cash), 1.10,6/€958.375, Elegantissime (€151.950), Celebrissime (€129.500) och Fastissime (€112.450).

Sport