Fokustema
Code of conduct
Läs senare

Hans Karlsson anmäler Örebrotravet till ST

Hans Karlsson har fått flera coduct of conduct-anmälningar emot sig och nu lämnar han in en egen anmälan till Svensk Travsport då han anser att Örebrotravets ledning smutskastat honom en längre tid i olika sammahang.
Av
Claes Freidenvall
Hans Karlsson är på krigsstigen mot ledningen på Örebrotravet. Foto: Kihlmans Foto
Hans Karlsson är på krigsstigen mot ledningen på Örebrotravet. Foto: Kihlmans Foto

Detta har enligt Hans Karlsson skett på olika möten och i en rad olika sammhang. Hans anmälan – inskickad till ST:s styrelse – kan läsas i sin helhet nedan:

”Örebro-travets ledning (bl.a. Fredrik Askhem) och vd Claes Broberg har en längre tid smutskastat mig på olika möten och i olika sammanhang, intervjuer, skrivelser och uttalanden.

Anklagelserna saknar faktaunderlag och präglas av svepande och osanna formuleringar. Detta måste stoppas eftersom det ekonomiskt allvarligt drabbar min verksamhet.

Smutskastningen grundar sig i att jag på olika sätt bekämpar planerna på en flytt av travbanan till Kvinnersta eftersom jag anser att det inte finns ekonomi för detta och att det kraftigt hotar travsportens existens i örebroområdet.

Jag har utestängts från viktig information i ärendet och efter en falsk utredning har jag uteslutits ur travsällskapet.

När ärendet var uppe på travsällskapets årsmöte var det typ häxprocess utan sakliga uppgifter och utan att jag fick närvara.

När oppositionen på mötet efterfrågade sakuppgifter förnekades den rättigheten med kravet från ledningen att församlingen skulle tro på ”deras ord”.

Helt stadgevidrigt har jag därefter nekats nytt medlemskap i travsällskapet.

Tydligen har jag anmälts till code of conduct för mitt motstånd mot flytten, men bedömningen har då gjorts att jag inte överträtt bestämmelserna och att jag hållit mig inom gränserna för yttrandefriheten.

Nu har travsällskapets ledning med vd Claes Broberg tagit till riktigt fula knep och i samarbete med en tidigare fastighets-vd, styrelsemedlemmen Mats Domberg, hotar man mig med vräkning om jag inte upphör med protesterna mot flytten av travbanan.

Från Örebrotravets hemsida.

Nu har ovanstående personer publicerat en kommuniké på sin hemsida som kraftigt försöker svärta ned mig genom att försåtligt formulera uttalanden som om jag på något sätt var anklagad att ha utfört en hästmisshandel, något som man dock säger sig sakna bevis att bedöma.

Sanningen är att jag nyligen avbröt en hästmisshandel, något som jag fått mycket beröm för bland hästvänner i hela Sverige.

Måttet är nu rågat och, som många andra föreslagit, det är dags för Örebro-travets ledning och vd att avgå.

Räknar med åtgärder mot ovannämnda och ett officiellt uttalande från ST.”

Med vänlig hälsning

Hans Karlsson

Fokustema
Fyra ledamöter röstades bort
Läs senare

Sundbyholm utan styrelse

Sörmlands Travsällskap står utan styrelse efter söndagens extrastämma och med överväldigande majoritet röstades kvartetten Roland Jansson (ordförande), Bo Insulander, Håkan Karlsson och Fredrik Andersson bort i en sluten omröstning.
Av
Claes Freidenvall
Roland Jansson röstades bort som ordförande i Sundbyholms Travsällskap idag och ytterligare tre ledamöter i styrelsen fick lämna sina platser. Foto: stalltz.se
Roland Jansson röstades bort som ordförande i Sundbyholms Travsällskap idag och ytterligare tre ledamöter i styrelsen fick lämna sina platser. Foto: stalltz.se

Sulkysport har i ett flertal artiklar skrivit om turbulensen i styrelsen i Sörmlands Travsällskap under hösten. Tidigare i år valde först Jonas Biderman att avgå och därefter Lotta Lejdberg och när Pamela Nordberg hoppade av i slutet av november återstod bara fyra i styrelsen.

När en sådan situation uppstår ska det – enligt travsällskapets stadgar – kallas till en extra föreningsstämma för kompletteringsval eftersom styrelsen inte längre är beslutsmässig.

Ingen i styrelsen var på plats

Idag hölls den extra stämman och trots att den återstående kvartetten i styrelsen var kallade till extrastämman valde ingen av dem att deltaga på stämman och det gjorde inte heller den till styrelsen adjungerande Lina Bertilsson.

Mötet gick lugnt tillväga och med en överväldigande majoritet, 29 röster mot 3, beslutade stämman att återta mandatet och avsätta samtliga fyra kvarvarande ledamöter i styrelsen, däribland ordförande. Därmed var förtroendet för nuvarande styrelse förbrukat.

– Ikväll är en sällsamt vacker kväll. En kväll då medlemmarna i Sundbyholms travsällskap visade prov på stort mod och kurage och tog tillbaka banans heder, säger Pamela Nordberg och fortsätter:

– Det är med tillförsikt och förväntan jag ser sällskapet gå framtiden till mötes. Det svåra och tuffa steget är taget. Nu återstår valberedningens arbete och förhoppningsvis fler fina kvällar i sikte.

 

Ännu ett avhopp tvingar Sundbyholm till ny stämma

”Inte låta mig skrämmas till nickedocka”

 

Fokustema
Frankrike
Läs senare

Svenskdubbel på ”landsorten”

Coktail Fortuna har inlett sin karriär på bästa sätt i Frankrike och andra segern på lika många försök kom idag i Lyon och till sin hjälp hade Robert Bergh belgaren Dominik Locqueneux. Seger blev det också för Tomas Malmqvists Crack Atout i Nantes.
Av
Claes Freidenvall

Coktail Fortuna (e. Lovey You-Dalloah No) tog hem Prix de Parilly (€32.000) och 14.400 euro på 1.13,6a/2.600 meter och följde således upp triumfen i Prix de l’Eure (€54.000) på Vincennes den 2 december. Äger gör Sanda Racing Stable och utflykterna till Frankrike har givit 38.700 euro i utbyte.

Här hade Björn Goop Beppe Am (e. Enjoy Lavec) till start och han slutade fyra på 1.14,1 och ägarna Stall Goop AB kunde räkna in 2.560 euro.

Nicolas Lemetayer skötte tömmarna bakom Tomas Malmqvist-tränade Crack Atout (e. Niky-Pleiade d’Atout) i lärlingsloppet Prix de Pornichet (€16.000) i Nantes och duon vann på 1.16,0 över 3.025 meter. Äger gör Hancla KB och förstapriset uppgick till 7.200 euro.

Fokustema
Vincennes
Läs senare

Ny seger för Goop

Florence Bourbon inledde karriären med fyra raka segrar, men förlorade senast (trea) och då satt Björn Goop i sulkyn. Revanschen kom idag i treåringsloppet Prix de Cancale (€48.000) och därmed räknade Goop in sin tredje dagsseger på franska huvudstadsovalen.
Av
Claes Freidenvall

Sébastien Guarato-tränade Florence Bourbon (e. Ready Cash-Urgentissime) och Björn Goop hittade till andra utvändigt på ett tidigt stadium innan attacken sattes in strax innan slutsvängen. Drygt 450 kvar skaffade sig det treåriga stoet ett klart övertag, men mitt på upploppet tog det emot och Florence Bourbon höll undan knappt för Feem di Goutier (e. Un Mec d’Heripre) på 1.15,5/2.850 meter.

Modern Urgentissime (e. Coktail Jet), 1.13,5/€167.240 euro, har sin första avkomma i Florence Bourbon. Själv ingår Urgentissime i samma syskonskara som avelshingsten Brillantissime (e. Ready Cash), 1.10,6/€958.375, Elegantissime (€151.950), Celebrissime (€129.500) och Fastissime (€112.450).

Sport