Fokustema
SHL-avtal
Läs senare

Harry tar plats i tekningscirkel

Det omdiskuterade SHL-samarbetet rullar vidare och denna vecka har ATG lanserat ”SHL Harry”. Innebärande att varje SHL-klubb får sin egen Harry Boy.
Av
Ola Lernå
Harry gillar alla SHL-lag, inte bara Växjö…

Fem procent av insatsen på SHL Harry går till klubben.
SHL Harry ska säljas online och under våren kommer utvalda butiker med lokal förankring till klubbarna att kunna erbjuda SHL Harry.
– Genom att kunna erbjuda varje SHL-klubb sin egen Harry Boy-variant där man samtidigt stöttar sin favoritklubb tror vi kan få fler hockeyfans att få upp ögonen och intresset för travet och spelet, säger Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på ATG.
SHL Harry kommer dessutom synas i tekningscirklarna på samtliga SHL-arenor under säsongen.

Fokustema
Finlandia-Ajo
Läs senare

V75-schemat ritas om

Den 6 maj skulle ATG ha arrangerat V75-spel till Vermo-banan i Helsingfors i samband med storloppet Finlandia-Ajo, men finska toto-regler sätter stopp för omgången, rapporterar ATG i ett pressmeddelande.
Av
Pär Gustafsson
V75-rosetter. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
V75-rosetter. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Under flera år har Sverige spelat V75 till Finlandia-Ajo-dagen, vilket var tanken även i år.

Det är den finska spelmyndigheten som gjort en tolkning av sina toto-regler och stoppat den planerade nordiska V75-omgången på Vermo. Tidigare har den här tävlingsdagen i Finland gått till så att finska spelbolaget Veikkaus anordnat en V75-omgång och ATG har samlat ihop det internationella spelet. Tanken var att göra likadant i år, men nu har den finska spelmyndigheten gjort en tolkning att det bryter mot de finska reglerna för toto-spel att anordna internationellt spel i sådan form”, skriver ATG i ett pressmeddelande.

Finlandia-Ajo flyttas från söndag till lördag

På grund av det här beslutet väljer Vermo-banan flytta miljonloppet Finlandia-Ajo från söndag till lördag. Därmed kommer stordagen att körs den 5 maj och ATG kommer ”bara” erbjuda enloppsspel som vinnare och tvilling.

Istället för Vermo-omgången kommer ATG att arrangera V75-spel till Biri söndag den 6 maj.
– Det känns bra att vi så snabbt kunde landa i att Norge anordnar en V75-omgång till söndagen och spelar till vår V75-omgång i Örebro på lördagen. Det betyder högre omsättning med norska pengar i potten vilket gynnar spelarna, säger Peter Wallin, sport- och spelkoordinator på ATG.

Autogiro
150 kronor i månaden
Enkelt och smidigt
Sulkysport både som pappers- och e-tidning
Beställ
Fokustema
Norge
Läs senare

”Inte nöjd med siffrorna”

Momarkens V75-omgång var den sämsta ur ett norskt perspektiv på fyra år och den totala omsättningen backade också och det för tredje året i rad.
Av
Claes Freidenvall

– Med tanke på att vi fick med oss en jackpot från Sverige är jag inte nöjd med siffrorna, säger Norsk Rikstotos direkör Harald Dörum till Trav-og Galopp-Nytt.

Fakta

Omsättning Unionskampen

År – norsk omsättning – Totalt (inkl. Sverige)
2014 – 19.532.070 – 91.794.581
2015 – 20.862.052 – 102.534.259
2016 – 21.865,439 – 109.391.886
2017 – 20.535.604 – 109.286.118
2018 – 19.693.180 – 91.794.581

Källa: Trav-og Galopp-Nytt.

Expandera

Från norsk sida omsattes den 19.693.180 norska kronor på V75 och det var en nedgång för fjärde året i rad. Inte ens den svenska omsättningen hjälpte att lyfta den ”gemensamma” V75-omgången.

Fokustema
Kalmar
Läs senare

”Kan inte garantera säkerheten”

Kalmartravet ställer in fredagens lunchtävlingar på grund av att det har snöat och blåst kraftigt i flera dagar.
Av
Pär Gustafsson

Tillsammans med Svensk Travsport har travbanan i Kalmar redan nu tagit beslutet att ställa in morgondagens tävlingar som skulle ha börjat 12.45. Detta på grund av det tuffa vädret med flera klass 1 och klass 2-varningar.

– Under rådande omständigheter kan vi inte garantera säkerheten för varken två- eller fyrbenta och vi valde därför att ta detta beslut redan nu istället för att vänta och se imorgon, säger Magnus Johansson, travbanechef på Kalmartravet.

Det är heller inte aktuellt att flytta tävlingarna till någon närliggande bana med anledning av rådande snöstorm.

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ