Fokustema
Solvalla
Läs senare

Hästägare bjuds på middag

Från och med veckan efter Jubileumspokalen, alltså den 21 augusti, bjuder Solvalla hästägare med starthäst på middag i restaurang Kongressen på tisdagkvällar.
Av
Lars G Dahlgren
Solvallas restaurang Kongressen. Foto: Solvalla (pressbild).
Solvallas restaurang Kongressen. Foto: Solvalla (pressbild).

– Solvallatisdagar har sportsligt varit en riktig fullträff och vi vill gärna erbjuda en extra festlig kväll för de hästägare som bidrar till alla fina lopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Solvallatisdag – Fun Dining startades i vintras som ett försök att få fart på tisdagar som Solvallas nya tävlingskväll. Det långsiktiga målet är att genom att stärka arenaupplevensen så ska man locka tillbaka den stampublik som gått förlorad i och med det banpublikfientliga Xpress-upplägget på onsdagar. Man vill genom ”fun dining” få en fullsatt restaurang Kongressen att trivas. Nu försöker man locka fler ägare till startande hästar till Kongressen på tisdagar.

– Utan hästägarna skulle vi inte ha fina lopp och vi tycker att en middag i samband med tävlingarna är ett bra sätt att visa vår uppskattning, säger Anders Malmrot i pressmeddelandet från Solvalla.

Erbjudandet gäller för två ägare per startande häst med möjlighet att köpa till fler platser och inbjudan ska ske via mail.

– Därför är det viktigt att företrädare och delägare registrerar sin mailadress hos Svensk Travsport, säger Anders Malmrot.

Fokustema
Solvalla
Läs senare

Sju ston i Peace Corps lopp

Kommande tisdag på huvudstadbanan körs Peace Corps lopp och C Th Ericssons Memorial för den äldre eliten. Sju hästar är anmälda till respektive lopp.
Av
Pär Gustafsson
Double Exposure avgjorde på topptid efter en häftig upploppsduell. Foto Jeannie Karlsson
Double Exposure avgjorde på topptid efter en häftig upploppsduell. Foto Jeannie Karlsson

Peace Corps lopp
2.140 meter autostart
Förstapris: 125.000 kronor
Häst – Kusk

 1. Unrestricted – Johan Untersteiner
 2. Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson
 3. Unique Juni – Oskar J Andersson
 4. This Is It N.O. – Björn Goop
 5. Double Exposure – Örjan Kihlström
 6. Evin Boko – Jorma Kontio
 7. Withma – Mika Forss

C Th Ericssons Memorial
2.640 meter autostart
Förstapris: 100.000 kronor
Häst – Kusk

 1. West Wing – Ulf Ohlsson
 2. Test Drive – Örjan Kihlström
 3. Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
 4. Milligan’s School – Ulf Eriksson
 5. French Laundry – Carl Johan Jepson
 6. Zenit Brick – Björn Goop
 7. Spitcam Jubb – Jorma Kontio
Prova Sulkysport
för endast 39 kr första månaden
Läs även digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 150 kr/mån
Beställ
Fokustema
Olycka
Läs senare

Hund attackerade häst på Solvalla

En lös hund på Solvallas stallbacke attackerade en häst på väg av banan efter uppvärmning inför dagens tävlingar på Solvalla.
Av
Cecilia Kristoffersson

Kenneth Haugstad satt bakom hästen:
– Hunden kom över stallbacken i full fart och jag hade koll på den. Den började med att attackera huvudet på hästen, sedan bogen innan den började nafsa hästen under magen. Jag måste säga att jag är otroligt imponerad av hästen som höll sig så lugn, men till slut blev det för mycket och vagnen välte, berättar Haugstad.

Hästen klarade sig med småsår och kontrollerades av veterinär i stallet efter incidenten. Inte heller Haugstad fick några allvarliga skador, även om han föll i backen när vagnen välte.

Hunden fångades in och händelsen kommer polisanmälas.
– Det är en självklarhet. En sådan här händelse måste polisanmälas, det är ju dessutom ett försäkringsärende, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Fokustema
Axevalla
Läs senare

Ordföranden lämnar styrelsen

Ordföranden i Västergötlands Travsällskap, Karl Alexanderson, begärde i maj i år att få bli arbetsbefriad en tid. Nu står det klart att han lämnar sitt uppdrag.
Av
Lars G Dahlgren

Alexanderson har meddelat travsällskapets valberedning att han vill bli entledigad och önskar heller inte kvarstå som styrelseledamot.

Att ersätta Karl Alexanderson med någon annan ledamot är inte aktuellt, då sällskapets stadgar säger följande:

”Avgår styrelseledamot före mandattidens utgång, ska kompletteringsval för återstående mandatperiod ske vid nästa ordinarie föreningsstämma”.

Denna stämma är lika med vårårsmötet. Styrelsen har därför beslutat att Vanja Sandgren, sällskapets vice ordförande, som lett arbetet under Karl Alexandersons timeout, fortsätter med detta fram till årsstämman våren 2019.

Källa: pressmeddelande från Västergötlands Travsällskap