Fokustema
Insändare
Läs senare

”Går ni alla i ST:s/ATG:s ledband?”

Nu skall ST äntligen lära oss att träna häst! Dom ska lära mig att balansera, sela med rätt sulky, tala om för mig hur jag kan få en hållbarare häst och själva kan dom ju redan alla dessa saker, eller hur?
Av
Sten O Jansson

När en häst inte håller för flera säsonger med hårt tävlande är det ju upp till tränaren att reflektera över vad hen har gjort för fel, inte en massa besserwissrar på ST eller i media. Finns det inga andra tränare eller hästägare som håller med mig?

Går ni alla i ST/ATG:s ledband?

Nu är det dags att säga ifrån!

Vi måste samtidigt tänka på spelarna och bli mera transparenta visavi dom och media, varför införs inte en regel om sulky och barfotainfo vid anmälning? Det är ju inte något som skadar hästen på något vis, och trots allt är det hästens hälsa som kommer i första hand.

På tal om sulky, var det någon som såg amatörloppet på Bergsåker förra fredagen? Kunde ihopkörningen undvikits med en vanlig vagn?

Jänkaren är ju bredare på höger sida, ska den förbjudas så är det av säkerhetsskäl inte för fartens skull. Det finns många parametrar som gör att den är osäkrare än en konventionell sulky.

Men summan av kardemumman, det är ju självklart vi aktiva som ska besluta i dessa frågor, det är vi som älskar våra hästar och investerar stora pengar i dom och riskerar liv och lem om utrustningen är felaktig, inte tv-tittaren eller förståsigpåaren i media.

Sten O Jansson, travtränare, hästägare, djurvän framförallt.