Fokustema
Axevalla
Läs senare

Ordföranden lämnar styrelsen

Ordföranden i Västergötlands Travsällskap, Karl Alexanderson, begärde i maj i år att få bli arbetsbefriad en tid. Nu står det klart att han lämnar sitt uppdrag.
Av
Lars G Dahlgren

Alexanderson har meddelat travsällskapets valberedning att han vill bli entledigad och önskar heller inte kvarstå som styrelseledamot.

Att ersätta Karl Alexanderson med någon annan ledamot är inte aktuellt, då sällskapets stadgar säger följande:

”Avgår styrelseledamot före mandattidens utgång, ska kompletteringsval för återstående mandatperiod ske vid nästa ordinarie föreningsstämma”.

Denna stämma är lika med vårårsmötet. Styrelsen har därför beslutat att Vanja Sandgren, sällskapets vice ordförande, som lett arbetet under Karl Alexandersons timeout, fortsätter med detta fram till årsstämman våren 2019.

Källa: pressmeddelande från Västergötlands Travsällskap

Fokustema
ST:s avelschef Christina Olsson:
Läs senare

”Jag har inte varit med”

Svensk Travsports avelschef Christina Olsson pekas av Hästnäringens Nationella Stiftelses verkställande direktör Stefan Johanson ut som en av faktaleverantörerna till den studie om hästnäringen som visat sig innehålla inkorrekta fakta just avseende travhästarna. Olsson nekar till att ha varit inblandad.
Av
Lars G Dahlgren

HNS-chefen Stefan Johansson svarade på en fråga (se nedan) i den krönika som publicerades tidigare i dag på sulkysport.se om rapporten ”Samhällsekonomiska effekter av hästnäringen” att ST deltagit i siffergranskningen genom Mats Fransson och Christina Olsson.

Den sistnämnda förtydligar dock att hon inte varit med:

”Jag vill bara förtydliga att jag har inte deltagit i detta arbete och kan tyvärr inte svara på några frågor då jag inte är insatt”, skriver Christina Olsson i ett mail till Sulkysport.

 

HNS-studie dras tillbaka efter Sulkysports granskning

Fokustema
Tv-show
Läs senare

Järvsöfaks gästar populär tv-show

Järvsöfaks blir tv-stjärna – igen! På torsdag dyker den 24-årige kallblodshjälten upp i rutan i talkshowen Breaking News med Filip och Fredrik i Kanal5.
Av
Mathias Hedlund
Järvsöfaks blir tv-kändis – igen! På torsdag dyker han upp i rutan i Breaking News i Kanal5. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Järvsöfaks blir tv-kändis – igen! På torsdag dyker han upp i rutan i Breaking News i Kanal5. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Järvsöfaks lever numera pensionslivet hemma på Jan-Olov Perssons gård utanför Hudiksvall. Sommartid är besökarna många och världens bästa kallblod genom tiderna visar gärna upp sig framför kamerorna.

Fakta

Järvsöfaks

Hingst född 23 juni 1994

Stam: e. Trollfaks-Järvsö Anna e. Lapp Nils

Resultat: 234 st: 201–16–4

Rekord: 1.17,9ak*

Intjänat: 21.288.570 kr

Uppfödare: Jan-Olov Persson, Hudiksvall

Ägare: Hälsinge Trav AB, med flera

Expandera

Nu, i höstrusket, väntar andra kameror. Jan-Olov Persson och Järvsöfaks är nämligen på väg till Stockholm. Orsaken? Att vara med i Kanal5:s populära kvällsunderhållning Breaking News med Filip och Fredrik, berättar Jan-Olov Persson.

– Vi är på väg till Stockholm nu. Jag har inte den blekaste aning om vad programmet ska innehålla, men det är roligt att få vara med, säger Jan-Olov.

Breaking News sänds fyra dagar i veckan, måndag till torsdag, klockan 22.00 i Kanal5 och det är i torsdagens avsnitt av talkshowen som Järvsöfaks kommer att få en roll.

Breaking News leds av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson och den sistnämnde har meriter från trav-tv. Wikingsson var reporter i Vinnare V75 1997, samma år som en treårig Järvsöfaks började sin fantastiska karriär på travbanorna.

Fokustema
Direktsändning från kl. 16:00
Läs senare

Följ Harrisburgauktionen här

Blir det nya svenska rekordköp under dagens auktion? Följ det som händer i auktionsringen här! Första utrop sker kl. 16:00 svensk tid.
Av
Mia Törnberg
Följ Harrisburgauktionen live på sulkysport.se!
Följ Harrisburgauktionen live på sulkysport.se!