Fokustema
Halmstad
Läs senare

Proffstränare i allvarlig olycka

Efter att råkat ut för en allvarlig olycka under tisdagsförmiddagen stundar idag operation för Halmstadproffset Håkan K Persson.
Av
Emil Persson
Efter tisdagens olyckshändelse kommer Håkan K Persson opereras under onsdagen. Foto: Leif Norberg/ALN
Efter tisdagens olyckshändelse kommer Håkan K Persson opereras under onsdagen. Foto: Leif Norberg/ALN

Det var vid tiotiden under gårdagen som Håkan K Persson skulle ta in en ung hingst från hagen som olyckan var framme.
– Han reste sig och ville nog helt enkelt leka. Hästen hoppade rakt upp, landade på mina axlar varpå jag vred till högerbenet i nästan 90 grader. Det var ingen som såg mig så jag fick skrika högt för att folk skulle kunna höra och ringa ambulans. Det gjorde vansinnigt ont – det var en smärta jag aldrig någonsin upplevt tidigare – och var ingen rolig syn när jag tittade på benet, säger Håkan K Persson från sjuksängen på Halmstad sjukhus.

Vad händer nu?
– Det har blivit tre frakturer, två av dem ska de skruva ihop och den tredje ska självläka. Det kommer bli bra, men får ta den tid det tar.

Har du legat på operationsbordet tidigare?
– Nej, jag har varit förskonad bortsett från en axelskada i samband med en olycka år 1993, men det krävdes ingen operation.

Och på operationsbordet hade han sannerligen inte tänkt befinna sig denna dag heller. I morgon skulle familjen lämnat landet för semester på Gran Canaria.
– Det enda positiva med det är ju att jag har fixat personal som skulle jobba under den veckan vi var borta så det är ju inget akut att ta tag i nu i alla fall.

Tisdagens trista start resulterade i vilket fall i ett mer positivt slut. På Jägersro vann nämligen Just Wait and See (e. Scarlet Knight) sitt comebacklopp efter tre månaders paus ihop med Christoffer Eriksson.
– Det rasslade rejält i halsen på honom vid tredjeplatsen i oktober, men ändå gick han så pass bra så jag förstod att detta är en riktigt bra häst. Nu hade han blivit halsopererad under uppehållet och jag hade varit nöjd bara hon fungerat så det var jättekul att hon kunde vara så bra direkt. Det gjorde verkligen gott för det där är en häst jag har stora förhoppningar på framöver, avslutar Håkan K Persson.

Fokustema
Damklubbens Stora Fyraåringspris
Läs senare

Dubbel till Adielsson

UMÅKER. Via dödens satte Ari-Pekka Pakkanen-tränade Hotshot Luca nosen först och även i detta lopp satt Erik Adielsson i sulkyn.
Av
Cecilia Kristoffersson
Hotshot Luca och Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Hotshot Luca och Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Efter spetskörning från start tog Daniel Wikbergs Weekend Fun (e. Jaded) ledningen via 1.10,5 de första 500 meterna och fick per omgående Hotshot Luca (e. Dream Vacation) utvändigt om sig. Hemmahoppet och Ingemar Hultqvist-tränade Selmer I.H. (e. Love You) gavs en resa i andra par utvändigt och det var dessa tre som syntes på det oerhört tajta målfotot.

– Även om han inte är jättestor som häst är det en riktig fighter som har ett lejons hjärta, sade Adielsson i vinnarcirkeln.

Hotshot Luca var först över linjen och Erik Adielsson räknade därmed hem kvällens andra seger. Segertiden blev 1.14,3a/2.140 meter och förstapriset var 100.000 kronor.

Detta var andra året i rad Adielsson segrade i detta lopp och förra året var det bakom Svante Båths Louie Brodde.

– Det är alltid lika trevligt att vinna den här kvällen och tråkigt nog är det nu 364 dagar till nästa gång. Nedräkningen har redan börjat, avslutade kusken med ett skratt till Damklubben som var prisutdelare.

 

Fokustema
Treåringar
Läs senare

Attraversiamo trots dödens

UMÅKER. Svante Båths Attraversiamo var förra året tvåa bakom Global Welcome i Svensk Uppfödningslöpning och årsdebuterade ikväll med seger.
Av
Cecilia Kristoffersson
Attraversiamo och Erik Adielsson segrade i Umåkers Treåringselit. Foto Jeannie karlsson/Sulkysport
Attraversiamo och Erik Adielsson segrade i Umåkers Treåringselit. Foto Jeannie karlsson/Sulkysport

Erik Adielsson hittade positionen utvändigt om ledande Person of Interest (e. Explosive Matter) med Attraversiamo (e. Kiss Francais) direkt från start. Första 500 meterna avverkades på 1.10,5 och varvet på 1.15,5. Positionerna hölls loppet igenom och först runt slutsvängen satte Adielsson press på ledaren.

Segergreppet kopplades över upploppet och även om Even´s Cool Boy (e. Un Mec d’Heripre) avslutade rasande bra över upploppet höll Attraversiamo undan säkert i årsdebuten.

– Det här är en riktigt bra häst och det var inget givet val för mig att välja Global Welcome i Uppfödningslöpningen. Han var lite barnslig förra året och och även om han fortfarande är det märks det att han är ett år äldre. Attraversiamo kommer bli riktigt bra om han håller i benen och huvudet, sade Adielsson i vinnarcirkeln.

Kvällens seger inbringade 100.000 kronor och Atttraversiamo segrade på 1.13,7a/2.140 meter.

Fokustema
Sleipner Cup
Läs senare

Defilerade hem segern

UMÅKER. I den nionde starten kom den åttonde segern för Jan-Olov Perssons Månlykke A.M. och han var ensam på upploppet.
Av
Cecilia Kristoffersson
Månlykke A.M. tog åttonde segern i den nionde starten  i det första loppet på Umåker ikväll. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Månlykke A.M. tog åttonde segern i den nionde starten i det första loppet på Umåker ikväll. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Från 40 meters tillägg avancerades den fyraårige Månprinsen A.M.-sonen via tredjespår i stort sett per omgående efter att starten släppts. Jan-Olov Persson vilade Månlykke A.M. i ledande Stjärnpinglans (e. Bokli Eld) rygg fram till bortre långsidan då attacken sattes in. På två kliv var ledaren rundad och därefter var det spel mot ett mål.

– Han var riktigt bra idag och fick sträcka ut runt sista sväng. Det är en riktig motor på Månlykke A.M. och ägarna har haft mycket tålamod med honom då han hade mycket problem med fräschören förra året, sade Persson i vinnarcirkeln.

Månlykke A.M. har nu tjänat 212.500 kronor, han travade ikväll nya rekordet 1.26,2/2.180 meter och segermarginalen skrevs till hela nio längder. Äger gör Sjösläntens Konsult & Fastighets AB och AnnaMaria Öberg är uppfödare.