Claes Freidenvall
Redaktör

Carte blanche i Örebro?

På tisdag ska medlemmarna i Örebro Travsällskap bestämma om det blir en flytt av travbanan från Marieberg till Kvinnersta. Nu har underlaget för beslut skickats ut till sällskapets medlemmar och det gav inte mycket kött på benen inför den kanske svåraste frågan i banans mer än halvsekel långa historia.
20 april 2018

Defilering mot nya travbana?

Kvinnersta blir med allra största säkerhet den nya skådeplatsen för trav i Örebro. Avgörandet ligger i travsällskapets händer och på tisdag ska det röstas om flytt från södra till norra utkanten av Örebro. Fortfarande finns det en del frågetecken och då framför allt hur mycket Örebro Travsällskap kan få betalt för marken i Marieberg.
18 april 2018

Fågel eller fisk?

Snabbast i Australien genom tiderna i sin näst senaste start, men akterseglad sjua i sitt förra framträdande den 10 mars. Tidigare idag gjorde Solvallas sportchef Anders Malmrot klart med en ny Elitloppshäst. Fågel eller fisk?
16 april 2018

När ungdomen var på plats…

Ta en närmare titt på Lars-Erik Lundqvists bild nedan! Den utstrålar underbar glädje och man kan nästan ta på stämningen i luften. Vilken dynamik och visst är det härligt med så många ungdomar i publiken?
10 april 2018

Det var i alla fall fullt på restaurangen…

Är det ett dekret från högsta ort, att det numera ska talas i tid och otid om att det är ”fullt” på restaurangen när en svensk travbana håller eller ha hållit tävlingar?
6 april 2018

När den ena handen inte vet vad den andra gör…

I Sverige brottas vi med tokiga starttider och delade V86-omgångar, men det finns länder som utsätts för ännu värre saker – i alla ur ett sportsligt perspektiv...
30 mars 2018

Hästarna har glömts bort

En färsk rapport från norska pr-byrån Gambit visar att ATG:s motsvarighet i Norge – Rikstoto – har glömt bort HÄSTARNA i spelbolagets strategier. Känns tongångarna igen från Sverige och kan vi dra någon lärdom av detta?
21 mars 2018

Var anklevern till belåtenhet?

Vem säger nej till en mysig middag i Paris?
Och vem har intresse och förmåga att bevaka svenska hästägares rättigheter i Frankrike?
På fråga två så verkar det inte vara svensk travsports företrädares allra starkaste sida. Det finns tydligen viktigare saker att ägna sig åt i samband med U.E.T-mötena runt Prix d'Amérique i Paris...
15 mars 2018

Spelare kräver ”dopingtränare” på uteblivna vinster

En totospelare från Illinois kräver en travtränare på 31.000 dollar för uteblivna vinster i ett lopp på Meadowlands på grund av att spelaren anser att han blivit lurad när en EPO-dopad häst vann ett lopp i New Jersey för två år sedan.
8 mars 2018

”Det är för jävligt”

Från årsskiftet får samtliga hästar som deltar i lopp en startpeng. Denna startpeng på 500 kronor tillkom – enligt ST – som ett sätt för att säkerställa att tävlingsverksamhet även i framtiden kommer att vara momspliktig och därmed avdragsgill. Det låter vackert och femhundringen har också näriga kuskar inte varit sena att uttnyttja...
28 februari 2018
 

Claes Freidenvall på twitter:

Carte blanche i Örebro? sulkysport.se/kronika/carte-…
@1Didon1 - 20 Apr
@1Didon1 - 20 Apr
Svenskägda hästar i USA-kval sulkysport.se/svenskagda-has…
@1Didon1 - 20 Apr
Dags för Propulsion sulkysport.se/dags-for-propu…
@1Didon1 - 20 Apr
Solvalla och ST viker ner sig sulkysport.se/solvalla-och-s…
@1Didon1 - 20 Apr