Lars G Dahlgren
Chefredaktör

Utbrytarna bildar egen organisation

Travhästägarna, föreningen som tidigare hette RST, har just idag onsdag ett sannolikt framtidsavgörande möte på Solvalla. Samtidigt har de två hästägarföreningar, Solvallas och Mälardalens, som brutit sig ur RST, tydligt signalerat att de avser bilda en ny nationell hästägarorganisation.
16 augusti 2017

Enhandare förstör för sporten

Svenska tränare och hästägare hade en stor dag på Meadowlands i lördags. Pokaler och dollarbuntar i massor hämtades. Hemma i Sverige satt samtidigt tusentals travintresserade och följde Hambletoniandagen i ATG Live. Och förfasades.
7 augusti 2017

ATG måste lära sig att loppen ska köras i tid

ATG:s verkställande direktör Hasse Skarplöth har fått en kolossal kritikstorm emot sig för ett uttalande han gjorde i en intervju som prenumeranterna fick betala för i Travrondens fredagsutgåva men som publicerats gratis för allmän beskådan redan under torsdagen på travronden.se.
28 juli 2017

En döende organisation?

Är hästägarförbundet RST, som i våras bytte namn till Travhästägarna, en döende organisation? Att det handlar om en ytterst djup kris är det i alla fall ingen tvekan om.
21 juli 2017

Två hjältar hänger selen på kroken samma vecka

Två av de senaste årens största stjärnor i Sverige har samma vecka hängt upp tävlingsselen på kroken. Mosaique Face och Delicious U.S. Båda sättare av världsrekord, båda grymma tävlingshästar. Två sanna travhjältar.
14 juli 2017

Svider mer för kusken än hästen

Kuskar behöver vara extra försiktiga med finishkörningar två veckor innan de ska köra storlopp. Den normala storloppsdispensen gäller ju inte när regelbrottet de stängts av för är orglementsenlig drivning.
12 juli 2017

Det oväntade hände

Det oväntade hände: Svensk Travsports Asvarsnämnd landade i en annan slutsats, en annan bedömning, än Det Norske Travselskaps Domskomitté. Det bäddar för en spännande fortsättning på detta rättsdrama, Fabrice Souloys positiva dopingprov avseende kobolt i Elitloppet och Oslo Grand Prix-dagen förra sommaren.
5 juli 2017

”Skyldig till avsiktligt regelbrott”

En viktig hållplats har passerats i kobolt-dopingärendet gällande Fabrice Souloy. 15 års avstängning utdömd i Norge. Det kommer självklart att överklagas.
21 juni 2017

Som när Theorin ville förbjuda paraboler

Med stigande förvåning försöker man överblicka och förstå vad som händer mellan ATG och det nya Maltabaserade spelbolaget Legolas.bet. Stämningar och motstämningar, krav om viten och säkerheter på nivåer som känns astronomiska och orealistiska i ett helt oresonligt tonläge.
9 juni 2017

Lottningen bäddade för grym final

Bold Eagle, Nuncio, Delicious U.S., Resolve. Dessutom Timoko. Det går knappast att ställa ett bättre Elitloppsfält på benen i år än det Solvalla fått ihop. Spårlottarna gjorde sedan sitt bästa för att bädda för en grym final!
21 maj 2017
 

Lars G Dahlgren på twitter:

När Propulsions segertid 1.08,0 kom upp på tavlan kändes det helt orealistiskt (fortfarande när det korrigerats till 1.08,1)! Vilket lopp!!
@larsgdahlgren - 25 Jul
Och Johnny Takter fyllde på: "Readly Express kunde ha kapat On Track Piratens världsrekord idag".
@larsgdahlgren - 22 Jul
"Readly Express är en av världens bästa hästar", sa Björn Goop i Tv12 direkt efter Axevallalöpning. 1.11,7a/2.640 i gulddebuten. Magnifikt!
@larsgdahlgren - 22 Jul
Readly Express! Vilken årsdebut!!
@larsgdahlgren - 10 Jul
Borlänges bidrag gällande världsförbättring går snart på scen på Grönan. Kör Chips! open.spotify.com/track/4IWarTGm…
@larsgdahlgren - 27 Jun