Ola Lernå
Redaktör

Piraten ”bestulen” på finalplats?

Derbykval på onsdag. Efter att ha sett indelningen och spårlottningen heter min favorit Policy of Truth.
18 augusti 2017

Skilda sporter i olika länder

Det borde vara självklart för att en sport ska kunna frodas internationellt. Att reglerna är samma, oavsett vilket land du befinner dig i. Och så är det förstås, i nästan alla sporter utom travet.
11 augusti 2017

Vi borde vunnit Stosprintern

Caddie Lisieux har jag följt med intresse ända sedan första dagen jag såg henne. Den gången var det auktion hos Lutfi Kolgjini och framförallt Lars G Dahlgren var ”eld och lågor” över stammen och utstrålningen.
10 juli 2017

Ludde drar ingen mellanmjölk

I vårt travande mellanmjölksland yras det om platschanser och att det aldrig går att jämföra två hästar, inte ens om de står i samma stall. Och skulle det vara två hästar från olika tidsepoker är det snudd på infantilt att ens fundera på en jämförelse.
21 juni 2017

Sågar Neves är vår vänskap slut

På gamla dar har man ju fått lite annorlunda arbetsuppgifter emellanåt. Som att göra auktionskataloger. Och ha betalt för det. Säg det inte till någon av våra kunder, men det är så löjligt kul att det borde vara förbjudet att få pröjs.
14 juni 2017

”Skillnad på att ha rätt och få rätt”

Jenny Brunzell frikändes för djurplågeri. Givetvis ett oerhört skönt besked för montéryttarinnan – men om vi lyfter blicken lite, även en viktig signal för travsporten och dess övriga utövare.
1 juni 2017

Bästa Elitloppet någonsin?!

Det i princip enda objektiva mätverktyget för att få fram kvalitén på ett travlopp är antalet startpoäng. Och då är årets Elitlopp med råge det bästa som körts. Även om såväl Nuncio som Delicious U.S. skulle hoppa av. Välkommen till veckans nörd-avsnitt i kategorin startpoäng...
19 maj 2017

ATG lär ”påskrensa”

På onsdag kommer ATG med sin första kvartalsrapport för 2017. Sedan 2015 har Hästsportens spelbolag valt att lämna sina rapporter kvartalsvis och gjort det svårare för oss vanliga dödliga att ha insyn.
24 april 2017

Som att rulla tärning

Dominion Beach var smällfin vid sin BC-seger i Örebro. Lättgissat? Njae. Dominion var som tvååring i kölvattnet bakom suveränen Southwind Frank i USA. Femteplatsen i Peter Haughton Memorial och vinsten i Champlain Stakes skvallrade om en grym treåringssäsong. Men även om hästen vann fem lopp så var det ”fel” lopp, åtminstone om man ser till innehållet i kassakistan.
14 april 2017

Franska förbundet stoppade Bold Eagle

Bold Eagles karismatiske ägare Pierre Pilarski gillar att höja intresset för travsporten. Han ville låta sin superstjärna starta på den lilla banan Feurs utanför Lyon, nära sin egen hemort vid deras meeting i september.
Gissa om banans ledning gick igång?
7 april 2017
 

Ola Lernå på twitter:

V75 på hemmaplan idag. Tänkte försöka rädda upp sommarkassan. Du köper din andel här. tillsammans.atg.se/utloggad/lagsi…
@rapidchamp - 16 Aug
Systemansvarig ikväll. Om någon vill ta rygg mot Östersund. tillsammans.atg.se/utloggad/lagsi…
@rapidchamp - 26 Jul
Två hästar i skiljeheat. Mika Forss väljer spår fyra. Borde tilltala @StatistikJens #never-forget-dautzenberg
@rapidchamp - 21 Jul
I dagens nr av @SulkysportAB: ”Träna med proffsen”. En dag hos @lutfikolgjini1 med @AdrianKolgjini bakom kulisserna… twitter.com/i/web/status/8…
@rapidchamp - 20 Jul
Finns ett fåtal andelar kvar. Lutar åt spikar på Galactica och Canari Match. Vill ni hänga på? tillsammans.atg.se/utloggad/lagsi…
@rapidchamp - 19 Jul