Ola Lernå
Redaktör

Varför går jag inte igång på VM-loppet?

VM i helgen. Eftermiddagstrav på Yonkers på lördag och inte ens jag – som tillhör de tröttaste människor som går att uppbringa på kvällarna – behöver ställa klockan. 22.00 svensk tid är det ”And they’re off and trotting”.
13 oktober 2017

5.000.000 skäl för Nurmos att jubla

Tider har inte längre någon betydelse.
Är ni av den uppfattningen kan ni sluta läsa här och nu. För jag har nördat ner mig i siffrorna kring helgen – och framförallt tiderna i Kriteriet.
2 oktober 2017

Hästen är som Halleys komet

Jag har ingen anledning att ändra på mitt tips att Very Kronos vinner Kriteriet. Det har jag faktiskt trott – och sagt – i över ett år.
22 september 2017

Spelformer, tävlingsprogram och Kriterievinnare

Top7 får en nystart på lördag, men alltjämt motarbetas ett spel med i mitt tycke viss potential av sitt eget spelbolag. Och dessutom misstänker jag att de tidigare rent rabiata begränsningarna mer eller mindre kan ha dödat spelformen utan att den egentligen fått chansen.
15 september 2017

Nu ska hästen bestraffas

Från och med 1 oktober nöjer man sig inte i Pennsylvania med att stänga av en tränare om hans häst åker för doping. Även hästen riskerar avstängning – upp till 90 dagar. Och det är på väg att införas även i Europa.
7 september 2017

Osannolikt bra vinnare

MALMÖ. Vad var det egentligen vi fick se? Elva hästar på målfotot. Tre potentiella vinnare sista 100 meterna – som alla föll ur aktionen till slut och mer eller mindre fick bäras i mål av respektive kusk. Bäst bärhjälp hade Cyber Lane av Johan Untersteiner.
3 september 2017

Två Derbyhästar – men ingen till start

Att vara med i Derbyt är en dröm för de flesta. Själv har jag nosat på två Derbyhästar, men trots det aldrig haft en starthäst i travsportens Blå Band.

Piraten ”bestulen” på finalplats?

Derbykval på onsdag. Efter att ha sett indelningen och spårlottningen heter min favorit Policy of Truth.
18 augusti 2017

Skilda sporter i olika länder

Det borde vara självklart för att en sport ska kunna frodas internationellt. Att reglerna är samma, oavsett vilket land du befinner dig i. Och så är det förstås, i nästan alla sporter utom travet.
11 augusti 2017

Vi borde vunnit Stosprintern

Caddie Lisieux har jag följt med intresse ända sedan första dagen jag såg henne. Den gången var det auktion hos Lutfi Kolgjini och framförallt Lars G Dahlgren var ”eld och lågor” över stammen och utstrålningen.
10 juli 2017
 

Ola Lernå på twitter:

Tveksam på att namnet borde släppts igenom. Och inte blev hon rikare i gårdagens premielopp. #kämpa #älskatrav pic.twitter.com/qsK9dTAjRk
@rapidchamp - 18 Okt
Den här hästen håller vi alla tummar för när det vankas New York Sire Stakes på lördag. Go KFF, Go! pic.twitter.com/3zh11itmG1
@rapidchamp - 10 Okt
50.022 på Friends mot Luxemburg. Skillnad kl 18.00 isf 20.45. Vad ger oss detta för input på V75 16.20?
@rapidchamp - 7 Okt
Fick chansen att göra sulkysports tillsammans idag. Lutar åt endast en spik. Vill ni ha någon att hålla i handen? tillsammans.atg.se/utloggad/lagsi…
@rapidchamp - 1 Okt
Vi ses väl på auktionen imorrn? sulkysport.se/auktionsnack-i…
@rapidchamp - 26 Sep