Fokustema
Åby Stora Pris
Läs senare

Rajesh Face väljer Åby

Femårige Rajesh Face går ut i Åby Stora Pris istället för Solvallas Jubileumspokal. Det bestämdes på fredagen.
Av
Lars G Dahlgren
Rajesh Face och Lutfi Kolgjini. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport
Rajesh Face och Lutfi Kolgjini. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport

Rajesh Face (e. Raja Mirchi – Nippy Girl) var laddad värre i Hugo Åbergs Memorial i tisdags och hämtade upp en tidig galopp till femteplatsen på imponerande sätt. Lutffi Kolgjini klockade 1.08,5 sista varvet då Rajesh Face dessutom blev störd på sista bortre långsidan och krokade ihop med en medtävlare med ytterligare en galopp som följd.

Efter det ville Åbys sportchef Jon W Pedersen ha med Rajesh Face i Åby Stora Pris, även om Lutfi Kolgjini redan har med den från Axevallalöpning inkvalade Harper Hanovers lopp-vinnaren Platon Face (e. Raja Mirchi – Keila des Jacquets) på Åby, och trots att Rajesh skulle kunna välla femåringsloppet Solvallas Jubileumspokal tre dagar efter Åby Stora Pris.

Det blir klent med utländskt deltagande i det från och med i år till 3.140 meter omgjorda Åby Stora Pris, med två miljoner kronor till vinnaren. Det blir å andra sidan ett toppintressant möte mellan Propulsion (e. Muscle Hill – Danae) och Readly Express (e Ready Cash – Caddie Dream). De har inte mötts sedan Prix d’Amérique i vintras där Readly Express vann och Propulsion slutade trea.

Följande hästar är nu klara för Åby Stora Pris lördag 11 augusti:

  • Call Me Keeper – Daniel Redén
  • Coquin Bebe – Franck Leblanc
  • Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
  • Platon Face — Lutfi Kolgjini
  • Propulsion – Daniel Redén
  • Rajesh Face – Lutfi Kolgjini
  • Readly Express – Timo Nurmos
  • Reckless – Björn Goop
  • Zenit Brick – Timo Nurmos

Startlistan blir klar på söndag.

 

Fokustema
Startlistor 19-23 dec
Läs senare

Startlistor 19-23 dec: Dubbla V75-omgångar före jul

Det lackar mot jul och den svenska travsportens enda tävlingsfria dag, julafton! Men innan dess tävlas det desto mer. Här är alla startlistor till och med uppesittarkvällen med V75 i Halmstad dan före dopparedan. Och självklart listorna till lördagens V75-jackpot på Mantorptravet!
Av
Sulkysport
On Track Piraten förgyller Mantorps V75-tävlingar på lördag, där Hans R Strömbergs stjärna är placerad utanför V75-kupongen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
On Track Piraten förgyller Mantorps V75-tävlingar på lördag, där Hans R Strömbergs stjärna är placerad utanför V75-kupongen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska travbanor, sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.

Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan du ladda ned och kolla in startlistorna från onsdagens saxade V86-omgång till helgen med V75 både på lördag och söndag.

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:

Onsdag: Solvalla (18.15) och Bergsåker (18.27) med delad V86-omgång och jackpot

Torsdag: Färjestad (12.20), Åby V64 (18.20)

Fredag: Romme V65 (12.45), Axevalla V64 (18.20), Östersund (18.30)

Lördag: Mantorp med V75-jackpot (14.45), Boden V65 (18.30)

Söndag: Halmstad med V75 uppesittarkväll (17.40)

Fokustema
Olycka
Läs senare

Niskanen och Lebourgeois till sjukhus

Jarmo Niskanen och Yoann Lebourgeois är förda i ambulans till sjukhus efter en svår löpningsolycka på Le Mans idag. Det skriver franska sajten equidia.fr.
Av
Lars G Dahlgren

Det var i Le Mans åttonde lopp som olyckan inträffade. Niskanen och Lebourgeois gick i backen med sina hästar Empereur Darling och Embleme Royal. Inblandad i olyckan var också Adrien Ernault och Eros du Rib.

Som det ser ut orsakas olyckan av att Adrien Ernaults (grön dress) häst trampar upp i vagn och går omkull och denne blir sedan påkörd av först Yoann Lebourgeois (blå dress) och sedan Jarmo Niskanen (gul dress med svart fält). De två sistnämnda slungades högt upp i luften.

Ernault lämnade olycksplatsen på egna ben, men både Niskanen och Lebourgeois är förda till sjukhus med ambulans, enligt sajten equidia.fr. Enligt de senaste uppgifterna klagade Yoann Lebourgeois på stora smärtor i armarna och verkas dessutom ha någon form av ögonskada.

Uppdatering kl 17:25: Enligt vad Yoann Lebourgeois agent Edith Goetz säger till equidia.fr. så har man inte funnit några frakturer på armarna. Däremot har Lebourgeois fått ansiktsskador (ögon och näsa).

Enligt equidia.fr. hade Jarmo Niskanen ingen uppfattning om att han befann sig i Le Mans vilket pekar mot att han drabbats av hjärnskakning.

De tre hästarna fångades in efter att ha varit lösa några minuter. Hur de har klarat olyckan har inte rapporterats.

Det är vad som är känt i nuläget.

Se film på olyckan nedan:

Equidias twitter

Texten uppdateras.

Fokustema
ATG-sponsring
Läs senare

ATG hoppar på sponsoravtal

I närmare 40 år har ATG varit engagerade i ridsporten. Nu förstärks samarbetet ytterligare, skriver ridsport.se.
Av
Ola Lernå
Foto Micke Gustafsson/ALN
Foto Micke Gustafsson/ALN

Våren 2019 ska hoppserien ATG Riders League ha premiär. Förutom sponsringsåtagande kommer ATG erbjuda spel, vilket innebär att serien endast är öppen för ryttare äldre än 18 år och med svensk licens, skriver ridsport.se
– Vi har saknat en sådan här serie som ger en spännande avslutning på inomhussäsongen, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning till ridsport.se
ATG:s head of CSR, Maria Guggenberger tillägger:
– Det känns bra att vi efter närmare 40 års samarbete kan addera nya värden i vårt avtal med ridsporten och öka upplevelsen för publik, ryttare och arrangörer genom att erbjuda spel på hoppning.
ATG Riders League avgörs under 2019 på Strömsholm (vecka 4), Flyinge (vecka 11) och Borås (vecka 12). Prispengarna i ATG Riders League är totalt 354.000 kronor.