Fokustema
In memoriam
Läs senare

Sebastian Thell avliden

Ibland är påminnelser om livets förgänglighet inte bara smärtsamma utan smärtsamt brutala. Igår var en sådan dag. Budet om att Sebastian Thell på grund av sjukdom hastigt lämnat jordelivet var overkligt.
Av
Lars G Dahlgren

Han blev bara 28 år, Sebastian. Tomas och Barbara Thells älskade son ”Sebbe”, Alexandras lillebror och Gabriels storebror. Att få en nära anhörig hastigt bortryckt tidigt i livet är förknippat med svår smärta och sorg, och i Sebastian Thells fall går tankarna, värmen, beklagandena och sympatierna alldeles speciellt till hans flickvän Jenny. De skulle precis börja med att bygga sitt gemensamma framtida liv i Sebastians hemort Mantorp, väntande sitt första barn.

Så blev Sebastian bortryckt av sjukdom. I princip bokstavligt talat från en sekund till nästa.

Sebastian Thell.

Sebastian har alltid varit vänligheten själv. Försynt. Respektfull.

Med en travtokig pappa som Tomas, och på senare tid med en allt mer framträdande position och roll i familjeföretaget Hingstdepån i Östergötland kan det synas som att hans karriärbana från början var given. Sebastian gick dock först en egen väg, kockskola, jobb i Stockholm och på sociala medier har han figurerat som ”travkocken”.

Hans närvaro i travsporten har ändå alltid varit där. Ju mer vuxen Sebastian blev, ju mer var han tillsammans med pappa Tomas på resor och travbanor. Allt mer intresserad, verkade det som, allt mer engagerad. Alla i hans närhet förstod vad som skulle komma att hända. Intresset för, drivet för, travsporten skulle förr eller senare komma att ta överhanden från hans professionella utövande av kokkonst.

Sebastians varma och stora sociala begåvning fick i travsportens sfär ett för honom perfekt modernt uttryck genom innovationen ”V75 Tillsammans”. Det var som gjort för Sebastian. Göra V75-system tillsammans med andra i sitt stora nätverk, analysera lopp och bolla idéer. Sport- och spelintresse i skön symbios.

Och Sebastian var under den försynta ytan oerhört kunnig. Att vid 28 års ålder ha den kunskap, och intresse för, travavel och stamtavlor, det är det inte många som har. Så sent som i lördags träffade jag Sebastian på Avelsföreningens årsstämma i Upplands Väsby och vi hamnade en stund på tu man hand utanför lokalen där galamiddagen ägde rum. Det blev föga förvånande en givande pratstund om Ready Cash och dennes söner.

Att det blev sista gången jag pratade med Sebastian Thell känns ofattbart. Många, väldigt många, känner som jag idag. Budet om hans hastiga bortgång bar stor smärta och många tårar med sig.

Fokustema
Enköping
Läs senare

Ett oväntat besök

I morse fick Nuncio en oväntad besökare – Bold Eagles ägare Pierre Pilarski dök upp på Stefan Melanders gård utanför Enköping. Och det blev ett hjärtligt möte mellan de båda huvudaktörernas ägare i Elitloppet på söndag.
Av
Claes Freidenvall
Pierre Pilarski kom förbi Stefan Melander i morse för att hälsa på Nuncio. Foto Stalltz.se
Pierre Pilarski kom förbi Stefan Melander i morse för att hälsa på Nuncio. Foto Stalltz.se

– En överraskning och det var verkligen kul att han tittade förbi hos oss. Pierre var imponerad av Nuncio – han pratade också om att betäcka något av sina ston med honom – men samtidigt var han ganska säker på att Bold Eagle vinner över min häst på söndag. Jag förstår Pierre Pilarski, säger Stefan Melander.

Bold Eagle har ju gått fram som en slåttermaskin i Paris i vinter på Vincennes. Segrar i Prix d’Amérique, Prix de France, Prix de Paris och sedan i ”Elitloppsgenrepet” Prix de l’Atlantique på Enghien.

Nuncio har å sin sida inte alls haft samma fina upptakt på årets säsong.

– Men jag ger inte slaget förlorat, säger Stefan Melander.

Fokustema
En gång om året
Läs senare

100 sidor Elitloppsnummer här

Tre dagar kvar. Pulsen stiger varje dag på oss alla som älskar travsport. I morgon får alla prenumeranter Sulkysports 100-sidiga Elitloppsspecial. Redan idag kan du dock läsa den som e-tidning.
Av
Mia Törnberg

Möt Bold Eagle och Nuncio, den långa historien om Delicious, Up And Quick och Timoko, Linda Sundberg och Dante Boko, Elitloppsvinnaren som sålde Bold Eagle som treåring, fem Elitloppskuskar som minns deras stora dag i livet, alla V75-lopp och mycket mycket mer i Sulkysports 100-sidor stora Elitloppsspecial. Massor av härlig läsning under långhelgen.

Tidningen kommer till dig som prenumererar i morgon, men finns att läsa som e-tidning nu här på sulkysport.se eller i appen.

Köp lösnummer i appen

I Sulkysports app kan du köpa digitala lösnummer för 30 kr/nummer. Appen hämtar du kostnadsfritt i App Store eller Google Play.

 

App Store https://itunes.apple.com/se/app/sulkysport/id1211157816?l=en&mt=8

Google play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paperton.wl.sulkysport&hl=sv

 

Trevlig läsning! Vi ses på Solvalla i helgen.

Så läser du oss digitalt

 

Fokustema
Sweden Cup
Läs senare

Första strykningen noterad

Det handlar om Erik Bondo-tränade Turno di Azzurra som skulle startat i det första försöket till Sweden Cup.
Av
Cecilia Kristoffersson

Strykningsorsaken är pågående veterinärbehandling och Pietro Gubellini skulle kört Love You-sonen från spår sju i det första försöket till Sweden Cup på lördag.

Nu återstår bara sex hästar i loppet.

Spåren klara i Sweden Cup