Fokustema
Andelsbolaget
Läs senare

Striden i Trav 1609 fortsätter

Rättsliga åtgärder kommer sannolikt att vidtas mot Jerry Bengtsson och övriga i styrelsen i Trav 1609 AB. Det meddelar Nils Hyllienmark, advokat och ombud för Per och Roland Nordström.
Av
Claes Freidenvall
Per Nordström. Foto Hanold/ALN
Per Nordström. Foto Hanold/ALN

– Konkursförvaltaren i Trav 1609: s konkurs har i förvaltarberättelsen meddelat att bolaget inte var konkursmässigt när Jerry Bengtsson som vd efter styrelsebeslut ansökte om konkurs. Konkursförvaltaren har också meddelat att Jerry Bengtsson och övriga styrelseledamöter gick över sina befogenheter som styrelse när man sålde hästarna utan att kalla aktieägarna till bolagsstämma. Konkursförvaltaren bedömer att Jerry Bengtsson och övriga styrelseledamöter sannolikt är personligt ansvariga för dessa beslut, berättar Nils Hyllienmark och fortsätter:

– Konkursförvaltaren har inte sett att några brott begicks inom ramen för Trav 1609 AB:s verksamhet. De påståenden som Jerry Bengtsson spridit i e-postbrev till alla 800 aktieägare i Trav 1609, att Roland Nordström, vd i Trav 1609 tills Jerry Bengtsson tog över i juli 2016, skulle ha gjort sig skyldig till omfattande brottslighet, var sanningslösa redan när de spreds i december 2016.

Jerry Bengtsson berättade för Sulkysport i slutet av förra veckan, att Per Nordström fick betala en total rättegångskostnad på 300.000 kronor.

– Jerry Bengtsson AB krävde ersättning för sina rättegångskostnader med cirka 280.000 kronor. Tingsrätten beslutade att hans bolag skulle få halva beloppet. Han uppger också i artikeln, att han skickat brev till alla aktieägare med information om utgången av tvisten mellan Per Nordström AB och Jerry Bengtsson AB. Alla aktieägare har inte mottagit e-postbrev från Jerry Bengtsson. Per och Roland Nordström är båda aktieägare. De liksom ett flertal andra har inte mottagit något brev. Det kan därför på goda grunder ifrågasättas om Jerry Bengtsson har skickat något brev till aktieägarna.

Nils Hyllienmark delger också att Per Nordström AB:s krav mot Trav 1609 var cirka 250.000 kronor för mottagna tjänster avseende tappning och drift av Trav 1609 AB:s hemsida, inte 1,5 miljoner kronor.

– Det förelåg ingen tvist om att bolaget hade mottagit de tjänster som Per Nordström AB vill ha betalt för och att så skett under lång tid. Samtliga övriga som deltog i avelsarbetet fick full ersättning på sina fakturor. Men tingsrätten beslutade alltså att bolaget inte behövde betala för tjänsterna från Per Nordström AB trots bolaget avsatt mycket tid för avelsarbetet och hade deltagit i produktionen av alla avkommor efter Djali Boko.

Fokustema
Kallblodsmatch
Läs senare

Tekno Odin möter Lannem Silje

Det blir ett spännande kallblodigt mästarmöte i påsk. De norska stjärnorna Tekno Odin och Lannem Silje möts i Moe Odins äreslopp på Klosterskogen.
Av
Lars G Dahlgren
Tekno Odin. Foto: Urban Kihlman/ALN
Tekno Odin. Foto: Urban Kihlman/ALN

Loppet lär ingå i den norska V75-omgång som även ATG:s kunder kommer att kunna spela till som en av fjärdedelarna i V75-maratonet torsdag (Gävle), fredag (Färjestad), lördag (Klosterskogen) och söndag (Romme) i påskhelgen.

Fakta

Tekno Odin

hingst 10 år e. Moe Odin – Lyana e. Spang Best
116 st: 71–17–8
Rekord: 1.18,5ak*
Insprunget: 10.459.803 NOK
Uppfödare: Tommy Karlsson, Nesöya
Ägare: www.supertraver.info
Tränare och körsven: Öystein Tjomsland

Expandera

Tekno Odin har liksom Lannem Silje en tung period med skador bakom sig. Han gjorde endast sex starter 2017 och igår på Forus var Moe Odin-sonen ute tredje starten för året, och tog första segern under 2018. Det var bra klipp i steget och uppträdandet när Tekno Odin slog fyra enkla motståndare på 1.23,5/2.080 meter efter en slutrunda i underkant 1.21.

”Det var 1.16-fart på upploppet och storformen är i antågande”, skrev tränaren Öystein Tjomsland nöjt på facebook.

Fakta

Lannem Silje

sto 8 år e. Åsajerven – Lannem Sjura e. Elding
51 st: 46–4–1
Rekord: 1.18,8ak*
Insprunget: 6.834.836 NOK
Uppfödare, ägare och tränare: Ola M Skrugstad (a), Dovre
Körsven: Tor Wollebaek

Expandera

Nu ska alltså Tekno Odin och Lannem Silje, som överraskande åkte på däng mot svenske Eldvin i sin senaste start, på Romme, mötas i Moe Odins Äreslopp på Klosterskogen nästa lördag. Distansen är 2.100 meter autostart och förstapriset 200.000 norska kronor.

Fokustema
In memoriam
Läs senare

Tiego d’Etangs far ur tiden

Framgångsrike Chaillot, 28 år, har gått ur tiden. Han tog rekordet 1.13,0, tjänade 702.842 euro i regi Pierre Levesque och tävlade en gång i Sverige och då – året var 1997 – slutade han oplacerad i ett försök i Åby Stora Pris.
Av
Claes Freidenvall
Tiego d'Etang blev Chaillots främsta avkomma och han vann bland annat Prix de Vincennes och slutade tvåa i Prix de Cornulier. Foto: Stefan Melander/Stalltz.se
Tiego d'Etang blev Chaillots främsta avkomma och han vann bland annat Prix de Vincennes och slutade tvåa i Prix de Cornulier. Foto: Stefan Melander/Stalltz.se

På tävlingsbanan hade Chaillot (e. Jet du Vivier-Jackisa) sitt stora år 1997. Då vann han Prix d’Europe, Prix de Buenos-Aires, Prix de la Ville de Caen, Prix de New York och slutade tvåa i Prix de Bretagne och Prix d’Ete.

Chaillot lämnade några duktiga travare och allra mest utmärkte sig duon Tiego d’Etang, 1.10,4/€1.821.780, och Neutron du Cebe, 1.11,7/€447.150. Värt att noteras är att det saknas svenskfödda avkommor efter Chaillot.

Fokustema
Italien
Läs senare

Snabbloppare varvar upp

Årsdebuterna för de bästa italienska snabbloppshästarna kommer allt tätare.
På söndag är det dags för Peace of Mind (e. Uronometro) att beträda tävlingsbanan på nytt när Grupp III-loppet Gran Premio Giorgio Jegher (€33.000) avgörs i Trieste.
Av
Emil Persson

Tätt intill den slovenska gränsen, i Italiens nordöstra hörn är Trieste beläget med knappt en kvarts miljon invånare. Det är dit som den italienska tränar- och kuskeliten får bege sig på söndag och lufta några av landets toppar.

Likt fjolåret då Ringostarr Treb (e. Classic Photo) vann loppet på Triestes 800 metersbana är det begränsade prispengar kontra glansdagarna och blott 11.730 euro kommer betalas ut till vinnaren.

Peace Of Mind som vann Grupp I-loppet Gran Premio Duomo (€110.000) under fjolåret blir sannolikt favoritspelad från ett andraspår bakom bilen.

Flera av söndagens deltagare finns även med i preliminärlistan till Gran Premio Societa’ Campo di Mirafiori (€88.000) som avgörs söndagen efter i Turin.
Dit är även toppar som Trendy Ok (e. Varenne), Urlo dei Venti (e. Mago d’Amore) och Unicorno SLM (e. Love You) anmälda.

Startlista Gran Premio Giorgio Jegher
1.600 meter autostart, samlad prissumma: 33.000 euro

  1. Tina Turner – kusk ej klar
  2. Peace of Mind – Alessandro Gocciadoro
  3. Stella di Azzurra – kusk ej klar
  4. Tango Negro – Roberto Vecchione
  5. Suerte’s Cage – Enrico Bellei
  6. Uno Italia – kusk ej klar
  7. Taylor Roc – Vincenzo P Dell’Annunziata
  8. Unica Cagemar – Ferdinando Piscane
  9. Pantera del’ Pino – Rene’ Legati