Fokustema
V75
Läs senare

Sulkysports V75-succe!

Sulkysport hade inga problem att hitta sjuan på Åby sedan spikarna Heartbreaker V.S. och spetsdraget Ultra Bright levererat.
Av
Ola Lernå
Det blev full pott för Sulkysport både på tidningsförslaget och på V75 Tillsammans.
Det blev full pott för Sulkysport både på tidningsförslaget och på V75 Tillsammans.

Utgångshästen Gina Schermer visade sig starkast från dödens och därmed satt vi kvar med sju hästar inför avslutningen. Ringostarr Treb var förstås inga problem att hitta och bruttovinsten var 20.913 kronor. Nettovinsten summerades till 18.991 kronor då systemet kostade 1.921,50 kronor att lämna in.
Sju rätt blev det även på Sulkysports tillsammans-system där andelarna kostar 110 kronor styck. 47 glada andelsköpare kan se fram emot återbäring på 856 kronor per person.

Fokustema
Startlistor 20-25 juni
Läs senare

20-25 juni: Hästarna som startar i midsommar

Midsommar. Trav. Folkligt. I helgen dukar flera av landets banor upp för fest och det vimlar av godbitar. Här hittar ni startlistorna till elva svenska banor.
Av
Sulkysport
Daniel Redén-tränade Hambletonianvinnaren Perfect Spirit möter Villiam i Rättvik på midsommardagen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Daniel Redén-tränade Hambletonianvinnaren Perfect Spirit möter Villiam i Rättvik på midsommardagen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska travbanor, sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.

Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan Du ladda ner och kolla in startlistorna från onsdagens V86:a på Jägersro, via Rättviks topptävlingar på lördag med Breeders Crown och söndagens V75-omgång i Kalmar, till Halmstads måndagsgiv med uttagningslopp till Stosprintern.

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:

Onsdag: Jägersro V86 (18.30)

Torsdag: Mantorp (12.20), Rättvik (18.30), Danneros midnattstrav med V64 (20.00)

Fredag: Hagmyren V64 (12.35), Årjäng (12.45)

Lördag: Lindesberg (12.45), Rättvik GS75 med Breeders Crown (14.10), Skellefteå midnattstrav (19.00)

Söndag: Kalmar V75 med Kalmarsundspokalen (14.45)

Måndag: Halmstad V64 med Stosprinterkval (18.20)

Fokustema
GS75 Eskilstuna
Läs senare

”Väldigt rask ut”

Cool Keeper är Sulkysports tipsetta på Sundbyholm idag.
Rättviktränaren låter nöjd med åttaåringen och taktiken är given.
Av
Pär Gustafsson
Cool Keeper startar i premiärloppet av Grand Slam 75. Leif Witasp tränar sjuåringen, men det är Kenth Åkerlund som sitter i sulkyn på söndag. Foto Leif Norberg/ALN
Cool Keeper startar i premiärloppet av Grand Slam 75. Leif Witasp tränar sjuåringen, men det är Kenth Åkerlund som sitter i sulkyn på söndag. Foto Leif Norberg/ALN

USA-födde Cool Keeper (e. Broadway Hall) startar i GS75-inledningen. Hästen har spår fem bakom bilen i dagens snabblopp.
– Hästen har svarat för fina insatser hela året och känns så fin som han kan göra. I jobben är han alert och fräsch och jag ser fram emot dagens lopp. Från spår fyra och fem är Cool Keeper väldigt rask. Kort distans och ledningen har passat fint tidigare och jag kommer att prova från början. Vi möter några bra, men det ser intressant ut, säger Leif Witasp.

I GS75-7, ett försök i Diamantstoet, kör han Sergei Hanover-dottern Leka. Fyraåringen tränas av Witasps dotter Katrin K Frick och hästen kommer från en spetsseger.
– Det är fin travare. Leka sprang ett snabbt slutvarv i Gävle senast och vann bekvämt. Vi hade på känn att vi skulle få ett sådant här läge (spår tolv i en spårtrappa), men vi provar när hon är så här bra. Jag tycker att hästen är lika vass med ryggresa, men från det här spåret är vi beroende av lite flyt under vägen.

”Inte långt med en häst som duger”

13–17 juni: Startlistor med Bodens travfest och E3-kval

Svårt spår för Global Welcome

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
V75
Läs senare

V75: Omgångens största framme i Boden

Han är större favorit än Propulsion.
Och har anlänt till Boden.
– Faktiskt så är han helt underbar att resa med hästen. Han kastar sig över maten, tappar inte ett gram och så här långt är allt bra, säger tränaren Svante Båth.
Av
Mathias Hedlund
Very Kronos närmar sig årsdebut. Foto Mia Törnberg
Very Kronos närmar sig årsdebut. Foto Mia Törnberg

Hästen det handlar om är Very Kronos (V75-1) som är den jackpotförstärkta omgångens största favorit i nuläget, streckad på 73 procent.
– Det är ju Järvsöfaks-klass på den? Jag tror nog att han mest tävlar mot sig själv och jag vill ändå påpeka att han inte är helt att lita på. Jag var nöjd med prestationen senast, även om han fladdrade lite bitvis. Ingenting tyder på att han skulle vara sämre idag, säger Svante Båth.
När åkte ni till Boden?
– Idag på morgonen och resan har som sagt gått bra. Vi åkte ju från Sundsvall.
Ännu längre har Svante Båths andra häst i omgången, National Prince (V75-6) som i nuläget är klar andrahandsfavorit bakom Man At Work.
– Han är i fin form och har klarat resan bra. De övernattade i Sundsvall och hästen är tacksam att resa med.
Här vankas det förändringar på huvudlaget?
– Det blir första gången med helstängt för mig. Jag funderar dock på att ha en open-eye på högersidan för att han ska kunna se Ebony Boko från start. Det känns som att mycket avgörs i starten här och vi ska göra allt för att hålla ut Ebony Boko första biten, säger Svante Båth.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)