Fokustema
Flera nyheter för Sulkysport
Läs senare

Tidningen en dag tidigare, fler startlistor, Spelstugan

Här är en glad nyhet för alla Sulkysportläsare: Från och med nummer 38 byter vi utgivningsdag så att tidningen når läsarna en dag tidigare. Det blir då också startlistor till fler tävlingsdagar i tidningen. Här på hemsidan sulkysport.se blir det också förändringar: vi lanserar nyheten Spelstugan.
Av
Lars G Dahlgren
Sulkysport – en dag tidigare!
Sulkysport – en dag tidigare!

De som brukar få sin Sulkysport i brevlådan på torsdagen får den från och med den 19 september på onsdagen istället. Det gäller förstås också e-tidningen som publiceras vid midnatt mellan tisdag och onsdag istället för som hittills mellan onsdag och torsdag. I de delar av landet där papperstidningen nått läsarna på fredagen kommer den istället fram på torsdagen.

Fakta

Fakta

 • Sulkysport byter utgivningsdag redan från och med nummer 38. Den kommer ut onsdag-torsdag 19-20 september istället för torsdag 20-fredag 21. Förändringen är permanent.
 • Startlistor till V86, V64 torsdag, V64 fredag, V75 lördag och GS75/Extra V75 söndag publiceras från och med då i tidningen. Det är en utökning av antalet startlistor från nuvarande V64 fredag, V75 lördag och GS75/Extra V75 söndag.
 • På hemsidan sulkysport.se startas Spelstugan som läggs bakom inloggningsvägg förbehållen prenumeranter. Där publiceras färska analyser och jämfört med papperstidningen hittar prenumeraneterna där exklusivt material gällande V86 på onsdagar och GS75/Extra V75 på söndagar.
Expandera

I våras och försomras gjordes läsarundersökningar som gav oss det mycket glädjande svaret att Sulkysport hamnar oerhört högt på omdömet ”helhetsbetyg”. 98 procent (jo, det är faktiskt sant!) av de som svarade i läsarundersökningarna gav höga betyg. Företaget som gjorde undersökningarna (Axand) konstaterade i sin analys att ”svaren i undersökningen visar tydligt att Sulkysport är en välläst och omtyckt tidning” och ”läsarna ger genomgående mycket höga betyg. Tidningen uppfattas som lättläst, intressant, en bara informationskälla om trav samt snygg layoutmässigt”.

Sådan positiv feedback stärker och sporrar förstås oss som jobbar med Sulkysport och gör oss stolta över det vi gör. Samtidigt finns det, naturligtvis och som alltid, saker som kan förändras till det bättre. Av de önskemål läsarna framförde var en central sak att förbättra distributionen. Detta tillgodoser vi nu genom att byta utgivningsdag. Tidningen ska helt enkelt nå läsarna en dag tidigare.

En annan sak som efterfrågades var ”fler startlistor”. Det åtgärdar vi också med att byta utgivningsdag. Från och med vecka 38 publiceras i papperstidningen startlistor till V86 onsdag, V64 torsdag, V64 fredag, V75 lördag och GS75/extra V75 söndag. Detta utan att minska på utrymmet och antalet sidor för nyheter, reportage och fakta.

V75-sidorna blir kvar som de är nu i tidningen. Analyser och intervjuer när det gäller de andra dagarnas spel stuvas om och hamnar på hemsidan sulkysport.se där de förbehålls prenumeranter (läggs bakom inloggningsvägg). Detta material samlas under ”Spelstugan”. Denna ska förutom att vara allmänt vägledande för spelarna också göras så nära inpå tävlingarna att den kan ge tips om vilka hästar som har högt spelvärde förhållande till hur mycket de är streckade på de stora spelen.

Spelstugan nås på hemsidan enkelt genom samma inloggning som används för att läsa e-tidningen; kundnummer och postnummer. Kundnumret hittas på baksidan av tidningen eller på din senaste faktura. Har du fått en orderbekräftelse via mail på din prenumeration fungerar även detta nummer som inloggning. Är du utlandsprenumerant skriver du in ditt kundnummer och ditt land i versaler istället för ditt postnummer.

Här tecknar du prenumeration på Sulkysport.

Just nu har vi fina prova-på-erbjudanden! Inget krångel med fakturor och uppsägningstider.

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Prova Sulkysport
för endast 39 kr första månaden
Läs även digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 150 kr/mån
Beställ
Fokustema
London Selected Yearling Sale
Läs senare

Stona dyrast i Kanada

Auktionen London Selected Yearling Sale avslutades sent i natt och totalt såldes 118 travare för 2.796.010 kanadensiska dollar, vilket gav ett snitt på 23.898 dollar. Svenskarna lyste med sin frånvaro och den dyraste travaren såldes första kvällen.
Av
Claes Freidenvall

För Stonebridge Excel (e. Muscle Mass-Armbro Vanquish) var priset 187.000 dollar och det är det högsta pris som betalats för en avkomma till Muscle Mass på auktion.

Fakta

Muscle Mass dyraste avkommor på auktion:

Namn (mor) – Pris – Auktion/år

 • Stonebridge Excel (u. Armbro Vanquish) – 187.000 dollar – London 2018
 • One More Rosie (u. Rose de Vie Stena) – 140.000 dollar – Lexington 2017
 • Raffi Blue Chip (u. Dunk the Donato) – 135.000 dollar – Lexington 2018
 • Byfarthefavorite (u. Special Interest) – 127.000 dollar – Lexington 2017
 • Built Strong (u. Margarita Hall) – 120.000 dollar – Lexington 2018
Expandera

Just Muscle Mass har varit het i år i Nordamerika och där Åke Svanstedts båda världsrekordhållare Plunge Blue Chip och Six Pack varit hans främsta företrädare.

Stonebridge Excel ska tränas av Rick Zeron.

Totalt har fem ettåringar efter Muscle Mass kostat 100.000 dollar eller mer och tre av dem har klubbats iväg på auktion i år.

Medelpriset för stona var högre på London Selected Yearling Sale; 26.305 (59) mot 21.155 (59) dollar.

Samma visa var det på Lexington Selected Yearling Sale, att det betalades högre priser för stona. Förra året var snittet för hingstarna 27.480 dollar och stona 21.688 dollar på London Selected Yearling Sale.

Samtliga resultat från auktionen hittar ni här!

Snittpriser för avelshingstarna på London Selected Yearling Sale:

Avelshingst – antal – Snitt (dollar)

 1. Muscle Mass – 29 – 24.569
 2. E L Titan – 6 – 32.000
 3. Kadabra – 16 – 24.062
 4. Royalty For Life – 22 – 20.614
 5. Archangel – 14 – 20.286
 6. Yankee Glide – 1 – 20.000
 7. Wheeling N Dealin – 7 – 19.714
 8. Muscles Yankee – 1 – 17.000
 9. Angus Hall – 10 – 16.000
 10. Holiday Road – 2 – 15.500
 11. Justice Hall – 1 – 15.000
 12. Prestidigitator – 1 – 11.000
 13. Glidemaster – 2 – 7.750

Muscle Mass-dotter toppade

Fokustema
Årets Ledare
Läs senare

Moa Säll får stipendium

Moa Säll, tillhörig Skelleftetravets travskola har valts till Årets ledare 2018 av Svensk Travsport.
Av
Lars G Dahlgren

20-åriga Moa Säll, som tog ponnytravlicens för tio år sedan och nu har fem ponnytravare tillsammans med sin syster, jobbar hos proffstränaren Leif Eriksson och tillbringar sin lediga tid i travskolestallet.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få det fina priset! Jag blev så chockad och lycklig över beskedet att eleverna som jag hade i travskolan samma kväll märkte att det var något speciellt. Jag som brukar vara glad blev oändligt glad efter det fina beskedet, säger Moa Säll till travsport.se.

Moa Säll får ta emot priset och stipendiet som Årets Ledare 2018 på Åbytravet på lördag.

Fokustema
In Memoriam
Läs senare

Börje Larsson avliden

Uppfödaren och hästägaren Börje Larsson, Stall Nerpro, har avlidit i en ålder av 77 år.
Av
Lars G Dahlgren

Börje Larsson hade danskfödda fölstoet Elle Dirt (e. Pay Dirt – Pouline) som stort ess i sin uppfödning. Elle Dirt gav liv åt Derbyvinnaren 1991, Sans Rival (e. Crowntron) som Erik Berglöf tränade och körde. Sans Rival tog 34 segrar på 185 segrar och sprang in 3,6 miljoner kronor.

Sju år senare födde Elle Dirt sonen Sans Peur (e. Lindy´s Crown) som vann Kriteriet 1997 för Olle Goop. Sans Peur fick liksom Sans Rival en bra och lång äldrekarriär, räknade in 20 segrar på 123 starter och 3,4 miljoner kronor insprunget. Börje Larsson ägde Sans Rival och Sans Peur själv och han var också delägare i Sans Rivals pappa Crowntron (e. Speedy Crown – Nessanda). Crowntron lyckades med konststycket att på endast två kullar, innan hingsten togs bort på grund av en cancersjukdom, lämna två Derbyvinnare, Queen L., och Sans Rival, och få utnämning till Elithingst.

Börje Larsson var också delägare i USA-födde Banker Hall (e. Balanced Image – B.Cor Jazzette) som för Tommy B Andersson var trea i Hambletonian 2001 och som sprang in 8,2 miljoner kronor innan han blev avelshingst som fyraåring.

Börje var engagerad i Avelsföreningen för Varmblodiga Travhästen och är en av endast ett 20-tal personer som utsetts till hedersledamöter i AVST. Denna utmärkelse delas ut till ”Den som arbetat med stort fokus på ASVT och med föreningens bästa framför ögonen”.

Börje Larsson sörjs närmast av makan Birgitta, döttrarna Monica och Carin med familjer.