Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

”Bör ha jättefin segerchans”

Som tradition bör körs V75-finaler på Solvalla den 26 december och det är hög nivå på tävlingarna. Här kan ni ta del av Sulkysports spikbud, intervjuer och V75 Tillsammans.
Av
Pär Gustafsson
Ready Ribb är en av Sulkysports två spikar. Foto Lennart Kihlman/ALN
Ready Ribb är en av Sulkysports två spikar. Foto Lennart Kihlman/ALN

Spikarna

 • Man of Steel (V75-2) har imponerat stort under året och kommer med största sannolikhet kliva en bit upp i klasserna i rikstoton. Han har genrepat 
inför denna uppgift och visade då 1.13,7/1.900 efter galopp som tvåa. Felfri är han orubbar i detta gäng och han känns som en sund spik.
  Man of Steel är jag rätt så säker på skyggade till för något i starten senast. Han gick starkt efteråt och ska vara i bra form med loppet i kroppen. Tanken är att han ska tävla med vanlig vagn (Stefan Persson skriver på twitter att det blir jänkarvagn red.anm.) och öppet huvudlag”, säger Stefan Persson.
 • Ready Ribb (V75-3) vann busenkelt senast på Bergsåker och fortsätter att leverera starka insatser för jämnan numera. Han har dessutom stabiliserat sig och i det här loppet där den där riktiga bredden saknas ska han ha toppchans att ta ännu en seger.
  Ready Ribb var grymt fin på Bergsåker med krafter kvar. Jag tror faktiskt inte att hästen har förlorat någonsin i vår regi när han kommit till tät och det blev enkelt senast. Han tog det loppet bra och fungerar fint på skor till skillnad från vissa andra. Distansen är en fördel och han bör ha jättefin segerchans”, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Axplock av intervjuer från papperstidningen

Indoor Voices (V75-1) var mycket fin senast och visade då att hon fungerar fint med skor. Hon trivs över distansen och borde vara en av dem som gör upp om det, säger Kenneth Haugstad.
National Prince (V75-4) var jättefin senast och sitter inte det tuffa loppet i kroppen så måste jag vara optimist här också. Han är snabb bakom bilen och skulle varit gynnad av framspår, men den form han visat på sistone så måste han räknas även bakifrån, säger Svante Båth.
Don’t Mind Me (V75-5) blev för het i spets senast och han har agerat så vid några tillfällen före också. Formen är inte så tokig, men nu är det smyglopp som gäller, säger Daniel Redén.
Cruzado dela Noche (V75-6) var lite för seg senast för att jag skulle vara riktigt nöjd med 
honom. Han var chanslös mot vinnaren, men borde ju varit tvåa. Däremot var det inte helt oväntat att det fattades lite i honom. Efteråt har han varit fin i jobb, men det brukar han alltid vara och det är en riktig hedershäst. Nu fick vi tråkigt spår och realistiskt är väl en tredje- eller fjärdeplats, men han kan säkert vara längre upp. Då krävs det att de kör alldeles för fort framme i täten, säger Stefan Melander.
Track Angle (V75-7) missgynnas rejält av att tvingas gå med skor och det var nära galopp några gånger första 500 meterna senast. Lägg till åttondespår och mina förhoppningar sjunker rejält. Det blir svårt att ladda med honom från start och man vinner inte V75-finaler när man hamnar sist. Vi gör inga ändringar till den här starten, säger Morten Waage.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

15,6 miljoner i ”superpotten”

Fokustema
Så spelar vi V86
Läs senare

”Som han känns i jobben!”

Spikar, V86-Tillsammans, intressant information och nästan 13 miljoner extra i potten.
Kvällens V86-omgång är intressant och Sulkysport har idéerna till tävlingarna som delas mellan Solvalla och Bergsåker.
Av
Pär Gustafsson
Magnifik Brodde trivs på Bergsåker. Foto Ola Westerberg/ALN
Magnifik Brodde trivs på Bergsåker. Foto Ola Westerberg/ALN

Totalt är det 12.838.658 kronor extra i dagens åttarättspott.

Här kan du läsa Sulkysports V86-material i pdf-format. Fem sidor med analyser, systemförslag och startlistor till samtliga lopp på Solvalla och Bergsåker.

Succelärlingen Kim Moberg sitter bakom två av Sulkysports tipsettor. Vi har lärt oss att Kim helst smyger och kommer fräsande långt ut i banan till slut, men idag har hon andra taktiskt funderingar.

Kim Moberg. Foto Hanold/ALN

Coffie U.N.G. (V86-5) känns som han möter lite enklare hästar än han gjort på sistone. Han är snabbare från start än vad många tror och jag måste prova en bit från start. Det ser bra ut på förhand.

Vi tippar även Showman Brodde (V86-7)…
– Han är det lite tvärtom med, han möter lite tuffare hästar än han gjort på sistone, men som han känns i jobben! Jag har en bra känsla och även här måste jag försöka prova en bit från start. Det fungerade bra med vanlig vagn senast och vi kör så igen.

Och rycktussar?
– Nej, nej, däremot rycksnöre. Han är rolig den här hästen, vi har ett snöre som går till huvudlaget och bara han känner det så är det som han väntar på att tussarna ska ryckas. De kommer få sitta kvar i öronen, men snöret finns på plats, säger Moberg.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V86 Tillsammans)

Spikarna

 • Magnifik Brodde (V86-1) vann V75 senast, trots att det kanske inte var perfekta förusättningar. Det är det ikväll och han bör leda från start till mål. Hästen trivs dessutom på Bergsåker där han har sju segrar på 13 starter.
 • Coffie U.N.G. har utvecklats fint och avslutningen senast var sylvass. Gången före visade hästen startsnabbhet och han borde kunna få överta här. Minus? Vaccinerad och har pausat kort inför detta, formen kanske inte är riktigt lika vass som i december-starterna.
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Jägersro
Läs senare

Spetsvinst för klassklättrare?

Örjan Kihlström var smått överlägsen körsven på V75 under fjolåret.
Jägersro bjuder på dagens omgång och lånekusken sitter bakom Sulkysports två spikbud.
Av
Pär Gustafsson
Västerboonthenews och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg
Västerboonthenews och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg

Spikarna

 • Västerboonthenews (V75-3) har visat bra form på sistone och vunnit två av fyra lopp med Örjan Kihlström. Enda (?) hotet Oasis Bi återkommer efter vila och även om det blir dödens ska Halmstadhästen har fin segerchans.
 • Dorinda (V75-4) har kapacitet att klättra i klasserna. Fyraåringen har bra spetschans från springspår och blir svårslagen.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Platon Face (V75-1) möter två segerstaplare som dessutom har bättre utgångslägen. Sexåringen kommer att slå lite ur underläge, men lita på offensivt upplägg bara Lutfi Kolgjini hittar ut från innerspår. Platon Face har styrka som räcker och blir över och utan strul har han fin segerchans.
 • Pajas Face (V75-6) har presterat fullt godkänt på sistone utan att ha haft den 
rätta turen. Nu har sexåringen smaskiga förutsättningar med innerspår och kort distans. Silverförsöket är inte så blodigt och han kan vinna både från spets och med ryggresa.
 • Niky Flax (V75-7) var inte lika vass senast som i starterna innan, men insatsen var fullt godkänd och på lördag är han gynnad av lång distans. Försöket i bronsdivisionen håller hög klass och Niky Flax skulle gynnas av högt tempo. Han kan fälla allt under slutrundan.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Jägersro lördag 14 januari 2017

 1. 6 M.T.King of Cash (35%, 2,42 – dödens)
 2. 2 Bellino B. (25%, 3,08 – ledning)
 3. 11 Obi Wan (1%, 42,12 – sjätte utv)
 4. 11 Frankie Brodde (9%, 7,41 – tredje utv)
 5. 4 Replay Pellini (20%, 4,31 – ledning)
 6. 2 Aron The Baron (81%, 1,34 – ledning)
 7. 13 Red Rose America (18%, 5,42 – femte utv)
  Utdelning 7 rätt: 60.522 kr, 6 rätt: 228 kr, 
5 rätt: 21 kr. Omsättning: 81.327.218 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V86
Läs senare

Jensen bakom spikarna

Över sex miljoner extra i potten och Flemming Jensen i förarsätet.
Solvalla och Åby delar broderligt på en öppen V86-omgång.
Av
Pär Gustafsson
Quintessense är en av Flemming Jensens två spikbud. Foto Leif Norberg/ALN
Quintessense är en av Flemming Jensens två spikbud. Foto Leif Norberg/ALN

Totalt är det 6.139.630 kronor extra i dagens åttarättspott.

Här kan du läsa Sulkysports V86-material i pdf-format. Fem sidor med analyser, systemförslag och startlistor till samtliga lopp på Solvalla och Åby.

Spikarna

 • Fortuna B.R. (V86-3) såg väldigt fin ut inför debuten i Flemming Jensens regi, men inledning med tredjespår fram till dödens blev för tufft i skarp omgivning. Det var ju självaste Erwin som vann det loppet. Här ser det enklare ut när hon bara möter ston, men tolftespåret gör givetvis att vägen fram kan bli tuff igen.
 • Quintessense (V86-7) övertygade kanske inte helt vid segern senast i Skive, men gjorde i alla fall sitt jobb. Från ett perfekt utgångsläge är spetschansen god och där har hon faktiskt inte körts sedan den 24 oktober år 2015 på svensk mark. Då resulterade det i seger och vi tror på samma resultat här.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V86 Tillsammans)

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ