Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

”Bör ha jättefin segerchans”

Som tradition bör körs V75-finaler på Solvalla den 26 december och det är hög nivå på tävlingarna. Här kan ni ta del av Sulkysports spikbud, intervjuer och V75 Tillsammans.
Av
Pär Gustafsson
Ready Ribb är en av Sulkysports två spikar. Foto Lennart Kihlman/ALN
Ready Ribb är en av Sulkysports två spikar. Foto Lennart Kihlman/ALN

Spikarna

 • Man of Steel (V75-2) har imponerat stort under året och kommer med största sannolikhet kliva en bit upp i klasserna i rikstoton. Han har genrepat 
inför denna uppgift och visade då 1.13,7/1.900 efter galopp som tvåa. Felfri är han orubbar i detta gäng och han känns som en sund spik.
  Man of Steel är jag rätt så säker på skyggade till för något i starten senast. Han gick starkt efteråt och ska vara i bra form med loppet i kroppen. Tanken är att han ska tävla med vanlig vagn (Stefan Persson skriver på twitter att det blir jänkarvagn red.anm.) och öppet huvudlag”, säger Stefan Persson.
 • Ready Ribb (V75-3) vann busenkelt senast på Bergsåker och fortsätter att leverera starka insatser för jämnan numera. Han har dessutom stabiliserat sig och i det här loppet där den där riktiga bredden saknas ska han ha toppchans att ta ännu en seger.
  Ready Ribb var grymt fin på Bergsåker med krafter kvar. Jag tror faktiskt inte att hästen har förlorat någonsin i vår regi när han kommit till tät och det blev enkelt senast. Han tog det loppet bra och fungerar fint på skor till skillnad från vissa andra. Distansen är en fördel och han bör ha jättefin segerchans”, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Axplock av intervjuer från papperstidningen

Indoor Voices (V75-1) var mycket fin senast och visade då att hon fungerar fint med skor. Hon trivs över distansen och borde vara en av dem som gör upp om det, säger Kenneth Haugstad.
National Prince (V75-4) var jättefin senast och sitter inte det tuffa loppet i kroppen så måste jag vara optimist här också. Han är snabb bakom bilen och skulle varit gynnad av framspår, men den form han visat på sistone så måste han räknas även bakifrån, säger Svante Båth.
Don’t Mind Me (V75-5) blev för het i spets senast och han har agerat så vid några tillfällen före också. Formen är inte så tokig, men nu är det smyglopp som gäller, säger Daniel Redén.
Cruzado dela Noche (V75-6) var lite för seg senast för att jag skulle vara riktigt nöjd med 
honom. Han var chanslös mot vinnaren, men borde ju varit tvåa. Däremot var det inte helt oväntat att det fattades lite i honom. Efteråt har han varit fin i jobb, men det brukar han alltid vara och det är en riktig hedershäst. Nu fick vi tråkigt spår och realistiskt är väl en tredje- eller fjärdeplats, men han kan säkert vara längre upp. Då krävs det att de kör alldeles för fort framme i täten, säger Stefan Melander.
Track Angle (V75-7) missgynnas rejält av att tvingas gå med skor och det var nära galopp några gånger första 500 meterna senast. Lägg till åttondespår och mina förhoppningar sjunker rejält. Det blir svårt att ladda med honom från start och man vinner inte V75-finaler när man hamnar sist. Vi gör inga ändringar till den här starten, säger Morten Waage.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

15,6 miljoner i ”superpotten”

Fokustema
Så spelar vi V75 i Årjäng
Läs senare

Bäddat för miljonutdelning

Det är fyra miljoner extra i V75-potten idag och Årjäng bjuder på en öppen omgång.
Propulsion har bra segerchans i storloppet, men övriga sex avdelningar är svårlösta.
Ta del av Sulkysports spikar och fynd i jakten på full pott.
Av
Pär Gustafsson
Daniel Redéns Elitloppstvåa Propulsion gör resan till Boden för tredje året i rad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Daniel Redéns Elitloppstvåa Propulsion gör resan till Boden för tredje året i rad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Sjurättspotten kryddad med 4.379.027 kronor. Pengarna kommer från förra helgens extra V75-omgång och jackpoten är drygt fyra gånger mindre än en ”normal” jackpot.

Spikarna

 • Bear Hope (V75-4) avslutade bra i finalen senast och hästen står kvar i den lägsta klassen. Fyraåringen har lurigt läge, men är gynnad av 2.640 meter och har bra segerchans utan strul.
 • Propulsion (V75-7) är den stora stjärnan i Årjängs Stora Sprinterlopp. Sjuåringen spurtade sylvasst i Elitloppet och var mycket rejäl i Norrbottens Stora Pris senast. Hästen har toppchans att bärga en ny fullträff.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Valentina Wind (V75-2) var duktig trea i Fyraåringseliten för ston näst senast och är van tuffare motstånd än hon möter här. Hästen svarade för en stark upphämtning efter galopp senast och kretsen kring Valentina Wind åker knappast hela vägen från Danmark om stoet inte har form för att vinna.
 • Vertigo Knekten (V75-3) har kommit tillbaka starkt i Ola Åsebös regi och står perfekt till på startvolten i finalen 
i Dubbelcupen. Björn Goop kör för 
första gången och hästens värsta 
konkurrenter står tuffare till.
 • Don’t Mind Me (V75-6) har varit positiv i tre starter efter långt uppehåll. Hästen spetsade hem silverfinalen senast och han är minst lika vass med lopp i ryggar. Sexårige USA-importen är kvar i näst högsta klassen och kan få fin draghjälp av tuffaste konkurrenten Magic Gwin under slutrundan.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

11 juli-14 juli: 72 hästar jagar plats i Stochampionatet

”Jag har ännu inte känt max”

Fakta

Förra året – 15 juli 2017

 1. 3 Evin Boko (4%, 14,56 – andra utv)
 2. 12 Ural (18%, 4,48 – femte utv)
 3. 5 Odins Eld (5%, 21,40 – utv led)
 4. 8 Antonio Trot (11%, 5,58 – utv led)
 5. 5 Cab Hornline (17%, 4,29 – ledning)
 6. 12 Born In the U.S.A. (11%, 4,34 – tredje utv)
 7. 2 Dante Boko (8%, 11,66 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 3.062.309 kr, 6 rätt: 13.357 kr,
 5 rätt: 852 kr. Omsättning: 76.605.051 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75
Läs senare

Allt inför Jarlsberg

Extra V75 i norska Jarlsberg.
Ta del av startlistor, analyser, intervjuer och V75 Tillsammans.
Av
Pär Gustafsson
Diamanten med Stig H Johansson. Foto Mia Törnberg
Diamanten med Stig H Johansson. Foto Mia Törnberg
Fokustema
Så spelar vi V75 i Halmstad
Läs senare

Ett hemmalag att luta sig mot

Day Or Night In och Julia Pellini. Två starka spikar att hålla i handen när Halmstad bjuder på veckans andra V75-omgång.
Av
Pär Gustafsson
Day Or Night In och Johan Untersteiner vann Kalmarsundspokalen.
Foto Jörgen Tufvesson/ALN
Day Or Night In och Johan Untersteiner vann Kalmarsundspokalen. Foto Jörgen Tufvesson/ALN

Spikarna

 • Day Or Night In (V75-3) kommer kanske inte till dukat bord, men visst ser det väldigt passande ut då spetschansen är god och värsta konkurrenterna antingen kan bli kvar bakom eller få traska den tunga vägen.
 • Julia Pellini (V75-4) gick strålande i fredagens Diamantstofinal. Spår tolv klarar hon av i ett sådant här lopp och kanske är det bara täta starter emot?

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Machiavelli (V75-1) vurmade vi för redan på Åby i maj och vi ger honom förtroende även här när han står kvar i samma klass. Från springspår är spetschansen god och vi blir inte alls förvånade om det håller hela vägen.
 • Rajah Silvio (V75-2) stod för en mycket positiv debut i ny regi i förra veckan. Då som nu hade han spår nio och avgjorde på tilltalande vis i spurten. Nu steppar han upp i klass, men kan i gengäld komma att tävla barfota runt om denna gång samt med ryckhuva. Högintressant på spelet i ett lopp där flera av de betrodda hästarna står med svåra spår.
 • Pampalo (V75-5) är ytterligare en Goop-tränad häst som vi testar som utgång. Han gynnas av öppet spår och kan likt Rajah Silvio komma ut på barfotabalans, vilket i hans fall skulle vara första gången någonsin.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

4 juli-8 juli: Sprintermästaren och tre V75-omgångar

Fakta

Förra året – 8 juli 2017

 1. 5 Bålsta Palema (10%, 10,55 – ledning)
 2. 3 Tjacko Zaz (60%, 1,73 – ledning)
 3. 6 Caddie Lisieux (28%, 2,93 – femte utv)
 4. 10 Snow Angel (8%, 8,45 – femte utv)
 5. 2 J.H.Mannerheim (13%, 6,19 – fjärde inv)
 6. 4 Ringostarr Treb (11%, 7,42 – sjätte inv)
 7. 5 Nobel Amok (49%, 2,04 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 20.106 kr, 6 rätt: 179 kr, 
5 rätt: 22 kr. Omsättning: 77.498.650 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ