Fokustema
Så spelar vi V75 på Solvalla
Läs senare

”Bör ha jättefin segerchans”

Som tradition bör körs V75-finaler på Solvalla den 26 december och det är hög nivå på tävlingarna. Här kan ni ta del av Sulkysports spikbud, intervjuer och V75 Tillsammans.
Av
Pär Gustafsson
Ready Ribb är en av Sulkysports två spikar. Foto Lennart Kihlman/ALN
Ready Ribb är en av Sulkysports två spikar. Foto Lennart Kihlman/ALN

Spikarna

 • Man of Steel (V75-2) har imponerat stort under året och kommer med största sannolikhet kliva en bit upp i klasserna i rikstoton. Han har genrepat 
inför denna uppgift och visade då 1.13,7/1.900 efter galopp som tvåa. Felfri är han orubbar i detta gäng och han känns som en sund spik.
  Man of Steel är jag rätt så säker på skyggade till för något i starten senast. Han gick starkt efteråt och ska vara i bra form med loppet i kroppen. Tanken är att han ska tävla med vanlig vagn (Stefan Persson skriver på twitter att det blir jänkarvagn red.anm.) och öppet huvudlag”, säger Stefan Persson.
 • Ready Ribb (V75-3) vann busenkelt senast på Bergsåker och fortsätter att leverera starka insatser för jämnan numera. Han har dessutom stabiliserat sig och i det här loppet där den där riktiga bredden saknas ska han ha toppchans att ta ännu en seger.
  Ready Ribb var grymt fin på Bergsåker med krafter kvar. Jag tror faktiskt inte att hästen har förlorat någonsin i vår regi när han kommit till tät och det blev enkelt senast. Han tog det loppet bra och fungerar fint på skor till skillnad från vissa andra. Distansen är en fördel och han bör ha jättefin segerchans”, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Axplock av intervjuer från papperstidningen

Indoor Voices (V75-1) var mycket fin senast och visade då att hon fungerar fint med skor. Hon trivs över distansen och borde vara en av dem som gör upp om det, säger Kenneth Haugstad.
National Prince (V75-4) var jättefin senast och sitter inte det tuffa loppet i kroppen så måste jag vara optimist här också. Han är snabb bakom bilen och skulle varit gynnad av framspår, men den form han visat på sistone så måste han räknas även bakifrån, säger Svante Båth.
Don’t Mind Me (V75-5) blev för het i spets senast och han har agerat så vid några tillfällen före också. Formen är inte så tokig, men nu är det smyglopp som gäller, säger Daniel Redén.
Cruzado dela Noche (V75-6) var lite för seg senast för att jag skulle vara riktigt nöjd med 
honom. Han var chanslös mot vinnaren, men borde ju varit tvåa. Däremot var det inte helt oväntat att det fattades lite i honom. Efteråt har han varit fin i jobb, men det brukar han alltid vara och det är en riktig hedershäst. Nu fick vi tråkigt spår och realistiskt är väl en tredje- eller fjärdeplats, men han kan säkert vara längre upp. Då krävs det att de kör alldeles för fort framme i täten, säger Stefan Melander.
Track Angle (V75-7) missgynnas rejält av att tvingas gå med skor och det var nära galopp några gånger första 500 meterna senast. Lägg till åttondespår och mina förhoppningar sjunker rejält. Det blir svårt att ladda med honom från start och man vinner inte V75-finaler när man hamnar sist. Vi gör inga ändringar till den här starten, säger Morten Waage.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

15,6 miljoner i ”superpotten”

Fokustema
Så spelar vi V86
Läs senare

Tuffa spikar ramar in

Solvalla och Åby bjuder på en intressant V86-omgång – trots avsaknaden av jackpot.
Ta del av Sulkysports V86-paket i jakten på miljonerna. Ingen av spikarna är favorit i nuläget!
Av
Pär Gustafsson
Well Done la Marc och Björn Goop. Ikväll körs stoet av Erik Adielsson. Foto Tommy Andersson/ALN
Well Done la Marc och Björn Goop. Ikväll körs stoet av Erik Adielsson. Foto Tommy Andersson/ALN

Här kan du läsa Sulkysports V86-material i pdf-format. Fem sidor med analyser, systemförslag och startlistor till samtliga lopp på Solvalla och Åby.

Spikarna

 • Ellerie Hanover (V86-1) kom undan med godkänt i Europadebuten från andra utvändigt och borde gått framåt med genomköraren. Hon vann på tusenmetersbana ifjol på 1.12,3 och tog totalt fyra segrar: två från spets och två bakifrån.
 • Två ston sticker ut och vi tar ställning för Well Done la Marc (V86-8). Senast hade hon innerspår på tillägg och det blev fel, men nu har hästen betydligt bättre förutsättningar. Hästen är startsnabb och trivs allra bäst i ledningen.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

(Vi utgår från pdf-tipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V86 Tillsammans)

Hela veckans startlistor

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Jägersro
Läs senare

Harran gör inget misstag

Jägersro bjuder på dagens V75-tävlingar som är kryddade med jackpotmiljoner.
Ta del av Sulkysports spikbud och fynd i jakten på full pott.
Av
Pär Gustafsson
Harran Boko gör första starten sedan i slutet av januari. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Harran Boko gör första starten sedan i slutet av januari. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Förra helgen var det ingen utdelning på fem rätt och totalt flyttas 27.198.084 kronor över till lördagens sjurättspott.

Spikarna

 • Harran Boko (V75-1) är ett stort löfte som är obesegrad felfri. Han var helt överlägsen i årsdebuten och det lutar åt repris. Spets och slut!
 • Svenskfödde Bandit Brick (V75-7) är en segermaskin hos Steen Juul som gör första starten på svensk mark. Hästen har vunnit hela 23 av 25 starter och den danske tränaren håller femåringen högt. Han har passande förutsättningar och bra chans i näst lägsta klassen.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • 15 ston, lärlingar och spårtrappa. V75-2 är ett vidöppet lopp där Lesperanza (V75-2) är det roliga budet. Femåringen har bra fart och kan vara segermogen med ett lopp i kroppen.
 • Com Milton (V75-4) har haft skadebekymmer och återkom senast efter lång frånvaro. Han var då med i en 1.09-öppning och släppte ledningen. Luckan kom mitt på upploppet och fyraåringen speedade till knapp seger. Hästen har bra fart för lägsta klassen och det ser ut att bli passande högt tempo. Med minst klaff kan Com Milton runda samtliga.
 • Kung Edward (V75-5) har slutat trea och tvåa i årets starter och står på tur för seger. Hästen har fina förutsättningar med springspår och lång distans. Femåringen är startsnabb och har bra spetschans, men hästen fungerar även fint med ryggresa.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Här finner ni startlistor i pfd-format till helgen travtävlingar.

Fakta

Förra året – 8 april 2017

 1. 4 Ulisse Kronos (33%, 3,03 – ledning)
 2. 15 Dear Friend (4%, 14,88 – sjätte utv)
 3. 5 Spring Erom (6%, 8,97 – tredje utv)
 4. 1 Friend of Nature (10%, 10,98 – ledning)
 5. 11 D.D.’s Hitman (44%, 1,75 – dödens)
 6. 12 Västerbo Arthur (2%, 20,91 – andra utv)
 7. 4 Iago Zon (19%, 3,49 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 1.525.961 kr, 6 rätt: 4.759 kr, 5 rätt: 263 kr. Omsättning: 76.884.988 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V86
Läs senare

Månprinsen glänser igen

Månprinsen A.M. har sett strålande ut i år och har toppchans.
Han är en given spik när Solvalla och Bergsåker delar på kvällens V86-tävlingar.
Av
Pär Gustafsson
Månprinsen A.M. och Gunnar Melander. Foto Mia Törnberg
Månprinsen A.M. och Gunnar Melander. Foto Mia Törnberg

Obs! Sidan och pdf-paket har uppdaterats efter strykning av tilltänkta spikbudet Västerbo Tristan.

Här kan du läsa Sulkysports V86-material i pdf-format. Fem sidor med analyser, systemförslag och startlistor till samtliga lopp på Solvalla och Bergsåker.

Spikarna

 • Månprinsen A.M. (V86-1) hade flyttats fram rejält formmässigt från årsdebuten och frågan är om han sett bättre ut än senast? Elvaåringen har en liknande uppgift den här gången och blir väldigt svår att stå emot till slut.
 • Efter strykningen av Västerbo Tristan väljer vi att gå på Roofer (V86-4). Hästen har haft lite otur på
  sistone och satt bland annat fast i Margaretas Tidiga Unghästserie för tre starter sedan. Nu går Scarlet Knight-valacken ner i klass och ska ses med bra chans oavsett upplägg. Troligtvis körs Roofer offensivt den här gången, men han fungerar även fint med ryggresa..

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V86 Tillsammans)

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ