Fokustema
Så spelar vi V75 i Boden
Läs senare

Propulsion för tredje året i följd

Lördagens sjurättspott är kryddad med 22 miljoner kronor och trots ett par starka favoriter är omgången intressant.
Notera att man kan spela V75 fram till 20.30 och givetvis har Sulkysport idéerna.
Av
Pär Gustafsson
Daniel Redén-tränade Propulsion och Örjan Kihlström vässar Elitloppsformen på Solvalla på tisdag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Daniel Redén-tränade Propulsion och Örjan Kihlström vässar Elitloppsformen på Solvalla på tisdag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Det är dags för Bodens årliga midnattstrav där V75-omgången släpps iväg först 20.30 och höjdpunkten, tillika V75-
epilogen, planeras avgöras 22.46. Propulsion fick nöja sig med andrapriset bakom Ringostarr Treb i Elitloppet och nu går Daniel Redéns häst för tredje raka segern i Norrbottens Stora Pris.
Femrättspotten frös inne såväl lördag i Östersund som söndag på Bjerke förra helgen. Efter att Norge tagit tillbaka sina pengar och ATG norpat deg till den tilltänkta jättepotten den 25 augusti är lördagens sjurättspott förstärkt med 22.269.954 kronor. Självklart intressant, men det är samtidigt flera starka favoriter i omgången.

Spikarna

 • Very Kronos (V75-1) är obesegrad felfri och den enda hästen som slagit Villiam. Han slog kullettan i försök till Kriteriet ifjol, men galopperade i finalen. Fyraåringen har överkapacitet för klassen och blir svårslagen felfri.
 • Man At Work (V75-6) gör intressant debut hos Timo Nurmos. Hästen är kvick bakom bilen och över sprinterdistans har femåringen goda möjligheter att leda hela vägen.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Eva I.H. (V75-2) galopperade 
omotiverat förra helgen. Hästen står tufft inne penningmässigt, men kunde å andra sidan haft betydligt mer på 
kontot. Femåringen får Björn Goop i sulkyn för första gången och även om det blir grovjobb under slutrundan har hon fin segerchans.
 • Milliondollarrhyme (V75-3) har stort kunnande för lägsta klassen och toppchans om han svarar för en normal prestation. När hästen är i form är han bra nog att vinna det här loppet från dödens.
 • Pave Faks (V75-4) är det roliga
segerbudet i ett vidöppet kallblodslopp. Hästen kommer från en positiv insats och trivs på svensk mark. Hittills har det blivit sex segrar i Sverige, däribland ett V75-lopp i Östersund för ett år sedan. Hans möjligheter ökar om han hittar till spets från springspår.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

13–17 juni: Startlistor med Bodens travfest och E3-kval

Fakta

Förra året – 17 juni 2017

 1. 2 Whitehouse Express (67%, 1,41 – dödens)
 2. 2 Nouvelle Avenue (10%, 10,27 – ledning)
 3. 4 Gianluca Boko (47%, 1,65 – ledning)
 4. 2 Art Nökkve (27%, 3,50 – tredje utv)
 5. 1 Grand Ale (2%, 32,55 – ledning)
 6. 11 Etosha Boko (10%, 9,65 – andra utv)
 7. 2 Propulsion (65%, 1,63 – dödens)
  Utdelning 7 rätt: 10.459 kr, 6 rätt: 80 kr, 
5 rätt: jackpot. Omsättning: 70.929.404 kr.
Expandera

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ

Fokustema
Så spelar vi V75 på Bjerke
Läs senare

V75: Full gas för norskt vrålåk

Efter förra helgens jackpothysteri är det dags för Bjerkes årliga senhöstomgång.
Lionel N.O. som Ferrari B.R. fick segerdefilera den här dagen för ett år – repris idag?
Av
Pär Gustafsson
Ferrari B.R. har fått ett nyttigt lopp i kroppen efter skadebekymmer. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ferrari B.R. har fått ett nyttigt lopp i kroppen efter skadebekymmer. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Sverige och Norge spelar V75 tillsammans och eftersom omgången avgörs på Bjerke-banan i Oslo gäller norska regler. I Norge är att det är förbjudet med körspö och det är alltid utbetalning på tre platshästar. En annan viktig detalj är att det är andra diskningsregler än i Sverige och den främsta skillnaden är att galopp på upploppet inte medför omedelbar diskvalifikation. Upploppet på Bjerke mäter 200 meter.

Spikarna

 • Ferrari B.R. (V75-3 )har haft ögonen på sig sedan han vann på 1.09,9 över full väg som fyraåring. Den här dagen 2017 segrade femåringen i Axel Jensens Minneslopp, vilket är hans hittills främsta merit. I början av året vann hästen på 1.10,6a/1.600 meter och var aktuell för Elitloppet, men han skadades i samband med Copenhagen Cup och har ett lopp i kroppen efter uppehåll.
  Hästen vann lätt och jag var väldigt nöjd med Ferrari B.R. i comebacken. Han går framåt rejält med loppet i kroppen och jag siktar mot ledningen, men han är inte beroende av att springa i spets. Bara inte underlaget är smetigt kör vi med jänkarvagn och sedan blir det åter barfotabalans och norskt huvudlag. Senast hade jag ”norsken” oryckt och Ferrari B.R. möter konkurrenter han har bra chans att slå”, säger Per Oleg Midtfjeld.
 • Lionel N.O. (V75-3) vann motsvarande lopp ifjol efter att släppts till ledningen efter första kurvan. Då var konkurrensen tuffare med motståndare såsom Zenit Brick och Tripolini V.P. medan han i år främst får brottas med ett taskigt utgångsläge i form av bricka tio.
  Hästen var pigg direkt när han kom hem från USA och det har inte märkts det minsta att Lionel N.O. varit ute på en sådan turné. Hästen presterade mycket bra i New York och känns otroligt pigg i jobben hemma efteråt. Nu är det andra förutsättningar och Lionel N.O. tillhör definitivt fältets bästa hästar. Vi ändrar inget”, säger Daniel Redén.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 18 november 2017

 1. 13 Making Love (16%, 5,95 – femte inner)
 2. 6 Dancelli (14%, 5,50 – ledning)
 3. 5 Lionel N.O. (66%, 1,57 – ledning)
 4. 10 Seal Kronos (19%, 4,04 – sjätte ytter)
 5. 12 Triton Neergård (1%, 37,66 – tredje ytter)
 6. 2 Ferrari B.R. (37%, 2,48 – ledning)
 7. 4 Bravivivicimo (4%, 20,94 – andra ytter)
  Utdelning 7 rätt: 332.521 kr, 6 rätt: 937 kr, 
5 rätt: 54 kr.
  Omsättning: 98.128.242 kr.
Expandera

”Inte lätt att driva popstall”

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 i Eskilstuna
Läs senare

Extra V75: ”Svårhittad från spets”

Toppsport och fyra Breeders Crown-finaler, men det är även V75-spel på menyn på Sundbyholm idag.
Ta del av spikbud och intervjuer i jakten på sju rätt.
Av
Pär Gustafsson
Dream Night Palema tillsammans med sin skötare Linus Svensson under ett träningspass på Stall Palemas gård. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Dream Night Palema tillsammans med sin skötare Linus Svensson under ett träningspass på Stall Palemas gård. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Spikarna

 • Global Welcome (V75-4) vann Uppfödningslöpningen ifjol, men fick lite problem med infektionsbild under treåringssäsongen och har egentligen inte hittat toppform förrän de två senaste starterna. Senast svepte han fältet i imponerande stil.
 • Dream Night Palema (V75-5) var duktig i kvalet till Europaderbyt och fick sedan inte chansen på Vincennes efter att ha spetsat och släppt. Han gick i mål med norsken oryckt. Här är det ”garantispets” och sedan blir han svårhittad.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Axplock av intervjuer

Southwind Feji (V75-1) var bättre i comebacken än jag hade kunnat tro på förhand. Visst var hon mycket tränad, men det hade varit vanlig träning och hon var inte vässad. Lite förbättrad är hon säkert med loppet i kroppen, men någon jätteförändring på prestationsnivå väntar jag mig inte. Hon ska kunna vara med på linjen igen och det blir åter barfota runt om, säger Pär Hedberg.
This Is It N.O. (V75-1) håller okej form, men får främst rikta in sig på pengar i det här tufffa sällskapet, säger Anton Sverre.
Fanny Chenal (V75-2) är en av dem som kan kriga om segern med rätt resa. Tanken är att hon ska tävla barfota fram åtminstone, eventuellt med ryckhuva och det kan också bli jänkarvagn, säger Anton Sverre.
Global Vintage (V75-2) gjorde ett bra lopp i semifinalen men hamnade lite för dåligt till för att kunna göra sig gällande mot bland annat Conrads Rödluva. Som fyra i semin fick hon ett svårt läge i finalen och får försöka smyga med och ta en god peng, säger Andras Lövdal i Timo Nurmos stall.
Betting Gangster (V75-4) är en av flera som kan vinna här och det hänger mycket på vem som får bästa resan. Han gick sex intervaller i fredags och kommer gå sex till på torsdag. Det blir jänkarvagn och barfota runt om som vanligt, säger Jerry Riordan.
Global Wise Guy (V75-4) fick det tufft i ledningen i semifinalen, det gick för fort första 1.500 meterna för att han skulle ha chans att hålla undan och hästen gjorde ett mycket bra lopp. Han har visat att han tillhör kulltoppen och nu får han sikta på en resa med draghjälp. Jag blir inte överraskad om han blandar sig i segerstriden om det stämmer på vägen, säger Andras Lövdal i Timo Nurmos stall.
Dream Night Palema (V75-5) blev löpningsförloppet precis så som vi hade hoppats och trott på Vincennes, men däremot inte slutresultatet. Hästen tog det loppet bra för han har känts jättefin sedan hemkomsten. Hästen går ned i klass nu och från ett bra läge ska han räknas med chans. Det blir barfota fram, säger Pär Hedberg.
Candy la Marc (V75-6) gick utan skor första gången i försöket till Derbystoet, men då var hon sjuk. Hon kommer gå utan framskor då hon blev rappare iväg så. Hon hade problem med halsen i somras, men vi har tagit blodprov på henne efter semifinalen och allt verkar perfekt. Vi ändrar inget i utrusningen, säger Lars Marcussen.
Kövras So Far (V75-7) går lite bättre då han slipper övernatta och det blir nog så att vi åker ner på söndag morgon. Det blir inga ändringar och han tävlar barfota runt om igen, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.
Son Of God (V75-7) hade vi rätt stora förhoppningar på senast, men det löste sig inte tillräckligt bra på vägen. Hästen gick i alla fall ett kanonlopp från svår position och framförallt var det skönt att se att han såg fin ut och höll farten så bra in i mål. Spåret är vad det är och det krävs mycket tur på vägen, men jag vill höja ett varningens finger angående hans chanser i loppet. Har han lyckats hitta samma form som runt Derbyt kan han sluta långt framme, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 i Eskilstuna
Läs senare

V75: Svårlöst och multijackpot

Jättepott.
Öppna avdelningar.
Eskilstuna bjuder på en högintressant V75-omgång – här är Sulkysport bästa spikbud!
Av
Pär Gustafsson
Makethemark är en av fyra heta hästar i gulddivisionen. Foto Mia Törnberg
Makethemark är en av fyra heta hästar i gulddivisionen. Foto Mia Törnberg

ATG har bunkrat pengar till den här omgången och sjurättspotten förstärkt med hela 76.360.981 kronor. Spelbolaget spår att en ensam vinnare med sju rätt kammar hem kring 120 miljoner kronor. Den hittills största vinsten på V75 är 67.312.633 kronor, vilket en skicklig spelare kammade hem i februari 2010.

Tre av lördagens fem avdelningar är 15-hästarsfält och det ges verkligen förutsättningar för rekordutdelning. Om det blir jackpot i någon av potterna på lördag flyttas dessa pengar till V75-finalerna på Solvalla den 24 november. Det är topptrav i Eskilstuna i helgen med Breeders Crown-finaler och V75 på söndag. Eventuella jackpotpengar från den omgången går till Bjerke lördag den 17 november.

Spikarna

 • Great King Wine (V75-2) har haft bra form en längre tid och vann i slutet av sommaren försök i bronsdivisionen och slutade femma i finalen. Femåringen var fullt godkänd över lång distans senast och gynnas av tätare starter. Hästen är van tuffare motstånd och kommer att svara för en stark slutrunda. Lärlingen Mats E Djuse vann nyligen Ungdoms-SM och har ett bra år bakom sig i sulkyn.
  – Jag var nöjd med Great King Wines insats senast, men inte med placeringen. Hästen tränar starkt, känns lite uppåt och jag hoppas formen ska vara lite bättre på lördag än gången innan. Det känns som att Great King Wine går ner lite i klass på lördag och inga ändringar är planerade, säger Admir Zukanovic.
 • Don’t Mind Me (V75-7) startar ofta i silverdivisionen och slutar nästan alltid där framme. Nu har han spetsläge och det gör tipsvalet enkelt. Sexåringen vann silverfinalen på Färjestad på 1.11,5a/2.140 meter från spets i somras. I nästa final på Åby gick det inte lika bra i samma position. Den gången var banan tungsprungen och det gick ganska fort första varvet. Samtidigt presterade hingsten sämre än väntat och han fick en paus efter det loppet. Håller Don’t Mind Me ledningen och slipper press ligger han bra till för att avsluta jackpotomgången.
  – Don’t Mind Me har kommit igång fint efter ett par månaders uppehåll och han gick ett rejält slutvarv senast. Nu är det läge som passar honom perfekt och skulle han behålla ledningen ökar hans möjligheter att vinna. Som hästen sett ut i de två senaste starterna är ett bevis på att formen sitter där, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

Spela V75 med Sulkysport

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Förra året – 11 november 2017

 1. 2 Cab Hornline (13%, 5,51 – utvändigt ledaren)
 2. 11 Very Kronos (49%, 1,76 – utvändigt ledaren)
 3. 2 Nadal Broline (28%, 3,07 – andra ytter)
 4. 9 Glenn Boko (10%, 8,53 – femte ytter)
 5. 7 Eelis (7%, 7,88 – rygg ledaren)
 6. 11 Staro Ivy League (1%, 18,13 – fjärde ytter)
 7. 6 Track Angle (31%, 3,06 – sjunde ytter)
  Utdelning 7 rätt: 225.595 kr, 6 rätt: 1.045 kr, 
5 rätt: 78 kr.
  Omsättning: 82.470.482 kr.
Expandera
Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ