Fokustema
Svenskt Kallblodskriterium
Läs senare

Så spelar vi V75 på Dannero

Kallbloden står i fokus på Dannero idag där Kriteriet, Kriteriestoet och Guldtäcket ska avgöras.
Banan bjuder på Extra V75 och Sulkysport har vinnarna.
Av
Pär Gustafsson
Nina Jonssons Myrs Hera är favorit i Kriteriestoet med 350.000 kronor till vinnaren. Foto Martin Langels/ALN
Nina Jonssons Myrs Hera är favorit i Kriteriestoet med 350.000 kronor till vinnaren. Foto Martin Langels/ALN

Norske Kos Odin (V75-6) är hästen att slå i Svenskt Kallblodskriterium där vinnaren får 600.000 kronor.

– Kos Odin drog höger bak i försöket och vi var inte helt nöjda med hästen. Han gick banjobb i tisdags, han kändes jättebra, bättre än på länge. Jag har finare känsla inför finalen än jag hade inför kvalet med tanke på hur stark han var i jobbet. Vi kör med ordinarie balans och utrustning, säger tränaren Kristin B Jessen.

Spikarna

 • Nadal Broline (V75-5) fullföljde klart godkänt från andra ytter senast och har härdats mot klart tuffare motstånd på sistone än han möter här. Det är ingen nackdel med full väg och sjuåringen går från alla positioner. Nadal Broline är vass med ryggresa och kan även göra jobbet i dödens om det skulle krävas.
 • Kos Odin (V75-6) avgjorde på bra sätt från andra ytter i försöket och har aldrig förlorat felfri. Värsta konkurrenten, Valle Ask, har han mött två gånger och slagit han vid båda tillfällena. Vid deras senaste möte segrade Kos Odin på 1.27,3 och Valle Ask var två sekunder efter.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

Axplock av intervjuer från papperstidningen:
Cobourg Hanover (V75-1) hade behandlats inför förra starten och bara gått tung träning. Hästen var jättebra direkt och insatsen var klart positiv. Jag håller honom högt och hoppas att han segerstrider trots läget. Härifrån kör vi fortsatt med jänkarvagn, säger Oscar Berglund.
Brenne Bitti (V75-2) var jättebra i försöket och är under utveckling. Allt verkar bra i de finslipande jobben inför finalen och det ska bli spännande. Hon har inte gjort så många starter och förhoppningen är att hästen ska gå framåt lite mer än sina mer rutinerade konkurrenter. Brenne Bittti är en av tre som sticker ut och 
hästen kommer gå något lättare i balansen, säger Oskar J Andersson i Jörgen Westholms stall.
Nikki Celeber (V75-3) är väldigt uppåt i form. Jag visste på förhand att läget skulle bli dåligt, men pengarna är fina och hästen i toppform så jag tyckte det var värt att anmäla ändå. Vi får köra på chans och skulle det lösa sig är hon med långt framme. Eventuellt går hon bar-
fota runt om banan är fin, säger Per Linderoth.
Le Miracle (V75-7) är en riktigt bra häst som det strulat för och vi fick stryka honom inför tilltänkt start. Nu har han jobbat 1.15/1.600 meter, men givetvis fattas det i honom. Någonstans måste man börja och han har kunnande att runda många. Vi kör med skor, säger Svante Båth.

Fakta

V75 Dannero 13 augusti

V75-1: 6,7,8,11,12,14,15 (2,10)
V75-2: 1,2,3 (4,6)
V75-3: 2,3,5,6,10,15 (13,4)
V75-4: 6,7,8,14,15 (1,2)
V75-5: 2 Nadal Broline (4,6)
V75-6: 2 Kos Odin (3,5)
V75-7: 13 Le Miracle (7,2)

630 rader – 315 kronor

Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Romme
Läs senare

Carabinieri över rätt distans

Spikarna.
Fynden.
V75 Tillsammans.
Ta del av Sulkysports tipsidéer till V75 på Romme idag.
Av
Pär Gustafsson
Carabinieri och Peter Untersteiner. Foto: Jörgen Tufvesson
Carabinieri och Peter Untersteiner. Foto: Jörgen Tufvesson

Favorit eller jätteskräll? Det har varit både högt och lågt i E3-cirkusens 20-åriga historia. Vi har haft favoritsegrar i korta E3-finalerna för hingstar och valacker, men även några rejäla överraskningar. 2013 skrällde Tiberius F. till över 80 gångerna pengarna och när Conrads Epilog vann just på Romme 2008 gav han över 141 i odds.

Även i stoavdelningen har det varit skrällar i de korta finalerna. Den största överraskningen är från 2000 när Jacqueline B. vann till över 72 gånger i odds. Årets finaler är öppna och det var inte givet att ranka Executive Caviar och Bellatrix Zet etta i respektive klass.

Spikarna

 • Carabinieri (V75-3) går ner i klass och är gynnad av lång distans. Hästen har tidigare i sommar vunnit i högsta klassen över 2.640 meter och han ska ses med toppchans. Sexåringen har styrka att vinna från dödens om det skulle krävas.
 • Highland Park (V75-4) galopperade som jättefavorit senast, men vi tror att han får snabb revansch. Auto- istället för voltstart är en stor fördel och vi är inne på att han leder från start till mål.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

Fynden

 • Stoavdelningen av korta E3 är vidöppen och spelvärdet känns högt på White Lightning (V75-2). Hästen vann Guldstoet i juni och var tapper trea i långa E3-finalen. Vi tror att det blir rejäl körning och då kommer hennes styrka väl till användning.
 • För första gången på länge har Smevikens Cruiser (V75-5) spetsläge. Hästen trivs ypperligt med tränaren Veijo Heiskanen i sulkyn och både gångerna hästen sprungit i ledningen har han vunnit. Femåringen gick bra över distansen näst senast och han är ett givet segerbud.
 • Även E3-uppgörelsen för hingstar och valacker är streckkrävande. Hazard Boko (V75-6) kommer från fina insatser och är under kraftig utveckling. Hästen är ingen blixt från start, men stark till slut och med vettig resa blir han svår att stå emot.
Fakta

Romme V75 19 augusti

V75-1: 2 Trot Kronos (4,1)
V75-2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (1,3)
V75-3: 5 Carabinieri (1,4)
V75-4: 2 Highland Park (3,7)
V75-5: 2,3,8 (5,12)
V75-6: 1,2,3,4,5,6,10 (7,9)
V75-7: 3,6,7 (9,10)

756 rader – 378 kronor

Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ

 

Fokustema
V75 Solvalla 16 augusti
Läs senare

Så spelar vi V75 på Solvalla

Att Jubileumspokalen är russinet i kakan inom kvällens V75-omgång på Solvalla råder ingen tvekan om, men det kryllar av högintressanta lopp inom det stora streckspelet.
Av
Emil Persson
Waffle Cone (invändigt) vann Treåringseliten för ston på Solvalla under Elitloppshelgen efter att Vash Top blivit diskvalificerad. Vi tror att en ny seger stundar ikväll. Foto Jeannie Karlsson
Waffle Cone (invändigt) vann Treåringseliten för ston på Solvalla under Elitloppshelgen efter att Vash Top blivit diskvalificerad. Vi tror att en ny seger stundar ikväll. Foto Jeannie Karlsson

Däribland European Championship for Mares (V75-4). Fjolårsvinnaren Anna Mix har en lurig uppgift då hon lottats till ett innerspår och vi placerar såväl Shadow Gar som In Toto Sund före i vår ranking.

Big Noon Pokalen brukar ofta bli ett rivigt lopp där man behöver springa en rask tid för att räcka till seger, oavsett om man står på start eller tillägg.
Fyraåringarna som jagar 20 meter efter får normalt sett svårt att hämta in tillägget på Hesiod och Hotshot Luca (V75-5), men fältet är litet vilket öppnar upp för att de där bak ska kunna komma in i matchen.

Här hittar du startlistor och V75-tips som pdf

Spikarna

Waffle Cone (V75-3) har vunnit tre av fyra lopp sedan hon exporterades till Norge och känns verkligen som rätt sort. På visad startsnabbhet ska det mycket till för att de ska lugga henne på tät och även om segern på 1.10,9 togs via rygglopp under Elitloppssöndagen så tror vi att hon kan krypa ner på en låg 1.11-tid från tät.

Årets upplaga av Jubileumspokalen håller mycket hög klass och mest ljusaste stjärnan är dubble Derbyvinnaren Readly Express (V75-6). När han dessutom lottats till perfekt spår blir Timo Nurmos femåring svårslagen.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport här!

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Åby
Läs senare

Start till mål i båda heaten?

Fynden, spikarna och V75 tillsammans.
Ta rygg på Sulkysport i jakten på miljonerna på Åby idag.
Av
Pär Gustafsson
Bravo Navarone, mellan hästar, ska tävla med jänkarvagn. Foto Jörgen Tufvesson/ALN
Bravo Navarone, mellan hästar, ska tävla med jänkarvagn. Foto Jörgen Tufvesson/ALN

Det är kanske inte den mest namnstarka upplagan av Åby Stora Pris som stundar, men därmed inte sagt att den är ointressant. Ur ett spelmässigt perspektiv är den klart spännande och det finns en hel del intressanta saker att fundera över när det kommer till de taktiska tankarna.
Vi har landat i att de två innerspårshästarna Volstead och Muscle Hustle vinner respektive heat med tänket att de ska spåra hela vägen, men när Midnight Hour och B.B.S.Sugarlight finns på de mellersta spåren går ingen säker. Den duon kan verkligen öppna!
Lyons lopp avgörs numera över 3.140 meter autostart, vilket 
säkerligen uppskattas av de äldre, långskubbarna. Som Reckless gick i Sommartravets final i lördags så känns han som en fräsch tipsetta med bevisad toppform.

Spikarna

 • Bravo Navarone (V75-3) står inför en överkomlig uppgift i en relativt sval silverdivisionsfinal. Det bör vara hans tur nu igen att få kliva högst upp på pallen då han snarast går ner i klass och tävlar över en mer passande distans.
 • Muscle Hustle (V75-5) må vara ynglingen i gänget, men Robert Bergh vet vad han gör när han väljer att starta i ett sådant här lopp. Vi tror Muscle Hustle spårar hela vägen.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

Fynden

 • Whitehouse Express (V75-1) är vi inne på kan komma att vara aktiv redan i första heatet då det är upplagt för att dödspositionen är ledig. Därifrån blir vi inte alls förvånade om han faktiskt löser uppgiften med tanke på hur han sett ut på sistone, men många spelare lär arbeta betydligt mer aktivt med honom i det andra heatet. Det försöker vi att utnyttja och väljer honom som utgångshäst.
 • Scorpion Kiss (V75-2) har haft en häftig utvecklingskurva och känns klart intressant från framspår när värsta konkurrenten står där bak. Det finns högt spelvärde i honom.
 • Stepping Spaceboy (V75-7) kan komma att ”tokladdas” här trots sjundespår bakom bilen. Han besegrade Dartagnan Sisu i senaste starten och kan mycket väl stå pall för en tuff öppning om så krävs.
Fakta

Lilla V75-systemet den 12 augusti

V75-1: 1,3,6,7 (8,4)
V75-2: 1,2,4,5,6,8,9 (3,11)
V75-3: 5 Bravo Navarone (3,1)
V75-4: 1,2,3,4,5,6,9 (11,12)
V75-5: 1 Muscle Hustle (2,3)
V75-6: 6 Reckless (11,2)
V75-7: 4,7,8,9,10 (1,6)

980 rader – 490 kronor

Expandera

På lördag sänds V75 Direkt precis som vanligt:

 • Klockan 14.30-18.00 i TV12
 • Klockan 18.00-19.00 i TV4

Om det blir skiljeheat i Åbys Stora Pris så kommer detta att direktsändas klockan 19.00-19.30 i TV12. Loppet går i sådana fall cirka 19.10.

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ