Fokustema
Svenskt Kallblodskriterium
Läs senare

Så spelar vi V75 på Dannero

Kallbloden står i fokus på Dannero idag där Kriteriet, Kriteriestoet och Guldtäcket ska avgöras.
Banan bjuder på Extra V75 och Sulkysport har vinnarna.
Av
Pär Gustafsson
Nina Jonssons Myrs Hera är favorit i Kriteriestoet med 350.000 kronor till vinnaren. Foto Martin Langels/ALN
Nina Jonssons Myrs Hera är favorit i Kriteriestoet med 350.000 kronor till vinnaren. Foto Martin Langels/ALN

Norske Kos Odin (V75-6) är hästen att slå i Svenskt Kallblodskriterium där vinnaren får 600.000 kronor.

– Kos Odin drog höger bak i försöket och vi var inte helt nöjda med hästen. Han gick banjobb i tisdags, han kändes jättebra, bättre än på länge. Jag har finare känsla inför finalen än jag hade inför kvalet med tanke på hur stark han var i jobbet. Vi kör med ordinarie balans och utrustning, säger tränaren Kristin B Jessen.

Spikarna

 • Nadal Broline (V75-5) fullföljde klart godkänt från andra ytter senast och har härdats mot klart tuffare motstånd på sistone än han möter här. Det är ingen nackdel med full väg och sjuåringen går från alla positioner. Nadal Broline är vass med ryggresa och kan även göra jobbet i dödens om det skulle krävas.
 • Kos Odin (V75-6) avgjorde på bra sätt från andra ytter i försöket och har aldrig förlorat felfri. Värsta konkurrenten, Valle Ask, har han mött två gånger och slagit han vid båda tillfällena. Vid deras senaste möte segrade Kos Odin på 1.27,3 och Valle Ask var två sekunder efter.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

Axplock av intervjuer från papperstidningen:
Cobourg Hanover (V75-1) hade behandlats inför förra starten och bara gått tung träning. Hästen var jättebra direkt och insatsen var klart positiv. Jag håller honom högt och hoppas att han segerstrider trots läget. Härifrån kör vi fortsatt med jänkarvagn, säger Oscar Berglund.
Brenne Bitti (V75-2) var jättebra i försöket och är under utveckling. Allt verkar bra i de finslipande jobben inför finalen och det ska bli spännande. Hon har inte gjort så många starter och förhoppningen är att hästen ska gå framåt lite mer än sina mer rutinerade konkurrenter. Brenne Bittti är en av tre som sticker ut och 
hästen kommer gå något lättare i balansen, säger Oskar J Andersson i Jörgen Westholms stall.
Nikki Celeber (V75-3) är väldigt uppåt i form. Jag visste på förhand att läget skulle bli dåligt, men pengarna är fina och hästen i toppform så jag tyckte det var värt att anmäla ändå. Vi får köra på chans och skulle det lösa sig är hon med långt framme. Eventuellt går hon bar-
fota runt om banan är fin, säger Per Linderoth.
Le Miracle (V75-7) är en riktigt bra häst som det strulat för och vi fick stryka honom inför tilltänkt start. Nu har han jobbat 1.15/1.600 meter, men givetvis fattas det i honom. Någonstans måste man börja och han har kunnande att runda många. Vi kör med skor, säger Svante Båth.

Fakta

V75 Dannero 13 augusti

V75-1: 6,7,8,11,12,14,15 (2,10)
V75-2: 1,2,3 (4,6)
V75-3: 2,3,5,6,10,15 (13,4)
V75-4: 6,7,8,14,15 (1,2)
V75-5: 2 Nadal Broline (4,6)
V75-6: 2 Kos Odin (3,5)
V75-7: 13 Le Miracle (7,2)

630 rader – 315 kronor

Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Åby
Läs senare

”Det mesta tyder på en repris”

187 meter långt upplopp och dubbla open stretch. Räkna med att det kommer gå undan på Åby i eftermiddag. Sulkysport erbjuder spikar, fynd och V75 Tillsammans till omgången.
Av
Pär Gustafsson
Västerboonthenews och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg
Västerboonthenews och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg

Spikarna

 • Global Trader (V75-1) går upp i klass, men det här försöket är inte jätteblodigt och två av fyraåringens tre vinster har kommit över lång distans. Hästen trivs med Örjan Kihlström och från innerspår har han vetttig chans på ledningen.
 • Västerboonthenews (V75-3) möter blott sju konkurrenter i högsta klassen. Hästen kommer från seger i en V75-final och det mesta tyder på en repris. Spets och slut!

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Ulriika Highness (V75-2) är på väg mot toppform med två lopp i kroppen efter uppehåll. Sexåringen kan sitta bra till direkt från springspår på tillägg och hon kan avsluta rejält. Stefan Söderkvist har vunnit fem av elva lopp bakom stoet och Ulriika Highness är ett tidigt segerbud.
 • Tentacles (V75-5) hade krafter kvar i klass II-försöket på Mantorp senast. Femåringen har fin form och kunnande för att runda samtliga. Fast från bakspår på Åby krävs körning i täten för att han ska komma in i matchen.
 • Wingait C.H. (V75-6) skulle gynnas kraftigt av överpace, vilket det mycket väl skulle kunna bli. Femåringen brukar tävla med skor och hästen har starkt resultat över sprinterdistans. Wingait C.H. har finfin form och på lördag blir det jänkarvagn.

Fullständiga tips, intervjuer, V75- system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Åby 17 december 2016

 1. 9 Face Ribb (8%, 7,96 – fjärde utv)
 2. 1 Master Crowe (28%, 3,26 – ledning)
 3. 10 Spring Erom (13%, 7,50 – fjärde utv)
 4. 7 Pense Kloster (61%, 1,77 – ledning)
 5. 3 Alorac Mathbell (17%, 6,,34 – utv led)
 6. 10 Victory Kåsgård (21%, 3,54 – sjätte utv)
 7. 11 Carabinieri (22%, 3,81 – fjärde utv)
  Utdelning 7 rätt: 6.130 kr, 6 rätt: 107 kr, 
5 rätt: 18 kr. Omsättning: 81.812.733 kr.
Expandera
Fokustema
Så spelar vi V75 på Jägersro
Läs senare

Rätt bud trots barfotaförbud

Svensk Uppfödningslöpning, skotvång och jackpot. Jägersro bjuder på dagens V75-tävlingar där Robert Bergh är en av nyckeltränarna.
Av
Pär Gustafsson
Angle of Attack är gynnad när han får springa i spets. Foto Leif Norberg ALN
Angle of Attack är gynnad när han får springa i spets. Foto Leif Norberg ALN

Vintern är här. I alla fall enligt almanackan. Från och med den 1 december är det skor på som gäller på alla landets travbanor, från Boden i norr till Jägersro i söder. Om det tycks det både olika och mycket, men under rådande förutsättningar får alla anpassa sig, såväl aktiva som spelare. Övergångsfasen brukar oftast vara det som är mest svårbedömt. Att en häst exempelvis gjorde det bra med skor när han tävlade i klass II var en sak, men om samma häst räcker med skor på hovarna i bronsdivisionen är något helt annat. Ifjol blev det två riktiga skrällar i motsvarande omgång. Bli inte förvånad om det scenariot utspelar sig på nytt…

I söndags var det extra V75 på Mantorp och där frös femmorna inne. Därför är det minijackpot idag med nästan 5,2 miljoner kronor extra i sjurättspotten.

Spikarna

 • Spickleback Face (V75-1) blir inte lätt för fyraåringarna att plocka in 20 meter på då han har god spetschans i Johan Jacobssons Minne.
 • Angle of Attack (V75-3) är likaså 
väldigt effektiv i den positionen. Han har lyft sig ett snäpp till i höst då han gjort flera fina insatser bakifrån, men att han är allra bäst i tät råder ingen tvekan om. Chansen är god att han når dit och får segerdefilera.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Cash Valley (V75-2) har inte tagit sina tio segrar via tur och Jens Simoni brukar välja sina tillfällen med omsorg när han gör resan över sundet. Han kommer knappast bli mer än tredjehandsfavorit i det här loppet och det tycker vi känns spelmässigt intressant.
 • Att vi tror på Robert Berghs hästar i den här omgången har framgått med all tydlighet med tanke på spikarna. Utöver dessa två hästar tror vi även att han kan få segerdefilera med Pacific W.F. (V75-5) som är härdad på rikstoton och som visat att han klarar av att tävla med skor utan problem.
 • Apapmand (V75-6) gick ett mycket starkt slutvarv senast och prestationen var värd mer än ett fjärdepris. Han har absolut inget emot den dryga distansen och kommer bli tung att stå emot här om Anders F Jensen får till en någorlunda start från springspår.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Så här gick det förra året

 1. 12 Flo Rida Sea (2%, 34,24 – tredje inv)
 2. 11 Bonnies Celebrity (0%, 64,07 – tredje inv)
 3. 4 Stepping Spaceboy (24%, 3,90 – ledning)
 4. 2 Coin Perdu (60%, 1,67 – andra utv)
 5. 5 Tjacko Zaz (75%, 1,27 – ledning)
 6. 2 Isor Håleryd (55%, 1,74 – fjärde utv)
 7. 8 Takethem (18%, 4,59 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 233.214 kr, 6 rätt: 352 kr, 
5 rätt: Jackpot. Omsättning: 81.792.016 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Mantorp
Läs senare

”Känns lika bra som tidigare”

Track Angle vann med krafter sparade senast. Han står kvar i klassen och är en given spik när Mantorp arrangerar extra V75 idag.
Av
Pär Gustafsson
Track Angel och Kaj Widell. Foto Leif Norberg/ALN
Track Angel och Kaj Widell. Foto Leif Norberg/ALN

Två spikar

 • Indoor Voices (V75-6) hade iskalla förutsättningar i gulddivisionen senast och gången innan satt hon fast med krafter kvar.
  Hon har inte fått något med sig på sistone, men känns minst lika bra som tidigare. Jag tror faktiskt att 2.640 meter gynnar henne mer än många andra i det här sällskapet”, säger Roger Walmann.
 • Track Angle (V75-7) svarade för en finfin avslutning till lätt seger senast och står kvar i klassen. Hästen har passande förutsättningar och blir svår att stå emot.
  Han vann med lite krafter kvar senast och vi var mycket nöjda med hästen. Han är på rätt väg och allt har känts bra i lättare träning. Hästen fick passande spår”, säger Morten Waage.

Två måstestreck

 • Aisha Simoni (V75-2) har tävlat grymt starkt i Finland i år. Senast galopperade hon direkt från spår sex (var då spelad till 7,60 mot bland andra D.D.’s Hitman!), före det flög hon i första sväng i spets. Vid senaste segern gick hon 1.200 meter utan rygg. Örjan upp känns superspännande!
 • Global Signature (V75-4) var ursäktad efter tuff resa senast. Han har styrka och form för att vinna. Ett givet vinstbud på hemmaplan.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ