Fokustema
Så spelar vi V75 på Åby
Läs senare

Start till mål i båda heaten?

Fynden, spikarna och V75 tillsammans.
Ta rygg på Sulkysport i jakten på miljonerna på Åby idag.
Av
Pär Gustafsson
Bravo Navarone, mellan hästar, ska tävla med jänkarvagn. Foto Jörgen Tufvesson/ALN
Bravo Navarone, mellan hästar, ska tävla med jänkarvagn. Foto Jörgen Tufvesson/ALN

Det är kanske inte den mest namnstarka upplagan av Åby Stora Pris som stundar, men därmed inte sagt att den är ointressant. Ur ett spelmässigt perspektiv är den klart spännande och det finns en hel del intressanta saker att fundera över när det kommer till de taktiska tankarna.
Vi har landat i att de två innerspårshästarna Volstead och Muscle Hustle vinner respektive heat med tänket att de ska spåra hela vägen, men när Midnight Hour och B.B.S.Sugarlight finns på de mellersta spåren går ingen säker. Den duon kan verkligen öppna!
Lyons lopp avgörs numera över 3.140 meter autostart, vilket 
säkerligen uppskattas av de äldre, långskubbarna. Som Reckless gick i Sommartravets final i lördags så känns han som en fräsch tipsetta med bevisad toppform.

Spikarna

 • Bravo Navarone (V75-3) står inför en överkomlig uppgift i en relativt sval silverdivisionsfinal. Det bör vara hans tur nu igen att få kliva högst upp på pallen då han snarast går ner i klass och tävlar över en mer passande distans.
 • Muscle Hustle (V75-5) må vara ynglingen i gänget, men Robert Bergh vet vad han gör när han väljer att starta i ett sådant här lopp. Vi tror Muscle Hustle spårar hela vägen.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

Fynden

 • Whitehouse Express (V75-1) är vi inne på kan komma att vara aktiv redan i första heatet då det är upplagt för att dödspositionen är ledig. Därifrån blir vi inte alls förvånade om han faktiskt löser uppgiften med tanke på hur han sett ut på sistone, men många spelare lär arbeta betydligt mer aktivt med honom i det andra heatet. Det försöker vi att utnyttja och väljer honom som utgångshäst.
 • Scorpion Kiss (V75-2) har haft en häftig utvecklingskurva och känns klart intressant från framspår när värsta konkurrenten står där bak. Det finns högt spelvärde i honom.
 • Stepping Spaceboy (V75-7) kan komma att ”tokladdas” här trots sjundespår bakom bilen. Han besegrade Dartagnan Sisu i senaste starten och kan mycket väl stå pall för en tuff öppning om så krävs.
Fakta

Lilla V75-systemet den 12 augusti

V75-1: 1,3,6,7 (8,4)
V75-2: 1,2,4,5,6,8,9 (3,11)
V75-3: 5 Bravo Navarone (3,1)
V75-4: 1,2,3,4,5,6,9 (11,12)
V75-5: 1 Muscle Hustle (2,3)
V75-6: 6 Reckless (11,2)
V75-7: 4,7,8,9,10 (1,6)

980 rader – 490 kronor

Expandera

På lördag sänds V75 Direkt precis som vanligt:

 • Klockan 14.30-18.00 i TV12
 • Klockan 18.00-19.00 i TV4

Om det blir skiljeheat i Åbys Stora Pris så kommer detta att direktsändas klockan 19.00-19.30 i TV12. Loppet går i sådana fall cirka 19.10.

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Åby
Läs senare

”Det mesta tyder på en repris”

187 meter långt upplopp och dubbla open stretch. Räkna med att det kommer gå undan på Åby i eftermiddag. Sulkysport erbjuder spikar, fynd och V75 Tillsammans till omgången.
Av
Pär Gustafsson
Västerboonthenews och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg
Västerboonthenews och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg

Spikarna

 • Global Trader (V75-1) går upp i klass, men det här försöket är inte jätteblodigt och två av fyraåringens tre vinster har kommit över lång distans. Hästen trivs med Örjan Kihlström och från innerspår har han vetttig chans på ledningen.
 • Västerboonthenews (V75-3) möter blott sju konkurrenter i högsta klassen. Hästen kommer från seger i en V75-final och det mesta tyder på en repris. Spets och slut!

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Ulriika Highness (V75-2) är på väg mot toppform med två lopp i kroppen efter uppehåll. Sexåringen kan sitta bra till direkt från springspår på tillägg och hon kan avsluta rejält. Stefan Söderkvist har vunnit fem av elva lopp bakom stoet och Ulriika Highness är ett tidigt segerbud.
 • Tentacles (V75-5) hade krafter kvar i klass II-försöket på Mantorp senast. Femåringen har fin form och kunnande för att runda samtliga. Fast från bakspår på Åby krävs körning i täten för att han ska komma in i matchen.
 • Wingait C.H. (V75-6) skulle gynnas kraftigt av överpace, vilket det mycket väl skulle kunna bli. Femåringen brukar tävla med skor och hästen har starkt resultat över sprinterdistans. Wingait C.H. har finfin form och på lördag blir det jänkarvagn.

Fullständiga tips, intervjuer, V75- system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Åby 17 december 2016

 1. 9 Face Ribb (8%, 7,96 – fjärde utv)
 2. 1 Master Crowe (28%, 3,26 – ledning)
 3. 10 Spring Erom (13%, 7,50 – fjärde utv)
 4. 7 Pense Kloster (61%, 1,77 – ledning)
 5. 3 Alorac Mathbell (17%, 6,,34 – utv led)
 6. 10 Victory Kåsgård (21%, 3,54 – sjätte utv)
 7. 11 Carabinieri (22%, 3,81 – fjärde utv)
  Utdelning 7 rätt: 6.130 kr, 6 rätt: 107 kr, 
5 rätt: 18 kr. Omsättning: 81.812.733 kr.
Expandera
Fokustema
Så spelar vi V75 på Jägersro
Läs senare

Rätt bud trots barfotaförbud

Svensk Uppfödningslöpning, skotvång och jackpot. Jägersro bjuder på dagens V75-tävlingar där Robert Bergh är en av nyckeltränarna.
Av
Pär Gustafsson
Angle of Attack är gynnad när han får springa i spets. Foto Leif Norberg ALN
Angle of Attack är gynnad när han får springa i spets. Foto Leif Norberg ALN

Vintern är här. I alla fall enligt almanackan. Från och med den 1 december är det skor på som gäller på alla landets travbanor, från Boden i norr till Jägersro i söder. Om det tycks det både olika och mycket, men under rådande förutsättningar får alla anpassa sig, såväl aktiva som spelare. Övergångsfasen brukar oftast vara det som är mest svårbedömt. Att en häst exempelvis gjorde det bra med skor när han tävlade i klass II var en sak, men om samma häst räcker med skor på hovarna i bronsdivisionen är något helt annat. Ifjol blev det två riktiga skrällar i motsvarande omgång. Bli inte förvånad om det scenariot utspelar sig på nytt…

I söndags var det extra V75 på Mantorp och där frös femmorna inne. Därför är det minijackpot idag med nästan 5,2 miljoner kronor extra i sjurättspotten.

Spikarna

 • Spickleback Face (V75-1) blir inte lätt för fyraåringarna att plocka in 20 meter på då han har god spetschans i Johan Jacobssons Minne.
 • Angle of Attack (V75-3) är likaså 
väldigt effektiv i den positionen. Han har lyft sig ett snäpp till i höst då han gjort flera fina insatser bakifrån, men att han är allra bäst i tät råder ingen tvekan om. Chansen är god att han når dit och får segerdefilera.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Cash Valley (V75-2) har inte tagit sina tio segrar via tur och Jens Simoni brukar välja sina tillfällen med omsorg när han gör resan över sundet. Han kommer knappast bli mer än tredjehandsfavorit i det här loppet och det tycker vi känns spelmässigt intressant.
 • Att vi tror på Robert Berghs hästar i den här omgången har framgått med all tydlighet med tanke på spikarna. Utöver dessa två hästar tror vi även att han kan få segerdefilera med Pacific W.F. (V75-5) som är härdad på rikstoton och som visat att han klarar av att tävla med skor utan problem.
 • Apapmand (V75-6) gick ett mycket starkt slutvarv senast och prestationen var värd mer än ett fjärdepris. Han har absolut inget emot den dryga distansen och kommer bli tung att stå emot här om Anders F Jensen får till en någorlunda start från springspår.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Så här gick det förra året

 1. 12 Flo Rida Sea (2%, 34,24 – tredje inv)
 2. 11 Bonnies Celebrity (0%, 64,07 – tredje inv)
 3. 4 Stepping Spaceboy (24%, 3,90 – ledning)
 4. 2 Coin Perdu (60%, 1,67 – andra utv)
 5. 5 Tjacko Zaz (75%, 1,27 – ledning)
 6. 2 Isor Håleryd (55%, 1,74 – fjärde utv)
 7. 8 Takethem (18%, 4,59 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 233.214 kr, 6 rätt: 352 kr, 
5 rätt: Jackpot. Omsättning: 81.792.016 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V86
Läs senare

Obesegrad i ledningen

Solvalla och Åby delar på kvällens V86-tävlingar. Bästa spiken, som aldrig förlorat från spets, hittar vi på huvudstadbanan.
Av
Pär Gustafsson
Ile Saint Louis är obesegrad hos Timo Nurmos. Foto Hanold/ALN
Ile Saint Louis är obesegrad hos Timo Nurmos. Foto Hanold/ALN

Här kan du läsa Sulkysports V86-material i pdf-format. Fem sidor med analyser, systemförslag och startlistor till samtliga lopp på Solvalla och Åby.

Spikarna

 • Ett mycket lågklassigt lopp kontra vilka pengar som erbjuds att tävla om. Bad Boy (V86-5) ser ut att bli storfavorit och hur gärna vi än hade garderat så känner vi att det inte är motiverat. Han fick förvisso se sig nerspeedad framme i ledningen 
senast, men höll starkt och känns gynnad av att det bara är 1.640 meter som gäller.
 • Ile Saint Louis (V86-8) har vunnit två av två starter hos Timo Nurmos och stoet blir allt bättre för varje lopp. Fyraåringen är mycket kvick bakom bilen och är obesegrad i ledningen efter fyra försök. Hon är under fin utveckling och vi tror att Ile Saint Louis leder hela vägen.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V86 Tillsammans)

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ