Fokustema
Så spelar vi V75 på Bjerke
Läs senare

Straffspark för Lionel N.O.

Norskfödde Lionel N.O. laddas för en ny vinter i Frankrike, men först ska han till Bjerke i hopp om att vinna gulddivisionen.
Av
Pär Gustafsson
Lionel och Göran Antonsen vann Olympiatravet tidigare i år. Foto Mia Törnberg
Lionel och Göran Antonsen vann Olympiatravet tidigare i år. Foto Mia Törnberg

Idag delar Sverige och Norge på V75-tävlingarna och eftersom omgången avgörs på norsk mark gäller Norges regler. Därför kan Muscle Mack (V75-4) vara med trots att det var drygt 2,5 år sedan han startade och Valokaja Hindö (V75-5) dyka upp i startlistan med halvrad.

Värt att notera är att det är förbjudet med körspö i Norge och det är alltid utbetalning på tre platshästar. En annan viktig detalj är att det är andra diskningsregler än i Sverige och det främsta skillnaden är att galopp på upploppet inte medför omedelbar diskvalifikation.

Spikarna

 • Aileron (V75-2) är kraftigt gynnad av framspår och hästen har klart bättre form än resultatraden ger sken av. Vi tror att femåringen har toppchans på spets och slut!
 • Lionel N.O. (V75-3) gör troligen sista starten i Norden innan han går ner till Frankrike och vintermeetinget på 
Vincennes. Fuxen står för klassen och har ett lopp i kroppen.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Jefferson Dotcom (V75-4) har varit mycket bra i de två senaste starterna och står på tur för en seger. Hästen har inte fått några enkla resor och han skulle vara gynnad av smygresa. Med rätt draghjälp fram till upploppet kan han fälla samtliga till fint odds.
 • Don’t Mind Me (V75-5) var hårt betrodde i silverdivisionens senast, men hästen var inte på topp och han ser ut att bli bortglömd på lördag. Hästen har utan tvekan kunnande för att runda samtliga och den här gången är tanken att han ska tävla med optimal balans.
 • Udessa Degli Dei (V75-7) spurtade strålande i debuten hos Jerry Riordan senast och hon har småintressant smygläge. Det ser ut att kunna bli lite kubbning om ledningen och i så fall kommer fyraåringen gynnas kraftigt. Hon är inte mycket sämre än någon annan i loppet.

Fullständiga tips, intervjuer, ett V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Så här gick det förra året på Bjerke

 1. 1 Nahar (15%, 5,65 – utv ledaren)
 2. 1 Calizza Boko (30%, 2,87 – tredje utv)
 3. 2 Treasure Kronos (69%, 1,41 – ledning)
 4. 7 Avery (9%, 8,69 – ledning)
 5. 2 Tripolini V.P. (51%, 1,71 – ledning)
 6. 10 Twister Bi (20%, 3,88 – andra utv)
 7. 3 Say That Again (19%, 5,49 – andra utv)
  Utdelning 7 rätt: 2.858 kr, 6 rätt: 44 kr, 
5 rätt: jackpot. Omsättning: 100.097.898 kronor.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Åby
Läs senare

”Det mesta tyder på en repris”

187 meter långt upplopp och dubbla open stretch. Räkna med att det kommer gå undan på Åby i eftermiddag. Sulkysport erbjuder spikar, fynd och V75 Tillsammans till omgången.
Av
Pär Gustafsson
Västerboonthenews och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg
Västerboonthenews och Örjan Kihlström. Foto Mia Törnberg

Spikarna

 • Global Trader (V75-1) går upp i klass, men det här försöket är inte jätteblodigt och två av fyraåringens tre vinster har kommit över lång distans. Hästen trivs med Örjan Kihlström och från innerspår har han vetttig chans på ledningen.
 • Västerboonthenews (V75-3) möter blott sju konkurrenter i högsta klassen. Hästen kommer från seger i en V75-final och det mesta tyder på en repris. Spets och slut!

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Ulriika Highness (V75-2) är på väg mot toppform med två lopp i kroppen efter uppehåll. Sexåringen kan sitta bra till direkt från springspår på tillägg och hon kan avsluta rejält. Stefan Söderkvist har vunnit fem av elva lopp bakom stoet och Ulriika Highness är ett tidigt segerbud.
 • Tentacles (V75-5) hade krafter kvar i klass II-försöket på Mantorp senast. Femåringen har fin form och kunnande för att runda samtliga. Fast från bakspår på Åby krävs körning i täten för att han ska komma in i matchen.
 • Wingait C.H. (V75-6) skulle gynnas kraftigt av överpace, vilket det mycket väl skulle kunna bli. Femåringen brukar tävla med skor och hästen har starkt resultat över sprinterdistans. Wingait C.H. har finfin form och på lördag blir det jänkarvagn.

Fullständiga tips, intervjuer, V75- system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Åby 17 december 2016

 1. 9 Face Ribb (8%, 7,96 – fjärde utv)
 2. 1 Master Crowe (28%, 3,26 – ledning)
 3. 10 Spring Erom (13%, 7,50 – fjärde utv)
 4. 7 Pense Kloster (61%, 1,77 – ledning)
 5. 3 Alorac Mathbell (17%, 6,,34 – utv led)
 6. 10 Victory Kåsgård (21%, 3,54 – sjätte utv)
 7. 11 Carabinieri (22%, 3,81 – fjärde utv)
  Utdelning 7 rätt: 6.130 kr, 6 rätt: 107 kr, 
5 rätt: 18 kr. Omsättning: 81.812.733 kr.
Expandera
Fokustema
Så spelar vi V75 på Jägersro
Läs senare

Rätt bud trots barfotaförbud

Svensk Uppfödningslöpning, skotvång och jackpot. Jägersro bjuder på dagens V75-tävlingar där Robert Bergh är en av nyckeltränarna.
Av
Pär Gustafsson
Angle of Attack är gynnad när han får springa i spets. Foto Leif Norberg ALN
Angle of Attack är gynnad när han får springa i spets. Foto Leif Norberg ALN

Vintern är här. I alla fall enligt almanackan. Från och med den 1 december är det skor på som gäller på alla landets travbanor, från Boden i norr till Jägersro i söder. Om det tycks det både olika och mycket, men under rådande förutsättningar får alla anpassa sig, såväl aktiva som spelare. Övergångsfasen brukar oftast vara det som är mest svårbedömt. Att en häst exempelvis gjorde det bra med skor när han tävlade i klass II var en sak, men om samma häst räcker med skor på hovarna i bronsdivisionen är något helt annat. Ifjol blev det två riktiga skrällar i motsvarande omgång. Bli inte förvånad om det scenariot utspelar sig på nytt…

I söndags var det extra V75 på Mantorp och där frös femmorna inne. Därför är det minijackpot idag med nästan 5,2 miljoner kronor extra i sjurättspotten.

Spikarna

 • Spickleback Face (V75-1) blir inte lätt för fyraåringarna att plocka in 20 meter på då han har god spetschans i Johan Jacobssons Minne.
 • Angle of Attack (V75-3) är likaså 
väldigt effektiv i den positionen. Han har lyft sig ett snäpp till i höst då han gjort flera fina insatser bakifrån, men att han är allra bäst i tät råder ingen tvekan om. Chansen är god att han når dit och får segerdefilera.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fynden

 • Cash Valley (V75-2) har inte tagit sina tio segrar via tur och Jens Simoni brukar välja sina tillfällen med omsorg när han gör resan över sundet. Han kommer knappast bli mer än tredjehandsfavorit i det här loppet och det tycker vi känns spelmässigt intressant.
 • Att vi tror på Robert Berghs hästar i den här omgången har framgått med all tydlighet med tanke på spikarna. Utöver dessa två hästar tror vi även att han kan få segerdefilera med Pacific W.F. (V75-5) som är härdad på rikstoton och som visat att han klarar av att tävla med skor utan problem.
 • Apapmand (V75-6) gick ett mycket starkt slutvarv senast och prestationen var värd mer än ett fjärdepris. Han har absolut inget emot den dryga distansen och kommer bli tung att stå emot här om Anders F Jensen får till en någorlunda start från springspår.

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Fakta

Så här gick det förra året

 1. 12 Flo Rida Sea (2%, 34,24 – tredje inv)
 2. 11 Bonnies Celebrity (0%, 64,07 – tredje inv)
 3. 4 Stepping Spaceboy (24%, 3,90 – ledning)
 4. 2 Coin Perdu (60%, 1,67 – andra utv)
 5. 5 Tjacko Zaz (75%, 1,27 – ledning)
 6. 2 Isor Håleryd (55%, 1,74 – fjärde utv)
 7. 8 Takethem (18%, 4,59 – ledning)
  Utdelning 7 rätt: 233.214 kr, 6 rätt: 352 kr, 
5 rätt: Jackpot. Omsättning: 81.792.016 kr.
Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
Så spelar vi V75 på Mantorp
Läs senare

”Känns lika bra som tidigare”

Track Angle vann med krafter sparade senast. Han står kvar i klassen och är en given spik när Mantorp arrangerar extra V75 idag.
Av
Pär Gustafsson
Track Angel och Kaj Widell. Foto Leif Norberg/ALN
Track Angel och Kaj Widell. Foto Leif Norberg/ALN

Två spikar

 • Indoor Voices (V75-6) hade iskalla förutsättningar i gulddivisionen senast och gången innan satt hon fast med krafter kvar.
  Hon har inte fått något med sig på sistone, men känns minst lika bra som tidigare. Jag tror faktiskt att 2.640 meter gynnar henne mer än många andra i det här sällskapet”, säger Roger Walmann.
 • Track Angle (V75-7) svarade för en finfin avslutning till lätt seger senast och står kvar i klassen. Hästen har passande förutsättningar och blir svår att stå emot.
  Han vann med lite krafter kvar senast och vi var mycket nöjda med hästen. Han är på rätt väg och allt har känts bra i lättare träning. Hästen fick passande spår”, säger Morten Waage.

Två måstestreck

 • Aisha Simoni (V75-2) har tävlat grymt starkt i Finland i år. Senast galopperade hon direkt från spår sex (var då spelad till 7,60 mot bland andra D.D.’s Hitman!), före det flög hon i första sväng i spets. Vid senaste segern gick hon 1.200 meter utan rygg. Örjan upp känns superspännande!
 • Global Signature (V75-4) var ursäktad efter tuff resa senast. Han har styrka och form för att vinna. Ett givet vinstbud på hemmaplan.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

(Vi utgår från tidningstipsen, men vi väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fullständiga tips, intervjuer, V75-system och startlistor finner ni i pappers- och e-tidningen.

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ