Fokustema
V75/V86
Läs senare

Vässad spelform inför helgen

Sulkysports tipsavdelning visade fin form (som nästan alltid) på Solvalla/Åby igår. Med spikförslag på Nobel Amok och Dream Lane fanns förutsättningarna för en riktigt fin afton, men de fick till slut nöja sig med fyra sjuor och 92 sexor.
Av
Ola Lernå
Finska Uleåborgs V75-omgång byts ut till – Åby! – 28 december.
Finska Uleåborgs V75-omgång byts ut till – Åby! – 28 december.

Resultatet blev 7.152 kronor i vinst brutto och 5.352 kronor netto. Även de som följde vårt tillsammans-system fick en slant över.
Vi har laddat torsdagens tidning med tips till Bergsåker fredag och självklart Solvallas dubbla V75-omgångar lördag och söndag.
Du kan också ta rygg via atg-tillsammans (extern länk) om du så önskar – och självklart är vi tillbaka på sulkysport.se på onsdag med en ny omgång matiga V86-express-tips som dyker upp på sidan vid 12.00.

Fokustema
V75 Romme
Läs senare

”Piraten” duger än

Förra vintern bärgade On Track Piraten nio raka segrar.
Den här vintern har han inte varit lika vass, men i dagens gulddivisionen var tioåringen tillbaka i gammalt gott slag.
Av
Pär Gustafsson
On Track Piraten har hela 25 rikstotosegrar. Foto Micke Gustafsson/ALN
On Track Piraten har hela 25 rikstotosegrar. Foto Micke Gustafsson/ALN

Kool du Caux-valacken On Track Piraten var segerlös sedan i somras inför dagens uppgift och tränaren Hans R Strömberg körde hästen i tävling för första gången sedan i augusti 2016. Tioåringen fick slå ur underläge och hittade fint slagläge i tredje ytter. Värsta konkurrenterna Indoor Voices fick dödens och Anna Mix blev utsvarad i tredjespår. När Hans R styrde på i tredjespår på sista borta långsidan bet det bra och hästen vann lätt i fin stil på 1.13,9a/2.640 meter. Förstapriset i Super Lights lopp uppgick till 200.000 kronor.

Fakta

On Track Piraten

Kön: svartbrun valack
Född: 27 april 2008
Härstamning: Kool du Caux-Monrovia
Intjänat: 15.648.505 kronor
Resultat: 122 st: 38-22-15
Rekord: 1.09,4ak
Ägare: Stall Mörkermasse
Uppfödare: Eva Eriksson, Simrishamn
Tränare: Hans R Strömberg, Rättvik
Skötare: Lina Pergenius

Expandera

– En ruggig känsla. Idag bevisade hästen att han fortfarande duger och sedan trivs han jättebra på vintern. Så är det bara, sade Rättviktränaren, som nyligen fyllde 65 år.

Imponerade dubbel till Westerholm

Nakoda Goj (e. Juliano Star) släpptes till ledningen i en tunn silverdivision och vann lätt, men ingen skugga över nioåringen som vann på för årstiden starka 1.13,6a/2.140 meter.
– Jag såg att Island Life hamnade långt bak och då körde jag till. Sedan märkte jag att Olle (Alsén, M.T.Insider) ville släppa. Hästen är i sådan form att han brydde sig inte om brodden, sade Nicklas Westerholm.

Hästen har vunnit fyra av fem starter hos Rommes championtränare och två av fullträffarna har kommit på V75. Westerholm hade bra chanser på förhand och i klass I-försöket körde han ut med femårige fuxen It’s Showtime Zaz (e. Maharajah). Hästen svarade för en finfin prestation efter att styrts fram i dödens in på slutrundan.
– Han klarade av att trava utvändigt utan problem. It’s Showtime Zaz kändes bättre än i debuten för mig senast.

Nicklas Westerholm är en av fyra kandidater som är nominerad till Årets Komet i Sverige 2017.

Järvsötränare bjöd på segergest

Åttaåriga Alfie (e. Järvsöfaks) stod bra till i omgångens kallblodslopp som var fördel för ston. Lars-Erik Karlsson, som fött upp, äger och tränar hästen smög i rygg på ledaren och när luckan kom speedade Alfie till säker seger.
– När vi fick fritt förstod jag att hon skulle vinna. Alfie har en bra pollett när hon får ligga på rulle. Hästen är jättefin och trevlig, sade Järvsöamatören, som bjöd på snygg segergest när mållinjen passerades.

Eskilstunaamatören Anna Österberg tog ut tränarlicens 2017 och sin femte (!) start kom första rikstototriumfen. Divine (e. Dream Vacation) blev fint framdragen i klass II-försöket och fick nosen först i en tät slutstrid.
– Hästen spurtade riktigt, riktigt bra, berömde Erik Adielsson.
– Det är helt ofattbart, sade Österberg.

I debuten hos Anna Österberg och Kai P Jussila slutade det sexåriga stoet tvåa, men därefter har hon radat upp fyra raka segrar.

Adielsson blev dubbelsegrare efter att ha vunnit bronsförsöket med Svante Båths National Prince (e. Maharajah). Segerrecept var spets och slut och det här var femåringens andra fullträff i klassen i vinter.

Bara vinner och vinner…

Southwind Feji (e. Muscle Hill) var segerrikast i Sverige 2017 och hon började det nya året på bästa sätt. Femåringen kom bra igen till dödens och kunde pressa sig till ledningen 550 kvar. Sedan var det spel mot ett mål och Pär Hedbergs häst ståtar med sex raka ettor i raden.
– Hon trivs att gå i dödens och idag var hon riktigt läcker, sade segerkusken Mikael J Andersson.

Fakta

V75 20 januari 2018

Rätt rad: 3-9-7-1-12-3-2
Sju rätt: 2.090 kronor
Sex rätt: 22 kronor
Fem rätt: jackpot
Omsättning: 96.770.748 kronor
Publik: 1.760 personer

Expandera
Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
E-tidning, app & print
Läs senare

Sulkysport nummer 3

I årets tredje utgåva träffar ni Jennifer Persson och hennes Noble Power, Alexandre Abrivard är redo för Prix de Cornulier, tips och startlistor till hela helgen, krönika, veckans höjdare och mycket mer!
Av
Cecilia Kristoffersson
 • Hästen i fokus – Jennifer Perssons segerstaplare Noble Power.
 • Tips & startlistor till V64, V75 och GS75.
 • Det stora montéslaget – Prix de Cornulier.
 • Intervju med en grovjobbande montéchampion – Alexandre Abrivard.
 • Kristian Borell är veckans krönikör.
 • Förslag till ny djurskyddslag.
 • Så här fick Jan-Olov Persson sina färger.
 • Sulkysport tipsar om brädspelsklassiker.
 • Tio dagar kvar till Prix d’Amérique.
 • Veckans höjdare.
 • Super Light hyllas på Rommetravet.
 • Utblick – Allaires rivstart.

Inte prenumerant på Sulkysport ännu? Då kan du enkelt bli det via länken nedan eller köpa lösnummer i vår app för 30 kronor stycket. Är du prenumerant ingår även Sulkysport digital.

På nätet läser du oss enklast i vår app som finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Du hittar länkarna nedan!

Länk till App Store

Länk till Google Play

Kampanj
10 veckor för 299 kronor
Sulkysport som både papper och e-tidning
Beställ
Fokustema
ATG
Läs senare

Ny hopsamling av jackpotpengar

Efter mellandagsrally och sensommarattack på V75 drar ATG nu föga oväntat igång en likadan vårkampanj.
Av
Lars G Dahlgren
ATG flaggar upp för att man sparar ihop till en storjackpot på påskdagen. Foto: Micke Gustafsson/ALN
ATG flaggar upp för att man sparar ihop till en storjackpot på påskdagen. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Redan när tävlingsprogrammet kom förra året med nya V75-dagar inlagda på skärtorsdagen (Gävle) och påskafton (den norska omgången på Klosterskogens storloppsdag) låg det i luften att man skulle satsa på att ett arrangemang liknande det man de två senaste åren haft runt jul och nyår och förra året också i slutet av augusti.

Från och med Rommes omgång på lördag pillrar man undan 20 procent av potten när det blir jackpot och istället för att dela ut dem på sju rätt veckan efter läggs de i sjurättspotten i Rommes påskdags-V75:a den 1 april. Målet är förstås att försöka bygga en omsättningskittlande pott denna söndag.

Sjurättspotten i nysslidna nyårsdags-V75:an på Örebro uppgick till 57 miljoner kronor. Av dem stannade endast en tredjedel i Sverige, på ett Harry Boy-system medan resten togs hem av spelare som lämnat in sina system via tyska och maltesiska spelbolagspartners till ATG.

Förutom de tre ovan nämnda omgångarna utgörs påskhelgens V75-omgångar av Färjestads långfredagstävlingar. ATG har gett påskveckans fyra V75-dagar namnet V75 Spring Race.