Fokustema
Web-tv
Läs senare

Web-tv: Inför Wenngarnauktionen

Tillsammans med Agria Djurförsäkring har Sulkysport producerat ett web-tv-program inför Wenngarn Sales. Vilka blir topparna och flopparna? Dessutom bjuds på en hel del intervjuer med tränare som avslöjar tips och tricks, samt deras bästa köp.
Av
Ola Lernå
Wenngarnauktionen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Wenngarnauktionen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Under måndag 14 augusti och tisdag 15 augusti är det Wenngarn Sales där nära 200 travhästar bjuds ut till försäljning. Sulkysports redaktörer har vänt ut och in på katalogen i ett försök att hitta guldkornen. Resultatet presenteras nedan.

Fokustema
Fölstoköp
Läs senare

Geisha Sund till Västerbo

Västerbo Stuteri har köpt Geisha Sund som fölsto.
Av
Lars G Dahlgren

– Hon ska tävla till årsskiftet och kommer sedan hit för betäckning 2018, säger Michael Demmers.

Fakta

Geisha Sund

sto 7 år e. Love You – Kanadia e. Canada
68 st: 16–8–7
Rekord: 1.12,6l, 1.11,6ak*
Insprunget: 2.446.558 kr
Uppfödare: Erikssunds Trotting AB, Sigtuna
Ägare: Ecurie Etoile Sweden HB, Sundsvall
Tränare: Robert Bergh

Expandera

Urstarka Geisha Sund har funnits hos Robert Bergh hela karriären och i belgiska Ecurie Etoiles ägo. Hon har 16 segrar på 68 starter, rekordet 1.11,6ak* och 2,4 miljoner kronor insprunget. Något hon kan bättra på redan på lördag då hon startar i stoeliten i Årjäng.

Geisha Sunds två största segrar är tagna på Vincennes, förra vintern.

Michael Demmers är en stor anhängare av Love You-blod och Geisha Sund är efter den franske championhingsten. Även om Geisha Sund är svenskfödd är hon rent franskstammad. Mamma Kanadia (e. Canada) är ett mycket lyckat avelssto och har förutom Geisha Sund i Sverige lämnat U.P.W.Sund (e. Super Arnie) med 800.000 kronor intjänat och Bula Bula Am (e. Super Arnie) som är halvmiljonärska.

I Frankrike har Kanadia lämnat en topphäst; femårige montékungen Canadien d’Am (e. Ready Cash) som sannolikt kommer att vara en segeraspirant i det största sadelloppet Prix de Cornulier i januari nästa år när Geisha Sund förbereds för avelsdebuten. Canadien d’Am har hittills tio segrar på 24 starter och 516.000 euro insprunget.

Fokustema
Föl
Läs senare

Readly fick lillasyster

Fjolårets Derbyvinnare Readly Express har ännu inte aviserat årsdebut, men hans lillasyster såg dagens ljus på Haras du Montmirel igår.
Av
Ola Lernå
Stofölet efter Ready Cash och Caddie Dream.
Stofölet efter Ready Cash och Caddie Dream.

Ett stoföl efter Ready Cash – Caddie Dream innebär alltså en helsyster till Readly Express, 1.11,9am/7.606.660 kr.
Caddie Dream har även lämnat kulltoppen Caddie Lisieux 1.11,3a/1.980.000 kr, och har en treåring, Caddie More (e. Prodigious), samt en ettåring, Laleh Pellini (e. Trixton).
Pellini Breeding AB i Bromma äger Caddie Dream.

Fokustema
Föl
Läs senare

Här är det Creme de la Creme

Snogarps Gård rapporterar om ett synnerligen intressant stoföl som kom i veckan. Creme de la Creme (e. Ready Cash) har nedkommit med föl efter Muscle Hill.
Av
Ola Lernå
Creme de la Cremes stoföl efter Muscle Hill.
Creme de la Cremes stoföl efter Muscle Hill.

Creme de la Creme inledde karriären med fem raka segrar och satte svenskt rekord med 1.12,1a/2.140 meter i augusti som treåring.
Muscle Hill-dottern som ses på bilden är hennes förstfödda.

Muscle Hill och Ready Cash är de stora dominanterna i varsin världsdel och Creme de la Creme-fölet är en av de första där giganterna korsas.