Johan Untersteiners talang visade stora fartresurser när han först öppnade 1.09,5 första halvvarvet i ledningen och avslutade lika snabbt de sista 500 meterna. Däremellan gick det förvisso en kilometer i 1.19-fart vilket gjorde att det knappast var en bottnad Cyber Lane som vann närmast överlägset på 1.14,0a/2 140.
Cyber Lane
valack 4 år e. Raja Mirchi – Sybaris Hanover
8 st: 8–0–0
Rekord: 1.13,6am*
Insprunget: 545 000 kr
Uppfödare: Prestera International AB, Lund
Ägare: Levaux AB, Lund
Tränare: Johan Untersteiner, Halmstad
– Cyber Lane har alla kvaliteter för att bli en topphäst. Han är storvuxen och behövde lite tid på sig, men när vi kastrerade honom i somras vände allt och sedan dess har det gått spikrakt uppåt, sade Johan Untersteiner.
alla kvaliteter för att bli en topphäst
Cyber Lane är sin mamma Sybaris Hanovers (e. Cantab Hall) första avkomma. Sybaris Hanover sprang in nästan 600 000 kronor via åtta segrar på 48 starter hos Kari Lähdekorpi. Hon importerades från USA som tvååring 2008 av Lars Åberg (Prestera International) som också har fött upp och äger Cyber Lane.
Amalia Cash
sto 4 år e. Ready Cash – La Pensee
5 st: 4–0–0
Rekord: 1.13,8am*
Insprunget: 395 000 kr
Uppfödare: Frykstad Ortopedkonsult AB, Eskilstuna
Ägare: Stall Rohero KB, Oxie
Tränare: Jörgen Westholm, Romme
Fyraåriga stoet Amalia Cash är liksom Cyber Lane ännu bara i början av sin karriär och ser även hon ut att gå mot en högintressant storloppssäsong. Till skillnad från Cyber Lane har hon kostat på sig en förlust och segern i stoavdelningen av Margaretas tidiga unghästserie var hennes fjärde i femte starten.
Jörgen Westholm är inne i en mäktig framgångsperiod och Amalia Cash blev hans andra seger till stallet värd 300 000 kronor på två dagar. Rocky Winner fick 36 000 euro för segern i grupp III-loppet Prix Jules Roucayrol i Cagnes-sur-Mer på fredagen och Amalia Cash cashade in 300 000 kronor på Solvalla.
– Hon är faktiskt inte så liten som hon ser ut. Hon har en grym manke och den gör att hon kommer upp i runt 1,54 i höjd svarar Jörgen på frågan om det svartbruna lilla stoets storlek.
Hon har en grym manke
Inne i den lilla kroppen döljer sig uppenbart bra resurser. Westholm körde fram utvändigt ledaren med Amalia Cash och med en slutrunda i underkant på 1.12 blev medtävlarna möra. Klockan stannade på 1.13,8a/2 140 och Jörgen Westholm kan förstås ställa in siktet mot de stora årgångsloppen.
– Ready Cash-avkommorna är som en annan ras! Amalia Cash kändes extremt bra i provstarten, det var därför jag körde som jag gjorde, sade Westholm.
Amalia Cash har inte bara en toppappa i Ready Cash utan även en vass mamma. La Pensee (e. Think Tank – Cote d’Azur) sprang in 1,8 miljoner kronor, nästan allt i Eskilstunaamatören Hans Frykstads regi. La Pensees sex avkommor i startbar ålder har alla segrat och Amalia Cashs storebror H.R.On Line (e. Rite In Line) tog sig till final i Breeders Crown.
Treåringarnas två lopp i Margaretas tidiga unghästserie vanns av Svante Båth-tränade Global Un Poco (e. Conway Hall – Share The Promise) och stoavdelningen av Björn Goops Lorina Citron (e. Niky – Valley Victorian).
Global Un Poco
hingst 3 år e. Conway Hall – Share The Promise
8 st: 3–2–1
Rekord: 1.14,1ak
Insprunget: 585 700 kr
Uppfödare: Global Farm AB, Nacka Strand
Ägare: Kovik Fastighetsekonomi AB & C Breitkreuz
Tränare: Svante Båth, Solvalla
Global Un Poco var som tvååring med i både Uppfödningslöpningen och Svampen utan att få något med sig där. Nu var det ordentligt tryck i treåringen som var med i en hård öppning där han blev utsvarad, vilket inte hindrade att Global Un Poco hade luft i lungorna och mod innanför pannbenet kvar till slut då han avgjorde på 1.14,3a/2 140.
– Det var bra gjort, Global Un Poco var den ende som var med i den hårda öppningen som höll till mål, sade Erik Adielsson som körde hästen för första gången.
Global Un Poco är sin mammas Share The Promise första svenskfödda avkomma. Amerikanskan lämnade innan importen till Sverige stoet Pledge Allegiance (e. Donato Hanover) som också tävlade bra, tolv segrar i Svante Båths regi och Global Farms ägo.
Lorina Citron
sto 3 år e. Niky – Valley Victorian
6 st: 3–0–0
Rekord: 1.15,0am*
Insprunget: 399 000 kr
Uppfödare: Meaulnes Inc, Frankrike
Ägare: Ecurie Jean-Pierre Barjon & Gerard Frey
Tränare: Björn Goop, Färjestad
Lorina Citron plockade för Örjan Kihlström ner Hermes Boko på 1.15,0a/2 140 när hon tog karriärens tredje seger. Lorina Citron har fransk pappa i Niky vilken ståtar med nyblivne montévärldsrekordhållaren Bilibili i avkommeskaran. Det är samma uppfödare och ägare som Bilibili också, Jean-Pierre Barjon som även har haft årgångstoppen Mister J.P. hos Björn Goop.
Lorina Citron mödernelinje är självaste Somollis (mamma till Speedy Somolli). Somolli är mormors mormors mor till Lorina Citron.