Lars G Dahlgren
Redaktör

Pokalårets baksmälla slår till

708 miljoner i lån till ATG. 315 miljoner kronor i negativt eget kapital. Man kan väl sammanfatta det så här: Svensk Travsports ekonomiska läge är inte bra men bedöms möjligt att hantera och räta upp.
19 maj 2020

Kan Ecurie D. köpa in sig i Grand Prix de l’U.E.T.?

MANTORP. Ecurie D. såg ut att ha sprungit på sin överman när han kröp ner i rygg på Armour As i ledarens rygg i sista kurvan i Ina Scots Ära. Men inte då. På upploppet avgjorde den danskfödde hästen till synes lekande lätt på 1.12,2a/2.140. Nu öppnar sig en intressant fråga: Kan Ecurie D. bli den förste som köper in sig i Grand Prix de l’U.E.T.?
16 maj 2020

ST:s dom är en lynchning

Ju mer jag läser hur Svensk Travsports verkställande direktör Maria Croon motiverar påföljden för Alessandro Gocciadoro för att en i stallet anställd värmde en häst regelvidrigt på Örebrotravet i lördags, desto mer uppenbart är det att Svensk Travsport kastat grundläggande principer om rättssäkerhet i Bällstaån. Istället föll ST för trycket från vad som bör klassificeras som en lynchmobb.
6 maj 2020

Zarina Bi har en kopia på Bergsåker 2006

Zarina Bi-fallet på Örebro i lördags har faktiskt i princip en historisk blåkopia. Mars 2006 på Bergsåker. Den gången dömdes enbart den lärlingslicensierade körsven som utförde värmningen. Tränaren gick straffri.
4 maj 2020

55 nya miljoner hemma – minst 450 kvar att jobba in

ATG:s första kvartal 2020 var rekordbra. Men nu ska jag vara en riktig spoiler: Det behövs oerhört mycket mer fyr under ATG-pannorna om utbetalningsnivån på drygt två miljarder kronor till trav- och galoppsporten ska kunna fortsätta in i 2021.
27 april 2020

ST:s dopingkvarn är för långsam

Den 11 maj förra året gjordes fynd av otillåten medicinsk utrustning, och blisterburkar med i Sverige otillåtet innehåll, i Alessandro Gocciadoros hästtransport. Dom meddelades först idag, den 17 april, året efter. Ursäkta Svensk Travsport, men det är inget annat än uselt hanterat.
17 april 2020

ST:s ordförande borde svara på frågorna

Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola duckar för de brännande heta frågor ATG:s årsredovisning väcker och låter ATG:s ekonomichef Lotta Nilsson-Viitala svara på dem istället. Det är illa. Jag tror alla sportens utövare vill veta hur ST:s ledning tänker hantera framtiden bestående av att travförbundet nu har en skuld till sitt spelbolag ATG på monstruösa 734 miljoner kronor att hantera.
27 mars 2020

Svenska sire stakes löser den heta frågan?

Temperaturen i debatten om vad som räknas som svenskfödda hästar blir allt högre. Kanske finns en elegant lösning på hela frågan i det avelsnummer från Sulkysport som denna vecka – om distributionen inte klickar i dessa coronatider – ska landa i brevlådorna hos tusentals travintresserade.
19 mars 2020

”Blood Builder” bakom 1.07,7-världsrekordet?

De amerikanska travmyndigheterna – centralförbundet U.S.T.A. och de olika delstaternas kommissioner – framstår som ofattbart flata och overksamma. Att Chris Oakes, tränare till världsrekordhållaren Homicide Hunter, inte omedelbart blev av med sin tränarlicens efter vad som hittades i en razzia i hans stall i mitten på mars förra året utan lugnt kunde tävla vidare är häpnadsväckande.
13 mars 2020

Polis måste till för att avslöja svår doping

Hästsporten själv kan aldrig komma till botten med dopinghärvor av det slag som offentliggjordes i New York i måndags. Precis som när det kommer till humanidrottsdoping av värsta sorten är det samhällets polisiära och rättsvårdande instanser som måste engageras för att nå resultat och domstolsprövning.
11 mars 2020
 

Lars G Dahlgren på twitter:

Stallkamraten, den heta segerkandidaten Face Time Bourbon, laddar mer i lugn och ro. pic.twitter.com/PQTGzTdFrg
@larsgdahlgren - 26 jan
Även om Bold Eagle inte är favorit när han startar i sitt femte Prix d’Amerique är det folksamling vid hans box. Ha… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 26 jan
Jag gillar inte detta nya i travprogrammen att det inte längre framgår vilka som har proffslicens och vilka som int… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 17 jan
Nog för att det är bra att gamla hjältar - i detta fall Zoogin - uppmärksammas med egna lopp, men detta ser ju fakt… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 2 jan
Greenshoe infriade favoritskapet i Kentucky Futurity, enkelt, på 1.09,1. pic.twitter.com/k0csUCIROl
@larsgdahlgren - 6 okt 2019
Sport