Lars G Dahlgren
Redaktör

Coronapandemin gav rekordstarkt ATG-kvartal

ATG redovisar som väntat ett oerhört starkt rekordresultat för andra kvartalet 2020. Ett ”sjukt” starkt resultat skulle man vårdslöst kunna uttrycka det. För det är effekterna av coronapandemin, då svensk travsport en period i våras i princip var ensamma med verksamhet inom sport som det gick att spela på överhuvudtaget i Europa, som får enormt positivt genomslag i ATG:s ekonomi.
21 augusti 2020

Fantastisk karriär når sin ände

Idag söndag tar en fantastisk karriär slut. Bold Eagles. Det sker i Mons i Belgien. I skymundan får man säga. Bold Eagle hade varit värd ett bättre avslut än så, men detta coronapandemins år får man acceptera att saker och ting inte är som man önskar att de ska vara.
2 augusti 2020

Domarna ska döma – inte ST:s tjänstemän

Låt måldomarnämnderna döma. Och se omedelbums till att få bort den förvirring som sättet att skriva resultatlistor skapar.
24 juli 2020

Varför mörk anmälan i tvååringslopp?

Propositionsteknik är en konst. Och nästa gång propositioner skrivs bör det nog funderas på en del håll vad som ska gälla. Ska den runda ringen på travsport.se som symboliserar om det är ljus eller mörk anmälan vara ifylld eller inte?
21 juli 2020

Styr upp reglerna för säkerhetsspåren

De invändiga säkerhetsspåren på de svenska banorna blir allt fler. Ännu är kuskarna ovana att hantera det. Svensk Travsport behöver hjälpa till genom att tydligare styra upp regelverket runt hur säkerhetsspåret ska användas.
16 juli 2020

Fyra T.Z.-dressar i Stochampionatet – men Courants röda främst?

Stefan Melander var den stora dominanten i uttagningarna till Stochampionatet. Hela fem finalister räknade han in varav fyra egenuppfödda och egenägda. Men stallets bästa vinstchans nästa söndag är tveklöst ”utbölingen”, Stall Courants Ganga Bae.
10 juli 2020

Pokalårets baksmälla slår till

708 miljoner i lån till ATG. 315 miljoner kronor i negativt eget kapital. Man kan väl sammanfatta det så här: Svensk Travsports ekonomiska läge är inte bra men bedöms möjligt att hantera och räta upp.
19 maj 2020

Kan Ecurie D. köpa in sig i Grand Prix de l’U.E.T.?

MANTORP. Ecurie D. såg ut att ha sprungit på sin överman när han kröp ner i rygg på Armour As i ledarens rygg i sista kurvan i Ina Scots Ära. Men inte då. På upploppet avgjorde den danskfödde hästen till synes lekande lätt på 1.12,2a/2.140. Nu öppnar sig en intressant fråga: Kan Ecurie D. bli den förste som köper in sig i Grand Prix de l’U.E.T.?
16 maj 2020

ST:s dom är en lynchning

Ju mer jag läser hur Svensk Travsports verkställande direktör Maria Croon motiverar påföljden för Alessandro Gocciadoro för att en i stallet anställd värmde en häst regelvidrigt på Örebrotravet i lördags, desto mer uppenbart är det att Svensk Travsport kastat grundläggande principer om rättssäkerhet i Bällstaån. Istället föll ST för trycket från vad som bör klassificeras som en lynchmobb.
6 maj 2020

Zarina Bi har en kopia på Bergsåker 2006

Zarina Bi-fallet på Örebro i lördags har faktiskt i princip en historisk blåkopia. Mars 2006 på Bergsåker. Den gången dömdes enbart den lärlingslicensierade körsven som utförde värmningen. Tränaren gick straffri.
4 maj 2020
 

Lars G Dahlgren på twitter:

Söndag 13/9. En bana kör i Sverige idag: Vg. Kommande vecka har Rä, Sk och År lunchtrav. Hur många amatörtränare ha… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 13 sep
Att ST:s tjänstemän tar över ett så enkelt och lättdömt ärende som det här (det är bara att sätta ”dubbel C”) från… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 19 aug
Stallkamraten, den heta segerkandidaten Face Time Bourbon, laddar mer i lugn och ro. pic.twitter.com/PQTGzTdFrg
@larsgdahlgren - 26 jan
Även om Bold Eagle inte är favorit när han startar i sitt femte Prix d’Amerique är det folksamling vid hans box. Ha… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 26 jan
Jag gillar inte detta nya i travprogrammen att det inte längre framgår vilka som har proffslicens och vilka som int… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 17 jan
Krönika