Lars G Dahlgren
Redaktör

Blir Big 9 en gökunge i ATG-boet?

Kanske är jag känslig i överkant. Men när jag ser att Big 9 gjorts överlägset störst i bilden på ATG:s varumärken i den bokslutskommuniké som presenterades på onsdagmorgonen kan jag inte låta bli att undra om ATG:s ledning och personal har hamnat vilse i prioriteringarna.
23 februari 2022

Sporten kan begära 100 miljoner mer av ATG

Det börjar bli läge att trycka lite på gaspedalen gällande utbetalningar till sporten från ATG. Höjda prispengar med, säg åtta-tio miljoner kronor i månaden, borde kunna läggas ut under 2022. Banorna borde också redan i år kunna få en god sudd för nödvändiga investeringar.
20 augusti 2021

En natt i Lexington att minnas

Captain Corey kom in i auktionsringen och ägde hela det stora rummet från första sekunden. Nu äger han hela den amerikanska treåringskullen.
9 augusti 2021

Bättre med divisioner i korta E3

Korta E3 synes allt mer komma i kläm i storloppssäsongen. Det kan vara dags att tänka i nya banor gällande hur detta lopp ska presenteras. Lösningen finns redan, enkel att kopiera och kanske modifiera till svenska förhållanden.
6 augusti 2021

Låt inte djurrättsaktivister ta över

Länsstyrelsen i Skåne har fattat ett av de märkligaste myndighetsbeslut man skådat. En professionell hästtränare och travkusk ska inte få ha körspö som (arbets)redskap.
Det är ett beslut som jag omöjligen kan tänka mig håller när det överprövas och istället bör kanske landshövdingen i Skåne – Anneli Hulthén – fundera på om alla beslutsfattande tjänstemännen hon har i sin organisation besitter rätt kompetens för sina befattningar.
6 juli 2021

Nytt rekordkvartal för ATG – men nu bryts säkert trenden

ATG:s första kvartal 2021 var som väntat rekordartat intäkts- och resultatmässigt. Men från slutet av mars har man börjat möta siffrorna från den enorma pandemiboosten de tre sista kvartalen 2020 och rekordsättandet är därmed sannolikt över. Därför är från och med nu jämförelsen med 2019 den som är bäst att luta sig emot när ATG:s utveckling ska bedömas.
26 april 2021

Blir endast det alternativa alternativet kvar?

Är det som orsakat ett problem också dess lösning?
Är ett förslag som de viktigaste intressenterna redan väldigt tydligt sagt nej till samma problems lösning?
Nja, knappast. I praktiken blir det därför kanske endast kvar en framkomlig väg som svar på knäckfrågan om Svensk Travsports framtida organsation: det alternativa alternativ som arbetats fram av några banor.
9 mars 2021

Extramiljarden kan totalsanera ST:s underskott

En bonusmiljard. En form av jackpotmiljard. Det blir utfallet för Svensk Travsport, ja travsporten som helhet, för det exceptionella pandemiåret 2020. Bonusmiljarden är ett resultat av hur den svenska travsporten framgångsrikt manövrerat i pandemin, ett ekonomiskt resultat att vara tacksam över och ödmjuk inför.
23 februari 2021

Nära att lägga av – blir snart proffstränare

Den unga amatörtränaren Hanna Forslin var nära att lägga av med travsporten i april förra året. Men hon tände om och går nu utbildningen för att bli proffstränare. I Sundbyholms V75-omgång räknade Hanna in en riktigt skön seger: Malkin vann silverdivisionsförsöket på årets tangerat snabbaste segertid, 1.11,6a/1.640 meter.
30 januari 2021

Oenigt om ST:s framtid – enigt om ny styrelse i ATG?

Svensk Travsports rådslag om sportens framtida organisation visar föga oväntat att splittringen är stor och vägen synes lång till något en övervägande majoritet kan enas kring. Men en sak kanske kan brytas ut och sättas högt på ”att-göra-listan”: Att sporten tar kontroll över ATG och tillsätter en styrelse för sitt helägda spelbolag som baseras på kompetens att driva den typen av företag.
19 januari 2021
 

Lars G Dahlgren på twitter:

En bana kör trav i Sverige helgdagen 1 maj. Breddlopp i Åmål! Det borde väl vara typ 5 banor?! Det är verkligen hög… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 1 maj
sulkysport.se/segertid-fel-m… twitter.com/i/web/status/1…Nu är resultatlistan ändrad till 1.14,0/f.1000. Med ett slutvarv runt 1.13 (vilket Extrem…
@larsgdahlgren - 15 jul 2021
Om domarna på utgått från vad som står i första meningen i tävlingsreglementets paragraf 60 (se nedan) är det svårt… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 9 maj 2021
Svensk Travsport verkar ha lagt ner att göra årsstatistiken som publicerats på twitter.com/i/web/status/1…"_blank">travsport.se. Det värker…
@larsgdahlgren - 5 maj 2021
Domare i alla sporter gör fel ibland. Att måldomarnämnder gör uppenbara fel på diskningar ska dock inte behöva ske.… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 14 nov 2020