Lars G Dahlgren
Redaktör

Oenigt om ST:s framtid – enigt om ny styrelse i ATG?

Svensk Travsports rådslag om sportens framtida organisation visar föga oväntat att splittringen är stor och vägen synes lång till något en övervägande majoritet kan enas kring. Men en sak kanske kan brytas ut och sättas högt på ”att-göra-listan”: Att sporten tar kontroll över ATG och tillsätter en styrelse för sitt helägda spelbolag som baseras på kompetens att driva den typen av företag.
19 januari 2021

Stängda V75-klasser bättre än dribbel med uppfödarpremier

Fyra av Halmstads V75-lopp vanns av icke svenskfödda hästar. Det borde bara varit två.
19 december 2020

Att ta bort momsen riskerar göra travet till svartbransch

Att ha möjlighet att ”dra momsen” har varit en fantastiskt bra sak i ägandet av travhästar. Nu tycks den på väg att försvinna.
11 november 2020

Coronapandemin gav rekordstarkt ATG-kvartal

ATG redovisar som väntat ett oerhört starkt rekordresultat för andra kvartalet 2020. Ett ”sjukt” starkt resultat skulle man vårdslöst kunna uttrycka det. För det är effekterna av coronapandemin, då svensk travsport en period i våras i princip var ensamma med verksamhet inom sport som det gick att spela på överhuvudtaget i Europa, som får enormt positivt genomslag i ATG:s ekonomi.
21 augusti 2020

Fantastisk karriär når sin ände

Idag söndag tar en fantastisk karriär slut. Bold Eagles. Det sker i Mons i Belgien. I skymundan får man säga. Bold Eagle hade varit värd ett bättre avslut än så, men detta coronapandemins år får man acceptera att saker och ting inte är som man önskar att de ska vara.
2 augusti 2020

Domarna ska döma – inte ST:s tjänstemän

Låt måldomarnämnderna döma. Och se omedelbums till att få bort den förvirring som sättet att skriva resultatlistor skapar.
24 juli 2020

Varför mörk anmälan i tvååringslopp?

Propositionsteknik är en konst. Och nästa gång propositioner skrivs bör det nog funderas på en del håll vad som ska gälla. Ska den runda ringen på travsport.se som symboliserar om det är ljus eller mörk anmälan vara ifylld eller inte?
21 juli 2020

Styr upp reglerna för säkerhetsspåren

De invändiga säkerhetsspåren på de svenska banorna blir allt fler. Ännu är kuskarna ovana att hantera det. Svensk Travsport behöver hjälpa till genom att tydligare styra upp regelverket runt hur säkerhetsspåret ska användas.
16 juli 2020

Fyra T.Z.-dressar i Stochampionatet – men Courants röda främst?

Stefan Melander var den stora dominanten i uttagningarna till Stochampionatet. Hela fem finalister räknade han in varav fyra egenuppfödda och egenägda. Men stallets bästa vinstchans nästa söndag är tveklöst ”utbölingen”, Stall Courants Ganga Bae.
10 juli 2020

Pokalårets baksmälla slår till

708 miljoner i lån till ATG. 315 miljoner kronor i negativt eget kapital. Man kan väl sammanfatta det så här: Svensk Travsports ekonomiska läge är inte bra men bedöms möjligt att hantera och räta upp.
19 maj 2020
 

Lars G Dahlgren på twitter:

Domare i alla sporter gör fel ibland. Att måldomarnämnder gör uppenbara fel på diskningar ska dock inte behöva ske.… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 14 nov 2020
Söndag 13/9. En bana kör i Sverige idag: Vg. Kommande vecka har Rä, Sk och År lunchtrav. Hur många amatörtränare ha… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 13 sep 2020
Att ST:s tjänstemän tar över ett så enkelt och lättdömt ärende som det här (det är bara att sätta ”dubbel C”) från… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 19 aug 2020
Stallkamraten, den heta segerkandidaten Face Time Bourbon, laddar mer i lugn och ro. pic.twitter.com/PQTGzTdFrg
@larsgdahlgren - 26 jan 2020
Även om Bold Eagle inte är favorit när han startar i sitt femte Prix d’Amerique är det folksamling vid hans box. Ha… twitter.com/i/web/status/1…
@larsgdahlgren - 26 jan 2020