Vi är Sulkysport

När vi som gör tidningen Sulkysport och websajten Sulkysport.se satte oss ner för att formulera vad vi vill åstadkomma blev det följande:

”Media som tar livsstilen trav på allvar. Sulkysport skapar journalistik som stimulerar fler sinnen och speglar travsportens mångfald”.

Som ledstjärna fastnade vi för ett citat av Steve Jobs:

Vägen till ett fantastiskt arbete är att älska det du gör. Steve Jobs

Låter det flummigt?

För oss är det inte det, utan väldigt konkret. Vi som gör Sulkysport har tillsammans cirka 150 år på Travronden bakom oss. Ambitionen är att vara en mötesplats för alla som är intresserade av travsport. Vi vill göra tidningar och websajt som alla som gillar travsport uppskattar. Nyhetsartiklar, reportage, bilder, debattinlägg, ska spegla sporten och bidra till engagemang. Dessutom, väldigt viktigt, som även underhåller läsarna!

Fakta

Sulkysport vision och mission

Vision:
Den engagerande mötesplatsen kring ord och bild om travsport.

Mission:
På ett engagerande och underhållande sätt – i ord, stillbild samt rörlig bild – tillgodose kundernas behov av, samt önskemål om, kunskap om travsportens olika aspekter och intresseinriktningar. Allt med utgångspunkt att hästen och passionen för hästen är det centrala. Vi skapar journalistik som stimulerar sinnena och speglar travsportens mångfald.

Att läsarna är i centrum är en självklarhet. Att hästarna är i centrum är en lika stor självklarhet. Det är hästarna som är stjärnorna. Det är om dem vi vill berätta för er läsare. Allt det spännande och underhållande som kretsar och finns runt travhästar.

I travsportens mångfald ingår även spel som en viktig ingrediens. Sulkysports veckotidning  och sulkysport.se fokuserar på att publicera startlistor, tips och spelinformation om de största och viktigaste spelformerna och loppen.

Vi poängterar gärna att vi är redaktionellt och journalistiskt fristående. Läsarna ska kunna lita hundraprocentigt på att de enda intressen vi företräder är läsarnas och hästarnas.

/LARS G DAHLGREN,

chefredaktör och ansvarig utgivare Sulkysport.se

Våra medarbetare

Lars G Dahlgren

Chefredaktör och ansvarig utgivare
0703708209

Claes Freidenvall

0703708200

Mathias Hedlund

Ola Lernå

0703596174

Mia Törnberg

Fotograf, projektledare, marknad
0704273516

Pär Gustafsson

0703277131

Cecilia Kristoffersson

Redaktör, uppdragsproduktion, marknad
0702712227

Emil Persson

Redaktör
070-3968865

Thomas Johansson

Annons
070 370 82 02

Lukas Svedin

Annons
072 207 97 22

Fakta

Oberoende

I aktieägaravtalet står följande:

”Journalistiken skall präglas av hög kvalitet, stor integritet och med ett oberoende gentemot travsportens intressegrupper och Svensk Travsports centralorganisation. Det journalistiska och redaktionella arbetet följer riktlinjerna i de av TU och SJF överenskomna publicitets- och yrkesetiska dokumenten: ”Spelregler för press, radio och tv”.”

I ett tilläggsdirektiv gällande redaktionell integritet som styrelsen beslutat poängteras även det journalistiska oberoendet gentemot Sulkysports ägare:

”Integriteten och oberoendet gäller även inåt, gentemot Sulkysports AB:s ägare och styrelse. Det innebär att varken ägare eller styrelse(ledamöter) skall blanda sig i, eller försöka påverka, operativa redaktionella och journalistiska beslut eller prioriteringar av redaktionellt och journalistiskt arbete och material.”