Fokustema
Danmark
Läs senare

1.11-full väg i Klass II!

Sällan har en häst skådats som stått så billigt inne i ett lopp som Luuk Schermer gjorde i söndagens Klass II-försök på Charlottenlund.
Och för Azteco dei Greppi stundar Harper Hanovers lopp!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Azteco dei Greppi och Örjan Kihlström. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Azteco dei Greppi och Örjan Kihlström. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Willem Bouwer tränar Broadway Hall-sonen som kom till start med sex segrar på elva starter inför söndagens Klass II-försök och ett färskt rekord på 1.12,5 full väg från Hamburg.
Ingen som hade bemödat sig med att titta på hästens lopp hade kunnat undgå att det var en flygmaskin som lastades till Charlottenlund och det intrycket förstärktes ytterligare i söndagens lopp.

Luke Schermer vann Klass II-försöket på 1.11,4a/2.000 meter.

När körande Micha Brouwer blev kvar på utsidan om Noxx Vrijthout (e. Robert Bi) valde han helt sonika att fortsätta pressa varpå Robin Bakker valde att släppa ledningen 1.300 meter före mål.
Efter en inledningskilometer på 1.12,9 ökade Brouwer farten successivt och drog iväg så pass raskt som 1.08,4 sista 500 meterna för att vinna loppet på 1.11,4a/2.000 meter.
På den noteringen såg Luuk Schermer – hur underlig det än kan låta – inte ut att vara bottnad på något vis och i vinnarcirkeln kastade sig Sundbyholms sportchef Michael Wallin över tränaren Willem Brouwer för att uppmärksamma honom på Eskilstunas Fyraåringstest i juli.
– Det här är en otrolig häst; den här stunden glömmer vi aldrig. När man sitter bakom bästa hästen kan man köra som om man sitter bakom den bästa hästen. Hur bra han är? Ja, när han hela tiden blir lite bättre… ja, jag kan faktiskt inte säga hur bra han är. Jag har kört många bra hästar hos Paul Hagoort, men den här är exceptionell, sade Micha Brouwer.

Mot Harpers

För Alessandro Gocciadoros italienskfödde sexåring Azteco dei Greppi (e. Exploit Caf) stundar nu start i Harper Hanovers lopp efter seger i Lundens stayerlopp.
Medan flera konkurrenter var på tok för gasglada visade Örjan Kihlström – som vanligt – kyla och satt bäst till som tvåa i andraspår när slutkurvan gjorde entré.
Nicklas Westerholms My Tambourine Man (e. Orlando Vici) stred urtrappert från tät och var verkligen stor i nederlaget.

Zeudi Amg och Örjan Kihlström. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Under Elitloppshelgen kommer ytterligare en Goccidoro-häst synas då Zeudi Amg (e. Ideale Luis) vann Bronsdivisionens försök i lag med samma kusk via ledning från start till mål.
Stoet som har matchats mot eliten hemma i Italien gick ner markant i klass och kunde inte sett bättre ut än vad hon nu gjorde när hon gjorde debut för sin nya tränare.
– Hon gick i mål med krafter kvar, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter segern på 1.11,6a/2.000 meter via 1.08,8 sista 500 meterna.