Claes Freidenvall
Chefredaktör

Nya möjligheter för Elitloppet

Elitloppet utan publik! Elitloppet ställs in! Vad domedagsprofeterna anser har vi redan fått läsa om i små portioner i olika sammanhang, men jag anser att Solvalla gör helt rätt som inte stänger några dörrar alls i dagsläget runt sin prestigelöpning.
31 mars 2020

Maktförskjutning i ST

För snart tio år sedan röstades nya stadgar igenom i Svensk Travsport. BAS-organisationernas makt utökades från cirka åtta till 20 procent, men idag är styrkeförhållandet ännu större. Detta kan få avgörande betydelse när det kommer till frågor där kvalificerad majoritet krävs.
24 mars 2020

”En jobbig dag, men livet går vidare”

De riktiga sportsliga karamellerna uteblev, men det var väl inte heller att vänta när Bergsåker hoppade in som reservbana för Momarken? Omsättningen – med hjälp av jackpot! – var det dock inget fel på och det rullade in närmare 125 miljoner på V75-spelet.
21 mars 2020

Vad händer med Elitloppet?

Blir det något Elitlopp i år? Vilka hästar deltar? De frågorna ställer sig många idag. Än så länge är alla dörrar öppna från Solvallas sida och det känns som en rimlig hållning – i alla fall i dagsläget.
17 mars 2020

Feg ST-styrelse duckar

Nästa vecka och veckan därpå ska Svensk Travsports två högsta tjänstemän åka till Åby respektive Jägersro för att ”försvara” varför landets travbanor ska överlämna sina fastigheter till Svensk Travsport samtidigt som travförbundets egen styrelse väljer att lysa med sin frånvaro vid samma möten.
12 mars 2020

Vill storbanorna rädda Svensk Travsport från konkurs?

Kommer storbanornas fastighetsbestånd konfiskeras för att rädda Svensk Travsport från konkurs?
10 mars 2020

Bergh dömd för kompiskörning!

Igår dömdes Robert Bergh till 1.000 kronor i böter på Åby för att ha lämnat fördel till medtävlare. En dom som ger upphov till en del frågor...
6 mars 2020

Mot nya höjder!

Björn Goop flyttar fram sina positioner på Vincennes och ingen annan svensk kusk har någonsin varit i närheten av Goops resultat i den franska lejonkulan.
3 mars 2020

Amatörmässigt, Svensk Travsport!

Vad är skillnaden på en amatör och ett proffs? Fråga Svensk Travsport...
29 februari 2020

Dopingbrott i ny skepnad

Kan man köpa sig fri från ett dopingbrott med statens goda minne? Och Svensk Travsport verkar numera som man varken ska fri eller fälla i dopingfall...
25 februari 2020
 

Claes Freidenvall på twitter:

Med talang och stjärnor i blodet sulkysport.se/fokus/med-tala…
@1Didon1 - 31 mar
Mosaique Face-bror född sulkysport.se/mosaique-face-…
@1Didon1 - 31 mar
Efterlängtat för Enya sulkysport.se/efterlangtat-f…
@1Didon1 - 31 mar
Nya möjligheter för Elitloppet sulkysport.se/kronika/78252/
@1Didon1 - 31 mar
Habitats första vinnare sulkysport.se/habitats-forst…
@1Didon1 - 31 mar