Claes Freidenvall
Chefredaktör

Pd’A nästa, Gimpanzee?

Prix d'Amérique borde vara det självklara målet för Gimpanzee. Marcus Melanders fyraåring har få – om några? – övermän i travvärlden och det visade han med eftertryck vid lördagens triumf i John Cashman Memorial på Meadowlands.
11 augusti 2020

Amerikanskt eller franskt?

Fyra dagar kvar till världens viktigaste löpning för travare. Hambletonian Stakes har precis som det mesta här i världen i år påverkats av Covid-19 och det har sannerligen inte varit helt enkelt för tränarna att planera för säsongen 2020.
4 augusti 2020

Fler huvuden bör rulla

Svensk Travsport tog den enkla vägen och sparkade utrednings- och säkerhetschefen Steen Morten Eidsmo Johansen, men det lär inte räcka på långa vägar att låta honom ensam bära hundhuvudet för ”Propulsion-affären”. Travförbundet behöver ta fram den stora sopkvasten.
7 juli 2020

Förbättringspotential i insatslöpningar

Tolv hästar blev tvångsstrukna i kvalen till Stochampionatet. Givetvis trist för de som inte får vara med och kvalificera sig till fyraåriga stonas största och viktigaste löpning.
Men är det självklart att hästar som inte lyckats lika bra på tävlingsbanan innan kvalen till ett insatslopp stängs ute? Alla ägare har ju de facto betalat in lika mycket i insatser!

Hur mycket fel kan man gå?

Blir inte klok på vissa saker. Varför går nästan alltid Svensk Travsport fel och varför drar man aldrig lärdom av historien?
23 juni 2020

ST har skämt ut sig!

Den friande domen mot Alessandro Gocciadoro kom inte som någon överraskning överhuvudtaget – allra minst för de som läser Sulkysport. Gocciadoro-affären sköts som mycket annat på Svensk Travsport idag oerhört klantigt och frågan är hur länge den här amatörism får fortsätta på travförbundet?
16 juni 2020

Jägersro-nej bara början..?

Onsdagen den 24 juni håller Svensk Travsport sitt ordinarie fullmäktigemöte och där föreslår ST:s styrelse att ett inriktningsbeslut ska tas för att bilda en ekonomisk förening. Kommer frågan överhuvudtaget kunna behandlas om flera travsällskap säger nej?
12 juni 2020

Syna alla USA-importer!

Hur många nervsnittad hästar har tagits till Sverige?
En berättigad fråga i dessa tider...
5 juni 2020

Vari ligger ST:s ansvar?

Svensk Travsports verkställande direktör Maria Croon försökte igår i intervjun i V86 Direkt att föra över skuldfrågan på den ansvarige anmälaren gällande Propulsion. Så tillvida är det rätt att den ansvarige anmälaren har ett ansvar för att uppgifterna är korrekta gentemot Svensk Travsport, men vari ligger ST:s ansvar?
4 juni 2020

Hur kunde detta hända, ST?

Svensk Travsport har satt sig i en mardrömslik knipa. En häst som är nervsnittad får varken tävla eller användas i avel i Sverige, men det har inte hindrat Propulsion från att ha sprungit runt på landets travbanor i snart fem år (och verkat som avelshingst) trots att detta var känt när hästen importerades till Sverige.
2 juni 2020
 

Claes Freidenvall på twitter:

Ett prov utan värde sulkysport.se/ett-prov-utan-…
@1Didon1 - 12 aug
Eldings hingstlinje dominerar sulkysport.se/eldings-hingst…
@1Didon1 - 12 aug
”Den mest kompletta häst jag tränat” sulkysport.se/den-mest-kompl…
@1Didon1 - 12 aug
”Hur länge stod sig Bob Beamons rekord?” sulkysport.se/hur-lange-stod…
@1Didon1 - 12 aug
Järvsöfaks – och 30 andra under 1.20 sulkysport.se/jarvsofaks-och…
@1Didon1 - 12 aug