Claes Freidenvall
Chefredaktör

Dopingbrott i ny skepnad

Kan man köpa sig fri från ett dopingbrott med statens goda minne? Och Svensk Travsport verkar numera som man varken ska fri eller fälla i dopingfall...
25 februari 2020

”ATG går mycket bra” – 50 miljoner mindre att tävla om

Championhingst i Frankrike de fyra senaste åren, men utan startande avkomma i treåringarnas första stora slag Criterium des Jeunes i söndags på Vincennes. Ändå var Ready Cash i allra högsta grad inblandad i segern...och hur bra går ATG egentligen? Verkställande direktören Hasse Lord Skarplöth svarade på den frågan i Expressen i fredags.
18 februari 2020

ST:s ordförande kallas till vittnesförhör

Nästa vecka är det huvudförhandlingar i ett för travsporten intressant mål i Sundsvalls tingsrätt där Hans Johansson (Stall Tallskäret AB) vill juridiskt testa hästägares rättigheter gentemot travtränare. Målet innehåller också andra delikatesser.
11 februari 2020

ATG ”räddade” ST

Stockholms Travsällskap har skrivit på ”marknads- och sponsringsavtalet” med Svensk Travsport. Bakgrunden till denna kovändning från Solvallas sida beror till största del på det samarbetsavtal som slutits mellan ATG och ST, vilket offentliggjordes idag vid en presskonferens i Stockholm.
7 februari 2020

Hästvälfärd – pyttsan heller!

Hur står det till med hästvälfärden i Trav-Sverige? Nyligen nekade ett känt djursjukhus en ung travare med hög feber och yrsel att komma på akutbesök. Ett dygn senare gick hästens liv inte att rädda...
4 februari 2020

Elitloppet utan stjärnduo

Mycket talar för att vi inte får se två av travvärldens hetaste namn i Elitloppet i år. För dagen har Face Time Bourbon andra uppgifter inplanerade och hans baneman från Gran Premio d'Europa – Zacon Gio – är utestängd från att starta på Solvalla eftersom han tränas av Holger Ehlert.
28 januari 2020

1.10-tid och bottenrekord!

Slätstruket sportsligt på Sundbyholm, men vi fick ändå uppleva årets första 1.10-tid på svensk mark sedan Disco Volante tagit sin andra raka guldseger i ett lopp där han fick det mesta serverat på silverfat.
25 januari 2020

Väljer Bazire rätt häst?

Tre svensktränade hästar i världens viktigaste lopp för äldre travare i Prix d'Amérique är förstås glädjande, men det känns ändå lite surt att inte någon svenskfödd häst finns med i fältet på söndag.
21 januari 2020

Fortsätter Solvalla dansa efter maktens pipa?

Sörmlands Travsällskap har satt ner foten – frågan är vad Stockholms Travsällskap gör? Solvalla är nämligen den bana som förlorar allra mest på att underteckna ”marknadsförings- och sponsringsavtalet” med Svensk Travsport. Ett avtal där avtalsfriheten begränsas å det grövsta.
14 januari 2020

”En havsörn i en konsumkasse”

Ett år har gått sedan spelmarknaden omreglerades i Sverige och Svensk Travsport har inte lyckats ingå avtal med något annat spelbolag av värde än egenägda (91 procent) ATG.
7 januari 2020
 

Claes Freidenvall på twitter:

När hade Snowstorm sin senaste hit?
@1Didon1 - 27 feb
Gör om, gör rätt! sulkysport.se/debatt/gor-om-…
@1Didon1 - 27 feb
”Fick gå tre speeder under vägen” sulkysport.se/fick-ga-tre-sp…
@1Didon1 - 27 feb
PDA-vinnaren till avel sulkysport.se/rubrik-2/
@1Didon1 - 27 feb
Toppfyraåringar i jobb sulkysport.se/toppfyraaringa…
@1Didon1 - 26 feb
Sport