Claes Freidenvall
Chefredaktör

”Ingen korrekt bild”

ST:s kritik mot travförbundets tidigare säkerhetschef Steen Morten Johansen var svidande vid dagens presskonferens om Propulsion-utredningen utan att han fick möjlighet att bemöta de kanonsalvor som avfyrades mot honom.
29 oktober 2020

Förbund utan skuld

Inget eget ansvar utan Svensk Travsport lägger all tyngd på Daniel Redéns och hästägaren Stall Zets axlar.
Svensk Travsports presskonferens om Propulsion-ärendet idag var på många sätt en beklämmande tillställning.

Förbund med osund värdegrund

En sliten klyscha är att en bild säger mer än tusen ord. Titta på bilden nedan så förstår ni säkert varför.
Bilden visar att ST och förbundets ”externa” utredare inte bara varit inne och slagit på undertecknad, utan på en mängd andra personer inom travsporten.
26 oktober 2020

Duo spelade huvudroll

En död hingst spelade en av huvudrollerna på Örebrotravet idag.
Den andra var Örjan Kihlström.
24 oktober 2020

En mästare utan dess like

Mycket kan sägas om Järvsöfaks, men frågan är om inte alla hans segrar i Svenskt Mästerskap är det som sticker ut allra mest i hans fantastiska karriär.
19 oktober 2020

Dataintrång av ST

Igår kunde Svensk Travsports verkställande direktör Maria Croon berätta i vd-brevet på travsport.se att utredningen om Propulsion är inne i slutfasen. En utredning som rör sig mer och mer i grumliga vatten och där travförbundet valt att inte följa grundläggande krav av GDPR.
16 oktober 2020

Glöm ”Kung Åke”!

”Kung-Åke” har blivit ”Världsrekord-Åke”. Sedan Åke Svanstedt flyttade till USA i slutet av 2013 är han ”pappa” till elva världsrekord, varav sex rekord står sig fortfarande. Det elfte kom förra veckan när tvåårige Southwind Tyrion vann på 1.09,1 på Red Mile!
14 oktober 2020

Så förstördes Kentucky Futurity

Det amerikanska travderbyt Kentucky Futurity har fått en ny utformning i år och körs endast som ett lopp. Anledningen är att Red Mile inte längre vågar hålla heatlopp på det röda gruset i Lexington...
9 oktober 2020

Vilket möte det kan bli…

UET:s ordförande brukar dela ut hederspriserna i samband med Europaderbyt och det kan mycket väl bli så att Marjaana Alaviuhkola – ordförande i UET och Svensk Travsport – får överlämna priserna till för doping långtidsavstängde Fabrice Souloy.
30 september 2020

Den bortglömda banan…

Nästa helg arrangeras SM-dagen på Åby och det bjuds dessutom på auktion i Mölndal, men detta tycks helt ha gått förbi travförbundet. I det senaste ”Månadsbrevet” – undertecknat Svensk Travsports vd Maria Croon – finns inte någonting om Åbys stordag. En tillfällighet, eller...?
29 september 2020
 

Claes Freidenvall på twitter:

ST:s kritik mot travförbundets tidigare säkerhetschef Steen Morten Johansen var svidande vid dagens presskonferens… twitter.com/i/web/status/1…
@1Didon1 - 29 okt
Efter torsdagsförmiddagens besked i Propulsion-affären har den italienska travsajten Galopp e Trotto publicerat en… twitter.com/i/web/status/1…
@1Didon1 - 29 okt
Inget eget ansvar utan Svensk Travsport lägger all tyngd på Daniel Redéns och hästägaren Stall Zets axlar. Svensk T… twitter.com/i/web/status/1…
@1Didon1 - 29 okt
”En extremt märklig slutsats” sulkysport.se/en-extremt-mar…
@1Didon1 - 29 okt
Presskonferensen har startat pic.twitter.com/TnHezjH0kP
@1Didon1 - 29 okt
Krönika