Fokustema
Startlistor 13–17 juli
Läs senare

13–17 juli: Fartfest, Derbykval och superfyraåringslopp

Vinnarna genom åren i Eskilstunas Fyraåringstest har hållit hög klass. Årets segrare blir inget undantag. Det stundar ett topplopp på Sundbyholms V86-omgång på onsdag. Här är startlistorna dit och till elva andra svenska banor lördag till onsdag!
Av
Sulkysport
Upplåst för dig som är prenumerant
Inti Boko och Johnny Takter vinner Svensk Trav-Kriterium. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Inti Boko och Johnny Takter vinner Svensk Trav-Kriterium. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska travbanor sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.

Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan du ladda ned och kolla in startlistorna från lördagens travfest i Årjäng till Eskilstunas stora sommarkväll med Fyraåringstestet och V86 på onsdag!

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:

Lördag: Årjäng V75 med Årjängs Stora Sprinterlopp (14.45), Solänget (18.30)

Söndag: Östersund med Kallblodsderbykval (12.45), Lindesberg (14.00)

Måndag: Solvalla (12.20), Halmstads jubileumsdag (17.00), Skellefteå V64 (18.20), Rättvik (18.30)

Tisdag: Hagmyren (12.20), Jägersro V64 (19.45)

Onsdag: Karlshamn (12.20), Eskilstuna V86 med Fyraåringstestet (17.45)

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Start försvann, gristrav och Skalman

Bilibili tvingades ned under sitt eget världsrekord för att fånga in Etonnant som öppnade 1.07,1 första 1.175 meterna i spets! Det är dessutom V75-finaler och jackpot, förvisso ”burst-konfiskerad”, men det är ändå en spännande vecka vi har framför oss med topplopp på Solvalla. Det och mycket mer hittar ni i dagens Sju nyheter vid sju.
Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant

1 ATG fortsätter konfiskera spelarmedel för en ny ”burst” den 12 april. Femrättspotten innehöll 24,7 miljoner i lördags, av dessa nallas några miljoner (20 procent förutom det som Norge omsatte till omgången) till 12 april. Resten tillförs sjurättspotten på lördag då det är finaler på Solvalla och det även körs första omgången 2020 i Margaretas Tidiga Unghästserie. Fyra klasser med 300.000 kronor i förstapris i varje. Du hittar startlistorna till Solvallas tävlingar här.

2 Gemensam travdatabas för Europa är på gång, men ännu så haltar det rejält mellan länderna. Aura S.L. var senast ute och gjorde bort sig som hårt betrodd på franska Vincennes under PDA-helgen. Men när hon är anmäld till V75 på Solvalla på lördag finns den starten inte med i programraden, varken hos ATG eller ST. Det föreligger alltså strykningsrisk för 2 Aura S.L. i V75-4 och det finns anledning att återkomma i ämnet när Svensk Travsport slår upp portarna denna morgon.

3 Spelad till 1.20 tvingades montémonstret Bilibili (e. Niky) till världsrekord för att fånga in Etonnant (e. Timoko) på Vincennes i Grupp 1-loppet Prix de l´Ile de France (€170.000). Makalösa 1.10,0/2.175 meter innebar en sänkning med fem tiondelar av världsrekordet som Bilibili själv satte i samma lopp 2017. Två tiondelar snabbare noterade ju  Be Mine de Houelle i montéeliten 2018, men då över kort distans och med bilens hjälp. Du kan se loppet här.

4 Kim Eriksson brände med omgångens största favorit Moncler Bo när Kalmar körde GS75, men Kim var ändå en vinnare. Han satte dit debutanten Claw (e. Super Photo Kosmos) som är en av blott fem hästar Eriksson har på sin träningslista. Kim är ju främst känd som en kusk av rang, men driver en liten träningsrörelse tillsammans med sambon Jenny Malmqvist. Claw svarade för en urstark debut och fångade med ett rappt slutvarv in ledaren. Annars var Stefan Persson dagens man i Kalmar med tre segrar.

5 I den avslutande avdelningen av GS75 kom The Real Face in på upploppet i ledningen, men tappade aktionen helt. Kalmars måldomare valde att ”fria” The Real Face och visst är det knivigt att se om det är passgång, galopp eller ”gristrav”. Kanske dags att skriva in ”gristrav” i reglementet över otillåtna gångarter?
Du kan se loppet här.

Ur Svensk Travsports reglemente.

 

6 Eskilstuna är ensam på banan i Sverige under måndagen med tio lopp på programmet. Först ut är framtidsnamnen i form av fyrbenta treåringar, där bland annat Jörgen S Eriksson tar ut Ready Cash-sonen Dollar Doc, vilken inledde karriären på bästa sätt med seger på hemmabanan i början av året. Här är startlistorna till Eskilstuna ikväll.

7 Vintermeetinget rullar vidare på Vincennes. Första start är 13:50 och det är ”svensklopp” direkt där Rebecca Dahlén jagar 16.650 euro i förstapris i Prix de la Chartre Sur le Loir med sin ögonsten Minnestads El Paso.

Du hittar länk till hela tävlingsdagens startlistor här.

 

 

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Stokriterievinnare byter land

Jockeybyte, startlistor, Hambletonian Oaks-finalist till Sverige och bonus på 100.00 euro vid trippelseger. Det är några av Sulkysports "sju nyheter vid sju".
Av
Cecilia Kristoffersson
Upplåst för dig som är prenumerant

1 Yoann Lebourgeois vann det största montéloppet Prix de Cornulier på Traders (e. Ready Cash) 2018 och de var tvåa bakom Bilibili (e. Niky) förra året. Lebourgeois har varit Traders ordinarie jockey sedan hästens debut i disciplinen 2017 och de har fem grupploppssegrar tillsammans i montélopp. Efter att Traders inte fungerat bra i vinter bytte hästen hastigt tränare från Philippe Allaire till uppfödaren Alain Roussel efter galoppen i Prix du Calvados för en dryg vecka sedan, och i den ”radikala förändringen” ingår även byte av ryttare i Cornulier på söndag. Guillaume Martin ska då för första gången rida Traders.

Traders med sin tidigare ryttare Yoann Lebourgeois. Foto Gerard Forni

Yoann Lebourgeois kan dock se fram eemot att få rida en annan högintressant häst: femåriga stoet Fleche Bourbon (e. Saxo de Vandel), vilken har fyra segrar på sex starter i monté och imponerat stort i den disciplinen. Fleche Bourbon har vid segrarna ridits av Alexandre Abrivard, som också är jockey på pappa Laurent Claude Abrivards Cornulier-titelförsvarare Bilibili! Eftersom Abrivard ska rida Bilibii tog tränaren Sébastien Guarato raskt chansen att anlita Yoann Lebourgeois till Fleche Bourbon när Yoann efter Traders tränar- och jockeybyte blev ledig.

2 I år tilldelas en bonus på 100.000 euro till den häst som tar hem segern i Prix du Calvados, Grand Prix de Cornulier och Prix de I’le-de-France. Bilibili tog hem den första etappen i Prix du Calvados på 1.13,0/2.850 meter den 5 januari. Detta var för övrigt hans första seger sedan viktorian i Prix de Cornulier förra året.

3 Jägersro (18.20) spelar förstafiolen denna tisdagkväll när det gäller de svenska banorna, medan Romme (12.20) har lunchävlingarna. Sedan årsskiftet är det tillåtet för ”överåriga” varmblod att tävla och Harpos Rockland gör som 13-åring årsdebut ikväll i jakt på att bli miljonär. Just nu står 970.054 kronor på priskontot. Här är startlistorna till tisdagens tävlingar!

Queen of Trixs har bytt ägare och regi. Foto Jeannie Karlsson

4Fyraåriga Queen of Trixs (e. Trixton) 1.09,8/$107.325 var sexa i Hambletonian Oaks förra året och hon anlände till Robert Berghs stall vid årsskiftet. I USA tränades hon av Lucas Wallin.

Queen of Trixs kostade 95.000 dollar som ettåring på Lexington Selected Yearling Sale. Hon är undan Diana Hall (e. Like A Prayer), 1.10,5*/$462.818, som tog sin största seger i The Moni Maker ($225.200).

Id International Trotting & Breeding AB köpte henne på Harrisburg i börja av november för 85.000 dollar.

5Igår skrev vi om att en enig styrelse i Sörmlands Travsällskap har beslutat att inte skriva på det treåriga avtal som Svensk Travsport skickade ut till travbanornas ordförande/styrelse gällande ”marknadsföring och sponsring” strax innan jul och som ska vara påskrivet senast den 17 januari.

Här kan du läsa artikeln i sin helhet.

6 Pä söndag körs Gran Premio Locatelli på La Maura i Milano och en svenskfödd häst kommer till start. Det handlar om Erik Bondos Deimos Racing som kommer ut från ser fem.

Gran Premio Locatelli

Spår – Häst – Tränare

 1. Zealand As (e. Donato Hanover) – Alessandro Gocciadoro
 2. Zoe AMG (e. Nad Al Sheba) – R Chiaro
 3. Uragano Trebi (e. Nad Al Sheba) – Holger Ehlert
 4. Vanesia EK (e. Exploit Caf) – Alessandro Gocciadoro
 5. Deimos Racing (e. Quite Easy) – Erik Bondo
 6. Ua Huka (e. Muscles Yankee) – Alessandro Gocciadoro
 7. Zilath (e. Maharajah) – Andrea Guzzinati
 8. Von Wise As (e. Muscle Massive) – Alessandro Gocciadoro
 9. Versus All (e. Varenne) – Santo Mollo
 10. Zaffiro Jet (e. Wishing Stone) – Erik Bondo
 11. Vincent Ferm (e. Mago d’Amore) – Mauro Baroncini
 12. Zamora Font (e. Pascia’ Lest) – Salvatore Carro
 13. Universo d’Amore (e. Mago d’Amore) – Mauro Baroncini
 14. Victor Ferm (e. Nad Al Sheba) – Mauro Baroncini

7 Gloria Web (e. Donerail) vann finska Stokriteriet 2017 och slutade slutade trea bakom Hachiko de Veluwe i Derbyt 2018 i Timo Nurmos regi, men nu flyttar stoet tillbaka till Finland. Solvallatränaren har tillsammans med ägarna kommit fram till att det bästa upplägget är att fortsätta tävla på finsk mark. Sexåringen har bättre uppgifter på finsk mark och nästa anhalt blir Tapio Perttunen.

Han är tränare i Lahtis och där avgörs Suur-Hollola-Ajo varje sommar.
Totalt har Gloria Web startat 22 gånger (10-1-2) och tjänat över 1,3 miljoner kronor.

Fokustema
Startlistor 27 dec–2 jan
Läs senare

27 dec–2 jan: Hästarna i superjackpotten på V75

V75-rallyt som sätter punkt för 2019 är i full gång. På nyårsafton sätts punkt för Winter Burst på Axevalla.
Här är startlistorna till Axevallas stora speldag och ytterligare nio banor från fredag till torsdag!
Av
Sulkysport
Upplåst för dig som är prenumerant
Startlistor till fem V75-omgångar. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Startlistor till fem V75-omgångar. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska – och utländska V75-dagar – travbanor sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.

Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan du ladda ned och kolla in startlistorna från fredag till torsdag!

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:

Fredag: Momarken V75 (18.38)

Lördag: Romme V75 (14.45)

Söndag: Charlottenlund V75 (13.45)

Måndag: Åby (12.20), Bjerke V75 (18.38)

Tisdag: Axevalla V75 (13.00)

Onsdag: Halmstad (15.00), Solvalla (18.15) och Bergsåker (18.27) med delad V86-omgång

Torsdag: Åby V64 (18.20)

Krönika