Fokustema
Startlistor 17-21 november
Läs senare

17-21 nov: Startlistor från lördag till onsdag

På tisdag kan vi se fram emot ett fint kallblodslopp på Solvalla med bland annat Polara, Lome Brage, Tand Kraft och Månprinsen A.M. Innan V65-spelet gör dessutom Twister Bi debut för Timo Nurmos.
Av
Sulkysport
På tisdag gör Månprinsen A.M. sin första start på Solvalla sedan Elitkampen 2017 i ett högklassigt lopp. Sevärt!
Foto: Jeannie Karlsson
På tisdag gör Månprinsen A.M. sin första start på Solvalla sedan Elitkampen 2017 i ett högklassigt lopp. Sevärt! Foto: Jeannie Karlsson

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska travbanor, sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.
Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan Du ladda ner och kolla in startlistorna från lördagens tävlingar till V86 på Solvalla och Jägersro.

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:
Lördag: Umåker (11.10), Bjerke V75 (14.45), Örebro (18.55)
Söndag: Färjestad GS75 (12.10)
Måndag: Halmstad (12.20), Eskilstuna V64 (18.20), Romme (18.30)
Tisdag: Gävle (12.20), Solvalla V65 (18.15), Östersund (18.30)
Onsdag: Solvalla (18.15) och Jägersro (18.27) med delad V86-omgång

Fokustema
Stosprintern
Läs senare

Kvalkväll

Ikväll körs uttagningsloppen till Stosprintern och nedan kan ni löpande följa kvalen. Finalen körs lördagen den 6 juli med ett förstapris på 800.000 kronor. De två främsta i varje lopp går vidare och de två högst seedade treorna.
Av
Cecilia Kristoffersson
Miss Golden Wine vann det första uttagningsloppet till Stosprintern. Foto Lars B Persson
Miss Golden Wine vann det första uttagningsloppet till Stosprintern. Foto Lars B Persson

Uttagningslopp 1

Tommy Karlstedts Miss Golden Wine (e. Pastor Steophen) överraskade och tog hand om ledningen redan i första sväng och efter att ha fått varva på 1.14,2 blev hon svår att ta ned för de övriga.
– Hon kändes jättebra idag och vi hade laddat för tre uppgifter i år. I den första hade vi stolpe ut så det var skönt att gå till final nu. Det är första gången jag har haft en häst som kvalat in till en final så vi får se hur vi lägger upp det fram till dess. Jag har en plan i bakhuvudet,  men sambon får nog sköta det där. Hon kommer mycket bättre överens med hästen, sade en glad tränare och delägare i vinnarcirkeln.

Med till final från detta lopp gick även Svante Båths No Matter (e. Explosive Matter) som största delen av loppet suttit i tredje par utvändigt. Segertiden för Miss Golden Wine blev 1.12,6a/1.609 meter.

Fokustema
Halmstad
Läs senare

Spartan Kronos tillbaka

Conrad Lugauers Spartan Kronos gjorde andra starten efter lång vila och var nu segermogen. I Genrepet var Anders Zackrissons Devil Sound först över mållinjen igen.
Av
Cecilia Kristoffersson
Spartan Kronos tillbaka i vinnarcirkeln. Foto Lars B Persson
Spartan Kronos tillbaka i vinnarcirkeln. Foto Lars B Persson

Spartan Kronos (e. Musle Hill) hade inte startat sedan oktober innan årsdebuten avklarades i Kalmar på Nationaldagen. Den resulterade i en andraplats och nu segrade han enkelt före Son Of God.
– Som förväntat var han bättre än i årsdebuten. Han springer fortare än hans ben tål och därför skadade han sig. Nu har vi ett annat träningskoncept som verkar fungera bra.

I det fem hästar lilla fältet ledde Spartan Kronos från start till mål och landade på segertiden 1.12,3a/2.140 meter efter ett snabbt slutvarav.
– Han öppnade kvickt idag och kändes fin. Innan han skadade sig vann han på nytt banrekord på Axevalla och känslan är att han har fortsatt utveckling kvar i sig. Håller han ihop duger han att möta de bästa framöver, sade Conrad Lugauer i vinnarcirkeln.

Fyraåringar med strul

I Genrepet, ett lopp för fyraåringar, var Jerry Riordans Betting Gangster (e. Going Kronos) stor favorit på spelet, men vann gjorde Anders Zackrissons Devil Sound (e. Maharajah).

Devil Sound och Anders Zackrisson. Foto Lars B Persson

Devil Sound ledde från start till mål och landade på tiden 1.11.0a/1.609 meter  – nytt rekord – efter att ha varvat på 1.10,4.
– Jag kände redan i värmningen att det var den ”gamla” Devil Sound som var tillbaka och den här hästen betyder jättemycket för mig. Idag kämpade han hela vägen in i mål och jag ska erkänna att jag hade lite torskfrossa 200 kvar. Som han kändes idag får vi prova i Sprintermästaren om allt är väl i slutet av veckan, sade en glad tränare och kusk efter loppet.

Betting Gangster kom igenom bra från sitt bakspår och såg ut att få andra par utvändigt, men krokade ihop med Hill Street runt den första svängen och de båda ekipagen förlorade mycket mark. Efter ett nytt angrepp slutade Betting Gangster trea bakom Zabul Fi, Jerry Riordans andra häst i loppet som travat hela loppet utanför ledaren och Carl-Johan Jepson satt i sulkyn.

Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Earl Beal Memorial
Läs senare

Ett och två för Melanders stjärnor

Finalfältet till Earl Beal Memorial (500.000 dollar) blev klart i lördags. Nu är också spåren klara och Markus Melanders två topphästar, svenskfödde Green Manalishi och Greenshoe drog de innersta spåren på 1000-metersbanan Pocono Downs.
Av
Ola Lernå
Svenskfödde Green Manalishi startar från innerspår i Earl Beal Memorial. Foto Jeannie Karlsson
Svenskfödde Green Manalishi startar från innerspår i Earl Beal Memorial. Foto Jeannie Karlsson

Loppet avgörs på lördag och distansen är 1.609 meter med bilstart.

  1. Green Manalishi – Tim Tetrick
  2. Greenshoe – Brian Sears
  3. Summit In Sight – Andy Miller
  4. Wittyville – Matt Kakaley
  5. Osterc – Yannick Gingras
  6. Goes Down Smooth – Dexter Dunn
  7. Marseille – Åke Svanstedt
  8. Swandre the GIant – Kusk ej klar