Fokustema
Startlistor 20-25 juni
Läs senare

20-25 juni: Hästarna som startar i midsommar

Midsommar. Trav. Folkligt. I helgen dukar flera av landets banor upp för fest och det vimlar av godbitar. Här hittar ni startlistorna till elva svenska banor.
Av
Sulkysport
Upplåst för dig som är prenumerant
Daniel Redéns Perfect Spirit vann både försök och final i Kungapokalen ifjol. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Daniel Redéns Perfect Spirit vann både försök och final i Kungapokalen ifjol. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Sulkysport presenterar två gånger i veckan startlistor till alla svenska travbanor, sammanställt i enkelt pdf-format som kan laddas ned, här på hemsidan.

Varje tävlingsdags startlistor finns sammanställda på två sidor med banans huvudspelform på ena sidan och övriga lopp på andra sidan.

Här kan Du ladda ner och kolla in startlistorna från onsdagens V86:a på Jägersro, via Rättviks topptävlingar på lördag med Breeders Crown och söndagens V75-omgång i Kalmar, till Halmstads måndagsgiv med uttagningslopp till Stosprintern.

Startlistor som finns med i det här digitala pdf-dokumentet:

Onsdag: Jägersro V86 (18.30)

Torsdag: Mantorp (12.20), Rättvik (18.30), Danneros midnattstrav med V64 (20.00)

Fredag: Hagmyren V64 (12.35), Årjäng (12.45)

Lördag: Lindesberg (12.45), Rättvik GS75 med Breeders Crown (14.10), Skellefteå midnattstrav (19.00)

Söndag: Kalmar V75 med Kalmarsundspokalen (14.45)

Måndag: Halmstad V64 med Stosprinterkval (18.20)

Fokustema
Coronaviruset
Läs senare

Fortsatt stängda publikplatser

Det förblir fortsatt publiktomt på travbanorna, meddelar Svensk Travsport.
– Folkhälsomyndigheten tillåter tills vidare inte publik på idrottstävlingar, och det gäller förstås även våra tävlingsdagar, säger Svensk Travsports verkställande direktör Maria Croon.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant

Detta i ett pressmeddelande som publicerats på travsport.se.

Senaste tiden har allt fler röster höjts för att det borde gå att tillåta publik – förvisso med restriktioner – på travbanornas ofta vidlyftiga publikplatser, med flera olika läktarbyggnader och restauranger, plus stora utomhusytor, och samtidigt klara att inte bryta mot covid 19-pandemins påbud om hur stora folksamlingar som är tilllåtna och möjlighet till ”social distansering” .

– Jag vet att många längtar till publikplatserna, och vi hoppas att det så snart som möjligt blir tillåtet för oss att öppna igen. Men så länge inte Folkhälsomyndigheten tillåter publik på idrottstävlingar, kommer vi köra våra travlopp utan banpublik. Där är vi i samma läge som till exempel Allsvenskan i fotboll och andra större publiksporter, säger Maria Croon.

En förändring görs dock i protokollet för hur ”smittskyddssäkra” tävlingar ska arrangeras: Ackrediterad media tillåts från och med fredag på stallbacken. Sedan i våras har endast mediarepresentanter tillhöriga Kanal75 varit tillåtna på stallbackarna, men nu får alltså även andra medias reportrar och fotografer möjlighet att arbeta på stallbacken.

Fokustema
Solvalla
Läs senare

Tredje gången gillt?

Trea i comebacken.
Tvåa i andra starten.
Tar Stig H Johansson årets första seger i tredje uppsittningen?
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Stig H Johansson med Diamanten. Sjuåringen startar i Eskilstuna ikväll med Erik Adielsson och på tisdag kör Stig H egentränade Fixi Mearas på Solvalla. Foto Mia Törnberg
Stig H Johansson med Diamanten. Sjuåringen startar i Eskilstuna ikväll med Erik Adielsson och på tisdag kör Stig H egentränade Fixi Mearas på Solvalla. Foto Mia Törnberg

Stig H Johansson har vunnit 6.225 lopp och han är på jakt efter fler fullträffar. Solvallaproffset, som fyller 75 senare i juli månad, har kört Fixi Mearas i två breddlopp i sommar och slutat tvåa och trea. Kommande tisdag hemma på Solvalla kör Stig H stoet i ett ”vanligt” lopp.

Startlista
2.140 meter autostart
Förstapris: 40.000 kronor
Häst – Körsven

 1. Idreamicanfly – Claes Sjöström
 2. Alexi Quick – Björn Goop
 3. Ti Amo Face – Mika Forss
 4. Kajsa T.J. – Jorma Kontio
 5. Fixi Mearas – Stig H Johansson
 6. Run A Mile – Oskar J Andersson
 7. C.R.Nobless – Kaj Widell
 8. Digital Class – Ulf Ohlsson
 9. Hankypanky Peyton – Ulf Eriksson
 10. Digital Track – Rikard N Skoglund
 11. Lipstick Tooma – Örjan Kihlström
Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Finns det plats för Tycoon Conway Hall?

Jägersros sportchef Mats Ahlkvist håller på att ”bli tjock” när det gäller inbjudningar till Hugo Åbergs Memorial. En av de som skrev upp sig som aspirant på ”reservlistan” är danske Tycoon Conway Hall genom att igår vinna snabbloppet Åbergs Nästa på 1.10,5a/1.640.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant

Tycoon Conway Hall (e. Conway Hall – Golden Sunday) gled till ledningen i första kurvan för Flemming Jensen, låg fint i handen fram till 1.10,2 första varvet och vann säkert och med fin spänst kvar i steget över mål på 1.10,5.

Fakta

Tycoon Conway Hall

danskfödd hingst tio år e. Conway Hall – Golden Sunday e. Supergill
64 st: 26–15–4
Rekord: 1.12,0k* – 1,09,4ak
Insprunget: 4.089.861 kr
Uppfödare: Jürgen Hanke, Tyskland
Ägare: Morten Staal Jensen, Danmark
Tränare och körsven: Flemming Jensen, Danmark

Expandera

Tioårige Tycoon Conway Hall, som gjorde sin senaste ”riktiga” säsong så långt tillbaka som 2016 (då han tränad och körd av Steen Juul för övrigt var med i Åbergs och slutade oplacerad på 1.09,4, Propulsion vann efter att ha spurtslagit Mosaique Face på 1.08,9) har nu kommit igång väldigt bra igen hos Flemming Jensen. Fem starter i år har gett tre segrar och i Kalmarsundspokalen slutade han tvåa bakom Åbergsinbjudne Tae Kwon Deo (e. Muscle Hill – Brigham Dream).

Nu anser Flemming Jensen att Tycoon Conway Hall är redo att ge sig i kast med att starta i grupp I-konkurrens, och det visade väl också hästen igår kväll på Jägersro. Men det är alltså inte säkert att det finns plats för den danska hästen i Hugo Åbergs Memorial. Sju hästar är inbjudna, åtta om man räknar in Milligan’s School (e. Yankee Glide – Tori Ann) som vann Årjängs Stora Sprinterlopp i lördags vilket ger en friplats i Jägersros storlopp och nio om även friplatsvinnaren i S:t Michel Ajo i Mikkeli på söndag vill vara med.

Det betyder att det i nuläget endast finns plats för en häst till att bjuda in, och den finns det flera aspiranter på än Tycoon Conway Hall. Till exempel den numera Björn Goop-tränade Alessandro Gocciadoro-stjärnan Vitruvio (e. Adrian Chip – Tigre Om) som vann Kymi GP före Cokstile och inte heller bör den nu mycket formstarke franska hästen Drole de Jet (e. Coktail Jet – Likely Jet) räknas bort som tänkbar. Drole de Jet är klar för Åby Stora Pris 8 augusti och ska enligt tränaren Pierre Vercruysse starta en gång till innan dess.

Inbjudna till Hugo Åbergs Memorial, Jägersro tisdag 28 juli, 1.609 meter autostart (tio startande). Förstapris 1.609.000 kr:

 • Bel Avis – tränare: Jean-Michel Bazire
 • Ble du Gers – Frode Hamre
 • Campo Bahia – Conrad Lugauer
 • Cokstile – Wilhelm Paal
 • Ecurie D. – Frode Hamre
 • Racing Mange – Joakim Lövgren
 • Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini

Friplatser:

 • Milligan’s School – Stefan Melander
 • Vinnaren i S:t Michel Ajo på söndag

Av de inbjudna startar Ecurie D. ikväll på Sundbyholm i Fyraåringstestet och Bel Avis imorgon torsdag på franska banan Les Sables d’Olonne.