Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Om alla hade den här inställningen”

Pierre Nyström gäckade spelarna då Gasette (e. Yarrah Boko) skrällvann under tisdagskvällens tävlingar på hemmabanan Sundbyholm.
Det var längesen man såg en så överlägsen 58-oddsare vinna travlopp!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Gasette (e. Yarrah Boko) inledde från spår tolv bakom bilen, men att det skulle bli ett knivigt utgångsläge var Lise-Lotte och Pierre Nyström på det klara med från början då det handlade om en spårtrappa.
Att det blev bra tempo på loppet från start till mål underlättade tveklöst samtidigt som Gasette kom fram i allt bättre position under resans gång, men stoet ska verkligen inte skämmas för sin insats.
Det syntes redan 400 meter före mål att loppet skulle utmynna i en jätteöverraskning då Gasette såg ut som en bomb på väg att brisera. Det fick hon göra över upploppet och då öppnade hon upp sex längder till tappra Sun’s Ambitious (e. Infinitif).

Fakta

GASETTE

Sexårigt sto e. Yarrah Boko–Down the Wind e. Crown Sweep

St: 36: 4–4–1, 1.12,8ak, 213.500 kr

Ägare: Lars Liljeholm & Peråke Forsberg.
Uppfödare: Tommy Hamberg, Husby Rekarne.

Tränare: Lise-Lotte Nyström, Eskilstuna.

Segertiden skrevs till 1.15,5a/2.140 meter och triumfen värd 30.000 kronor var hennes penningmässigt största såhär långt under karriären.
– Det här är en riktig krigare. Sedan har hon inte alla förutsättningar för att kunna vinna alla lopp, men inställningen är den rätta. Det vore mycket enklare om alla hade samma inställning som hon har, sade Pierre Nyström i Sundbyholmstravets vinnarcirkel.

Noterbar tålighet

Gasettes mor Down the Wind (e. Crown Sweep) 1.12,8ak/575.379 kr vann nio av karriärens 70 starter och hennes tålighet och benägenhet att kunna starta på flitigt tycks ärvas av avkommorna.
Tellmeabout Larry (e. Up Front Larry) 1.13,0ak/474.150 kr, Celtic (e. Mythical Lindy) 1.11,7ak/402.354 kr och Diadora (e. Nu Pagadi) 1.12,4ak/353.900 kr har samtliga gjort mellan 78-103 starter under sina respektive karriärer.

Down the Wind är i sin tur syster med Leading Lantern (e. Smok’n Lantern) 1.11,7am/2.985.913 kr vars karriär innehöll försökssegrar i såväl Klass III som Klass I, men som framförallt tog fart på fransk mark.
I Vincent och Christophe Martens regi vann hästen fem lopp i Frankrike där triumfen i Grand Prix de Vincennes (€90.000) var den största.

Gasette stamtavla på BreedersBible.com