Fokustema
Åby
Läs senare

Titelförsvararen stod pall

Segerlös halvvägs in i säsongen, men likväl bäst när titeln i Åby Monté Trophy skulle försvaras.
Mindyourvalue W.F. flög lågt i Åbys stora sadellopp och krossade sina konkurrenter i jakten på en kvarts miljon kronor.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mindyourvalue W.F. vann Åby Monté Trophy för andra året i följd. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Mindyourvalue W.F. vann Åby Monté Trophy för andra året i följd. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

I fjolårets upplaga blev det strid hela vägen in till linjen gentemot Vitruvio (e. Adrian Chip), men nu var den av Robert Bergh-tränade hästen totalt ensam på banan.
Hästen tog ledningen busenkelt från spår sex bakom bilen och lämnade sina konkurrenter med lätthet sista halvvarvet efter en avslutningsrunda i 1.09-fart.
Segertiden skrevs till 1.12,3a/2.140 meter och nu har Mindyourvalue W.F. 750.000 kronor i sadellopp på Åby då han även har en triumf i fjolårets Monté-SM på sitt cv.
Vid de tidigare sadelsegrarna på Mölndalsbanan har Hövding Lavec-sonen burit Emilia Leo samt Eric Raffin på sin rygg, men nu var det Christina A Handes tur att få känna på nioåringens storhet.
– Jag var på breddlopp här förra veckan, kom in i stallet och hade fått ett sms med frågan om jag kunde rida hästen. Det kändes som ett skämt; det här måste ju vara Nordens bästa montéhäst, sade Hande i Åbys vinnarcirkel och fortsatte:
– Det är ingen tvekan om att detta är den bästa häst jag har ridit och det största lopp jag har vunnit.
Henk Grifts duo Diamant de Larre (e. Magnificent Rodney) samt Boston Terrie (e. Kesaco Phedo) lade beslag på andra- respektive tredjeplatsen.

”Mycket utveckling”

Det kördes även ett uttagningslopp till Breeders Course på Åby och det var bekanta namn som lade beslag på de två finalplatserna.
Såväl vinnaren Urban Africa (e. Mosaique Face) som Bismillah Face (e. Raja Mirchi) var med i föregående Breeders Course-final under Elitloppsdagen, men därifrån fick ingen av dem med sig några prispengar.
Nu får de chans till revansch på Jägersro den 26 juli där 800.000 kronor står på spel till vinnaren. I Jim Oscarssons avstängningsfrånvaro hade Urban Africa Christoffer Eriksson bakom sig som lyckades ladda fram hästen till vinnarhålet varifrån han enkelt avgjorde över upploppet.
Rick Ebbinges Bismillah Face avslutade starkt från tredje utvändigt, men var för sent ute. Urban Africa vann loppet på 1.12,6a/1.640 meter och tjänade 100.000 kronor.
– Jag tror det finns mycket utveckling i hästen. Det finns både fart och styrka i honom så jag tror vi får mycket roligt med den här, sade Jim Oscarsson i Åbys vinnarcirkel.

Åldrats med stil

Snabbloppshästarna gjorde upp om en lika stor prischeck i The Red Mile vilken Flemming Jensen-tränade Tycoon Conway Hall (e. Conway Hall) lade beslag på.
Thomas Uhrberg satt upp bakom hästen för första gången på nio år (!) och kunde finåka till seger efter att ryggat den hårddragande ledaren Chapuy (e. Quite Easy U.S.) fram tills upploppet.
Segertiden skrevs till 1.10,0a/1.609 meter och nu har Tycoon Conway Hall tjänat drygt 705.283 kronor halvvägs in på tolvåringssäsongen som även innehållit segrar i Algot Scotts Minne, Tingsryds Milemästare samt en andraplats i H.K.H. Prins Daniels lopp.
Snacka om att åldrats med stil!