Fokustema
Utblick Nordamerika
Läs senare

American Kronos snabbast

American Kronos var snabbast när Keystone Classic ($32.750) för treåriga ston avgjordes i två divisioner på Meadows igår och hon kom hem på 1.11,3/1.609 meter.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
American Kronos, vars mor Glide About fanns i Sverige under en tid, vann för Troy Beyer på Meadows igår. Foto: Chris Gooden
American Kronos, vars mor Glide About fanns i Sverige under en tid, vann för Troy Beyer på Meadows igår. Foto: Chris Gooden

Julie Miller-tränade American Kronos (e. Donato Hanover-Glide About) och Troy Beyer tog hand om täten efter 200 meter, släppte 1.300 kvar för att återta kommandot varvet från mål.

Därifrån gick American Kronos undan med 1,5 längder och tog sin fjärde seger för säsongen på åtta starter. Tidigare i år har hon bland annat vunnit ett försök i Pennsylvania Stallion Series ($20.000) och ifjol tog hon hem divisioner i både Simpson Stake ($35.670) och Liberty Bell ($30.000).

American Kronos är undan Glide About (e. Yankee Glide), 1.11,0ak/2.294.008 kr, som tävlade en period för Stig H Johansson. Förutom Treasure Kronos (e. Raja Mirchi), 1.09,7ak*/4.964.492 kr, har Glide About lämnat Oliver Kronos (e. Varenne), 1.11,6am/2.187.631 kr, Jacky Glide (e. Jag de Bellouet), 1.12,2am/2.028.467 kr, och Very Kronos (e. Ready Cash), 1.12,2am*/1.478.059.

Spets blev fjärde inner

Magical Beliefs (e. Cantab Hall-Frisky Magic) och David Miller satt i täten efter 200 meter i den andra divisionen av Keystone Classic, men efter ha släppt ledningen kort efteråt blev det så småningom fjärde inner.

Magical Beliefs (utvändigt). Foto: Chris Gooden

Drygt 300 kvar uppenbarade sig luckan och lasixtävlande Magical Beliefs fick fatt i ledande Jezzy’s Legacy kort före linjen och Linda Toscanos sto kom hem på 1.11,7. För hennes del var det tredje årstriumfen och tidigare har hon toppat i Lady Suffolk ($66.000) plus en division av Arden Downs ($26.734).

Priset för Magical Beliefs som ettåring var 77.000 dollar i Harrisburg. Hon är undan Frisky Magic (e. Kadabra), 1.10,9/$111.056. Frisky Magic är i sin tur halvsyster med Frisky Strike (e. Striking Sahbra), 1.10,7*/$314.079, och Friskem (e. Muscles Yankee), 1.11,0/$154.660.

Major Bay i topp

Major Bay (e. Amigo Hall-B Cor Bonita) var en av två vinnare när det hölls försök i Ontario Sire Stakes Gold (C$105.600) för tvååriga hingstar och valacker på Grand River Raceway. Från vinnarhålet avgjorde Major Bay med en dryg längd för Louis Roy på 1.14,2 mot ledande Hetalkstoangels (e. Archangel) i ett lopp där svenskan Susanne Kerwoods Jula Uppercut galopperade bort sig.

För Major Bay var det fjärde segern i karriären på åtta starter och tidigare vinster har bara givit smulor (som mest 3.750 dollar) jämfört med nattens triumf, värderad till 52.800 dollar.

Major Bay är undan B Cor Bonita (e. King Conch), 1.16,5/$5.575, som gjorde 16 starter (0-1-1) utan att vinna lopp. Modern har sin första startande avkomma i Major Bay och hon har också en ettårig hingst efter Angus Hall.

Storfavoriten galopperade

William Wellwood-vinnaren och storfavoriten Hp Royal Theo galopperade i det andra försöket och det öppnade upp vägen för Threefiftytwo (e. Royalty For Life-Four Damsals) och Bob McClure. Duon gjorde sitt kvällsverke från täten och segermarginalen var 0,75 längd på 1.14,2.

Fjärde segern i karriären var det också för Threefiftytwo och det var hans andra triumf i försök i Ontario Sire Stakes Gold. Threefiftytwo är undan Four Damsals (e. CR Excalibur), 1.10,9*/$150.640, vars främsta meriter är andraplatser i Empire Breeders Classic ($238.225) och Muscle Hill ($191.000). Modern Four Damsals är halvsyster med Four Starz Speed (e. Conway Hall), 1.09,8/$899.551.

Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Första segern för toppstammad

Efter två raka andraplatser avlade You Could Be Mine maiden på Sundbyholm under tisdagskvällen.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
You Could Be Mine såldes för 570.000 kronor på Sweden International Yearling Sale 2018. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
You Could Be Mine såldes för 570.000 kronor på Sweden International Yearling Sale 2018. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Trixton-dottern You Could Be Mine ropade Roger Walmann in för 570.000 kr på Sweden International Yearling Sale 2018 och i april debuterade hon med ett andrapris i Örebro. Hästen följde upp samma placering i ett lopp på Mantorp i början av maj och igår kom äntligen första fullträffen.

I händerna på Örjan Kihlström tog You Could Be Mine ledningen direkt och hon vann lätt med gott om krafter i behåll på 1.18,4/2.140 meter. Det här var ett E3 Bonus-lopp för ston och segerchecken uppgick till 40.000 kronor.

Storebror är kulletta i Italien

Treåringen är undan Linda di Casei (e. Uronometro), 1.10,3ak/€860.490, som firade stora framgångar och deltog i Prix d’Amerique hos Alessandro Gocciadoro. Stoets första avkomma Axl Rose (e. Love You), 1.11,3ak*/4.965.339 kr, är ett år äldre än You Could Be Mine och kulltopp i Italien hos just Gocciadoro. Hästarna är uppfödda av Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr och efter You Could Be Mine såldes fölstoet vidare.

Axl Rose vann Gran Premio Allevamento som tvååring. Förra året toppade han Gran Premio Nazionale, Gran Premio Città di Napoli, Gran Premio Marangoni och Gran Premio Orsi Mangelli, men i Derbyt galopperade han i ledningen med mindre än 1.000 meter kvar.

Gårdagens vinnare är svenskfödd och anmäld till alla större lopp i Sverige.

Fakta

You Could Be Mine

Kön: brunt sto
Född: 27 april 2017
Härstamning: Trixton-Linda di Casei
Intjänat: 80.000 kronor
Resultat: 3 st: 1-2-0
Rekord: 1.17,5m
Ägare: SRF Stable
Uppfödare: Johan Sjöstrand & Stall SEFREMA HB
Tränare: Roger Walmann, Solvalla
Körsven: Örjan Kihlström, Solvalla

Expandera
Fokustema
V86 Bollnäs
Läs senare

Hur är stjärnans form?

Guli Anna var bäst bland stona som treåring, men efter en strulig vinter och galopp i årsdebuten är frågan given.
Hur står det egentligen till med formen inför kvällens start i Hälsingehambon?
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Guli Anna och Stefan Johansson vid segern i Kriteriestoet 2019. Foto Hanold/ALN
Guli Anna och Stefan Johansson vid segern i Kriteriestoet 2019. Foto Hanold/ALN

Stefan Johansson hymlar inte om att vintern inte alls blev som han hade hoppats på.
– Nej, det var ingen bra förkylning alls. Jag har haft många förkylda hästar i mitt stall och hon har varit en av de som varit hårt drabbad. Att förbereda henne på det vis jag hade önskat har inte varit möjligt, medger Umåkertränaren.

När stoet väl kunde sättas igång och tränas gick det inte alls som han hade förväntat sig.
– Hon var väldigt hetsig och bråkig. Det fungerade inte alls för henne, men vi hittade en annan gård att flytta henne till från och med den 1 april. Efter det lugnade hon ner sig och började må bra igen, sedan dess har det flutit på, men jag vill ändå säga att hon är väldigt lite tränad i vinter. Samtidigt är hon lättränad, fysiken har hon ändå i ordning i grund och just nu känns allt bra, säger Johansson.

Hon kändes stark i det skedet och hade säkert varit bland de tre främsta annars

Vid årsdebuten i början av april blev det galopp.
– Det var mitt fel. Jag blev för ivrig helt enkelt när jag såg att luckan var på väg att komma och hästen kom ur balans när jag försökte byta spår. Hon kändes stark i det skedet och hade säkert varit bland de tre främsta annars.

Så du är inte orolig över formen?
– Nej, jag säger inte att hon har toppform för det ska hon inte ha i det här skedet heller, men jag fick ett kvitto på att hon är längre kommen i alla fall än vad jag kanske hade trott. Det här är inte det viktigaste loppet i år och jag är väldigt mån om att ge henne en bra upplevelse. Vi ska ha häst i många år och jag kommer köra snällt med henne så att psyket inte tar stryk. Det är klart att det är stora pengar att köra om här och att jag gärna vinner, men det viktigaste för mig är att hon fortsätter kännas bra. Spontant tror jag det blir svår att plocka in 20 meter på hästarna som står på startvolten.

Skor på nu?
– Ja, det är ett litet minus, men det slet så mycket på hovarna i Skellefteå att jag inte tycker mig ha något alternativ, avslutar Stefan Johansson.

Startlistor till dagens tävlingar.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Andra raka för Lorentzon

Anette Lorentzon kunde räkna in en vinnare igår på Scioto Downs när Look In My Eyes vann för Elliott Deaton
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Anette Lorentzon vann lopp igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Anette Lorentzon vann lopp igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

En resa i vinnarhålet var vägen till vinst för den treårige valacken och Look In My Eyes (e. Lionhunter-Guilt Free) avgjorde med 1,5 längder på 1.12,1/1.609 meter.

Anette Lorentzon både äger och har fött upp Look In My Eyes och det var andra raka vinsten. Gårdagens vinst var värd 4.500 dollar.