Fokustema
Frankrike
Läs senare

Andra raka för Dynasty Peji

Dynasty Peji gjorde jobbet helt på egen hand när hon vann Grupp II-loppet Prix Paul Buquet (€120.000) på Vincennes idag efter ha forcerats till täten efter 1.300 meter.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

En del underlättades förstås av att Fantaisie – med fem raka segrar – galopperade efter 200 meter och diskades, men Dynasty Peji (e. Prodigious-Rita Mitsou) och Damien Bonne försvarade sig samtidigt med beröm godkänt mot favoriten Granvillaise Bleue (e. Jag de Bellouet) sista biten och vann på 1.12,9/2.850 meter.

Tränaren Damien Bonne satt som vanligt ovanpå det nioåriga stoet och för Dynasty Peji var det andra raka segern. I starten innan skrällvann hon Prix Reynolds (€120.000) under sadel. Sex starter har stoet gjort under 2022 och hon har också ett fjärdepris på meritlistan.

Upprepade 2020 års seger

Det var för övrigt hennes andra triumf i Prix Paul Buquet. Hon vann Grupp II-löpningen 2020 och då räckte det med att trava 1.13,9. I hennes meritlista finns också en seger i semi-classique-löpningen Prix Edmond Henry (€100.000) på Vincennes.

Dynasty Peji, 1.10,4m*/€422.640, är undan ostartade Rita Mitsou (e. Lulo Josselyn), vilket även lämnat Barnum (e. Oiseau de Feux), 1.15,7/€71.950.