Fokustema
Monté
Läs senare

Andra raka på ny häst?

Emilia Leo är titelförsvarare av Åby Monté Trophy, men i år prövar hon lyckan på en annan häst trots att fjolårets segerritt Mindyourvalue W.F. finns bland deltagarna.
– Jag hade blivit tingad på Boston Terrie och tycker det är svårt att säga vem av dem som är bäst i nuläget, säger Emilia Leo.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Boston Terrie reds av Jean Yann Ricard i montéeliten. I Åby Monté Trophy sitter Emilia Leo i sadeln. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Boston Terrie reds av Jean Yann Ricard i montéeliten. I Åby Monté Trophy sitter Emilia Leo i sadeln. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Om kvällens Åby Monté Trophy blir lika sevärd som fjolårets upplaga återstår att se. Då stred Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) och Vitruvio (e. Adrian Chip) in till linjen i en minnesvärd duell där den förstnämnde gick segrande ur striden på det nya löpningsrekordet 1.11,8a/2.140 meter efter att Vitruvio galopperat stegen före målgången.

Den dagen var det Emilia Leo som satt på Mindyourvalue W.F. och Christina A Hande som red Vitruvio, men i år är det Hande som sitter upp på Mindyourvalue W.F.
– Jag var tingad tidigt på Boston Terrie och tyckte det kändes fel att byta häst ganska sent inpå loppet, säger Emilia Leo.

Emilia Leo. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Hon är därtill obesegrad på den elvaårige Kesaco Phedo-valacken som tränas av Henk Grift.
– Han har en speciell stil, men han gör det jäkligt bra. Han var jättebra vid segern senast på Bjerke liksom på Åby och har inte känts tom i något av de två lopp där jag ridit honom. Jag tror dessutom att 2.140 meter passar honom bättre än sprinterdistans som det var senast.

Om du jämför Boston Terrie och Mindyourvalue W.F., vem är bäst?
– Boston Terrie har visat full form medan Mindyourvalue W.F. kanske varit lite mer tveksam så jag har svårt att säga vem som är bäst i nuläget, avslutar Emilia Leo.