Fokustema
STL Gävle 18 maj
Läs senare

Äntligen skrällar!

Efter en evighetslång ökenvandring med favoritkavalkader inom V75-spelet kom det äntligen ett par överraskningar inom lördagens V75-omgång från Gävletravet.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tomas Pettersson skrällvann inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport.se
Tomas Pettersson skrällvann inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

En av dem stod Klass I-vinnaren Ajlexes Hans (e. Maharajah) för tillsammans med Tomas Pettersson och det var sannerligen en välförtjänt seger.

Femåringen som under lång tid hävdat sig mycket väl i vardagssammanhang och tagit 13 segrar hade som bäst varit åtta i tre lopp med sexsiffriga prispengar inför lördagens lopp.

Pettersson bombade till tät i en 1.11-öppning, tvingades varva på 1.12 efter att fått press av Sparky’s Dream (e. Maharajah), men det var likväl den duon det stod emellan till slut.

Ajlexes Hans och Tomas Pettersson. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Favoriten Erik the Phantom (e. Maharajah) var inte sig lik och skar ihop I travet och galopperade till slut som slagen.
– Jag kände i provstarten att han kunde öppna bra idag. Jag tänkte att vi skulle köra en bit från start och trodde främst vi skulle få en position bakom Sparkys’s Dream, men han tog sig förbi. Det var väldigt roligt att vi båda fick visa att vi kan vinna lite mer ”riktiga lopp” med egentränat. Det är svårare än man tror att vinna i de här loppen, sade Tomas Pettersson.

Mizai hela vägen

I Diamantstoet presenterade Markus B Svedberg ett mycket fint nyförvärv i den fyraåriga Face Time Bourbon-dottern Karma Mearas. Fjolåret innehöll finaldeltagande i långa E3-finalen för ston så talang har stoet visat och nu gick hon runt sina konkurrenter till vinst trots en resa som förstahäst i tredjespår utan rygg sista 800 meterna.

Det går undan i loppen nu. I Klass II-försöket bombade Stefan Melander-tränade Oracle Vixi (e. Nuncio) runt på 1.10,9a/1.640 meter i lag med Örjan Kihlström efter att varva på 1.09!
Låt oss bara i all enkelhet konstatera att kombinationen av barfota runt om och jänkarvagn inte gjorde valacken sämre…

Oracle Vixi och Örjan Kihlström vann på topptid. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Mizai (e. Donato Hanover) bombade hem Silverdivisionens försök från ledningen i lag med Mats E Djuse. Jan Ove Olsens häst drog i tuff fart hela vägen i lag med Mats E Djuse och kom i mål på 1.11,6a/2.140 meter.

Dubbel Djuse

I Gunnar Wallbergs Minne tillika finalen av DubbelCupen bärgade Anna Nyborg-tränade Arding (e. Wik Stjernen) segern värd 200.000 kronor tillsammans med Magnus A Djuse.

Från tredje utvändigt gick hästen en rejäl långspurt och jagade ikapp ledaren Rams Bror (e. Ramstad Eld) sista 25 meterna efter att den sistnämnde skurit ihop i travet när det stod och vägde.
– Det är helt sjukt. Jag har kört in honom och allt själv så det här är väldigt stort. Det är en fantastisk häst. Detta är väldigt stort och det största jag har varit med om i min tillvaro. Det här är väldigt stort. Han är fantastisk den här hästen; det är världens snällaste häst och hantera. Hästen trivs i Sverige så vi kommer tillbaka, sade Anna Nyborg till TV12 efter loppet.

Magnus A Djuse vann även det inledande bronsförsöket med Pole Position (e. Propulsion) efter att med knapp marginal hållit upp innerspår i volten och därefter joggat ifrån till vinst med sparade krafter. Daniel Redén tränar femåringen.