Fokustema
Perfetto
Läs senare

Årets Häst mot Elitloppet

Utsedd till ”Årets Äldre Travare” i Kanada både 2020 och 2021 – nu är Perfetto aktuell för Elitloppet.
Det skriver norska Trav-og Galopp-Nytt idag.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Perfetto, som tränas av norrmannen Dagfin Henriksen i Kanada, är klar för Elitloppet? Foto Simon Hagen/Sulkysport & New Image Media
Perfetto, som tränas av norrmannen Dagfin Henriksen i Kanada, är klar för Elitloppet? Foto Simon Hagen/Sulkysport & New Image Media
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Vi har varit i kontakt med Solvalla, men det är önskvärt att vi ligger lågt till det blir offentligt. Det är mycket som ska lösas praktiskt också, men vi är redo att resa över. Både häst, ägare och tränare, säger Dagfin Henriksen till Trav- og Galopp-Nytt.

Dagfin Henriksens Perfetto (e. Majestic Son-Perfect Prelude), 1.09,5*/$704.416, har startat 89 gånger (25-13-13) och redan hunnit med sex starter under 2022, vilket inkluderar två segrar och lika många andraplatser.

”Han gjorde ett kanonlopp”

I natt var han tvåa på Mohawk Raceway bakom Oney Hall, vilken vann på 1.10,1/1.609 meter. Perfetto kom hem på 1.10,6 och var slagen med 4,5 längder.

– Han gjorde ett kanonlopp i natt. Jag körde inte helhjärtat från start och hamnade i dödens. Jag satt lugn där och han var heroisk som tvåa, anser Henriksen till TGN, och fortsätter:

– Om det blir start i Elitloppet måste vi ändra matchningsplanen. Det ligger en bit fram och hans fina form måste konserveras. Då blir det färre starter än tänkt i vår. Han går med guldskor fram och bak. Jag har inte funderat och spekulerat på vad som skulle kunna ske på Solvalla, han fungerar enormt bra med skor. Nu väntar vi på en officiell inbjudan.

”Ingenting är klart”

Solvallas sportchef har varit i kontakt med Dagfin Henriksen.

– Jag har pratat med kretsen runt hästen, men ingenting är klart, säger Anders Malmrot till TGN.

Perfettos största seger kom som tvååring i ett försök i Ontario Sire Stakes Gold (C$124.200) och ifjol var hans största merit tredjeplatsen i kanadeniska storloppet Maple Leaf Trot (C$546.000) bakom Lindy the Great och Forbidden Trade.

Perfetto är en sjuårig valack undan Perfect Prelude (e. Cantab Hall), 1.12,6/$82.816, som tävlade för Trond Smedshammer och bland annat vann försök i Pennsylvania Sire Stakes. Förutom Perfetto har modern Perfect Prelude lämnat duon Modern Mass ($191.707) och Seawind Pascale ($154.150).

Som ettåring kostade Perfetto 32.000 dollar i Harrisburg, medan prislappen som treåring på Harrisburgs mixedauktion var 30.000 dollar och då ropades han in av Per Henriksen.