Fokustema
Ny partner
Läs senare

ATG börjar samarbeta med stor tv-kanal

ATG har slutit partneravtal USA:s största tv-nätverk för trav- och galoppsport, TVG. Från och med idag får 45 miljoner amerikanska hushåll genom detta avtal tillgång till ATG:s spelprodukter.
Av
Lars G Dahlgren

– Detta är en unik möjlighet för ATG att brett nå ut till hästspelsintresserade kunder i USA och samtidigt ett bra skyltfönster för den fantastiska hästsport vi har i Sverige, säger Lars Nemeth, Head of International Sales på ATG, i ett pressmeddelande.

TVG har två tv-kanaler och visar upp till 15 timmar trav- och galoppsport varje dag, cirka 50.000 lopp från hela världen per år, till 45 miljoner hushåll. Sedan 2009 ingår TVG i den irländska spelkoncernen Paddy Power Betfair.

TVG:s kunder kommer att kunna spela Vinnare, Plats, Tvilling, Trio och Dagens Dubbel in till ATG:s vinstpooler.

Källa: pressmeddelande från ATG

Fokustema
Auktion Arqana Trot Vincennes
Läs senare

Följ auktionen live från Vincennes

Ikväll avslutas årets Prix d'Amérique-auktion på Vincennes. Första utrop är klockan 19.00 och auktionen startar på nummer 164. Följ auktionen live här. Propulsion har en avkomma med som nummer 237.
Av
Mia Törnberg
Fokustema
Morgonsvepet
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Ny tränare hos Palema

Tre tränare på Stall Palemas gård framöver, miljonärska till avel, samarbete mellan Danmark och Frankrike och spelet på hästar går ner.
Det är några av rubrikerna i Sulkysports ”Sju nyheter vid sju”.
Av
Pär Gustafsson

1 Tidigare i veckans skrev Sulkysport att Stall Palema, Karl-Erik Bender, ska omstrukturera. Pär Hedberg är idag huvudtränare på gården, men framöver kommer han att hyra in sig. Axevallatränaren kommer att ha ett tiotal hästar åt Palema och sedan ta in travare utifrån.

Linus Svensson myser med Dream Night Palema. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Från den 1 mars kommer Linus Svensson, 38, att vara tränare för Stall Palema.
– Jag kommer att ha ansvar för unghästarna och fyra-fem starthästar, men det är inte bestämt vilka det blir. Starthästarna ska placeras hos flera olika tränare. Nu har vi sju tvååringar, elva ettåringar och jag tror att jag kommer att ligga kring 16 till 20 hästar, säger Svensson.

Linus har jobbat fem år hos Robert Bergh, ungefär lika länge hos Åke Svanstedt och kan stoltsera med sex V75-segrar i sulkyn.
– Jag har varit hos Palema i sju år och totalt jobbat som hästskötare i 20 år. Så något borde jag ha lärt mig. Att få ansvar som tränare känns som ett naturligt och inspirerade steg. Vi har fina hästar att arbeta med och det blir en trygghet att vara anställd.

På Stall Palemas gård kommer tre tränare husera framöver. Pär Hedberg, Hans Crebas och så Linus Svensson.
– Jag har gått första delen och ska ansöka till proffstränarkursen. Pär och jag kommer att samarbete och träna tillsammans även framöver. Och till en början kommer Hedberg stå för ”mina” hästar.

***

2 Anders Ström var en av tre svenska köpare på Arqana Trot-auktionen igår och han ropade in åttaåriga fölstoet Charmeuse Majyc för 120.000 euro och ytterligare två svenskar handlade på Vincennes. Ikväll fortsätter auktionen och bland annat bjuds Propulsions första avkomma ut. Ettårige hingsten Jfk Fromentro (u. Forlane du Pommeau e. Ready Cash) kommer ut som katalognummer 237.

***

3 Adorable Lady (e. Zola Boko-Malabara) har haft återkommande problem med hältor och kom inte till start som fyraåring. Femåringen leasas av Travkompaniet och nu har man tagit beslutet att stoet ska gå till avel, meddelar uppföraren Menhammar Stuteri i ett pressmeddelande.

Hennes första partner blir Maharajah. Adorable Lady tävlade framgångsrikt som treåring under Pasi Aikios vingar. Hon gjorde totalt 13 starter (3-1-2) och tjänade 1.026.000 kronor. Hennes främsta merit är tredjepriset bakom Conrads Rödluva och Staro Miami i Svenskt Trav-Oaks 2018 och där travande hon rekordet 1.12,4a/2.140 meter.

***

4 Danska spelbolaget Dantoto har samarbete med PMU och igår var premiär för deras kunder att spela till det franska miljonspelet Quinte+, vilket är deras största spelform. Danskarna marknadsför spelformen som 5+ och det finns fyra sätt att vinna pengar på det här enloppsspelet:

  • De fem första hästarna i rätt ordningsföljd.
  • De fem första hästar oavsett ordningsföljd.
  • De fyra första hästarna oavsett ordningsföljd.
  • De tre första hästarna oavsett ordningsföljd.

***

5

Face Time Bourbon. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Prix d’Amérique (€900.000) spikades under torsdagen. Förhandsfavoriten är franske femåringen Face Time Bourbon (e. Ready Cash) med Björn Goop i sulkyn. Här kan ni läsa en längre intervju med stjärnas uppfödare Rainer Engelke Fleche.

***

6 De finska gästerna tar för sig på svensk mark och Mika Forss har redan vunnit på Solvalla i år med Black Caviar. Ikväll startar ekipaget när V64-spelet avgörs i Örebro. Vid Östersundstravets lunchtävlingar (12.20) dyker bland annat fjolårets Derbystofinalist, kallblodet Ylva Li Karma, upp i startlistorna. Här är startlistorna till fredagens tävlingar.

***

7 Spelbolaget ATG skriver i ett pressmeddelande att koncernens nettospelsintäkter har ökat. Från 4,1 miljarder 2018 till 4,4 ifjol. Däremot minskade spelet på hästar med nästan åtta procent.
Läs hela pressmeddelandet här.

Fokustema
ATG
Läs senare

Spelet backade med 7,9 procent

Spelet på hästar hos ATG i Sverige minskade med 7,9 procent under 2019. Samtidigt – skriver ATG i ett pressmeddelande – att koncernen hade en tillväxt i nettospelsintäkter.
Av
Claes Freidenvall

ATG lägger delvis skulden på de spelansvarsåtgärder som infördes till följd av den nya spelmarknadsregleringen som infördes under 2019.

Ifjol var det första året med nya spelmarknadsregleringen och där ATG gick in på nya marknader – läs kasino och sportspel. Koncernens nettospelsintäkter var drygt 4,4 miljarder (2018: 4,1 miljarder).

Här kan hela pressmeddelandet läsas!