Fokustema
Läs senare

ATG erbjuder spelrabatt

ATG är generösa imorgon och erbjuder sina kunder i det egenägda spelbolaget Bet25.dk spelrabatt. Spelarna har möjlighet att få upp till 1.000 kronor i bonus under Charlottenlunds Kriteriesöndag.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant

ATG har tidigare varit tydliga med bolagets internationella partners inte får erbjuda sina kunder rabatt, men nu går det tydligen bra när ATG själv står som avsändare.

Imorgon erbjuder ATG-ägda spelbolaget Bet25.dk erbjuder sina danska kunder tio procent i spelrabatt, så kallad rakeback, till söndagens tävlingar på Charlottenlund.

r kan ni se hur det går till för att skaffa sig bonusen.

Tidigare i år köpte ATG den danska spelbolagskoncernen Ecosys A/S och i den portfölj ATG förvärvade ingår inte bara Bet25.dk, utan också Röd25.dk, casinogo.dk och Café Bet25. Då sade ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth i ett uttalande:

– I och med förvärvet av Ecosys får våra kunder möjlighet till större vinstpooler och en ännu mer attraktiv spelupplevelse.

Och visst har kunderna fått nya upplevelser. Bonus upp till 1.000 danska kronor imorgon…

Fokustema
V75 Jägersro
Läs senare

”Redo att leverera en topprestation”

Upset Face kommer att göra ett topplopp direkt i årsdebuten om han löper upp till familjen Kolgjinis förväntningar.
– Jag tror att Upset kommer att räknas som en av Derbyfavoriterna efter det här loppet, säger Dante Kolgjini.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant
Med spetsade öron anförde Ultion Face (bilden) och Adrian Kolgjini Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla förra helgen. Nu är det dags för Upset Face att göra spännande årsdebut. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Med spetsade öron anförde Ultion Face (bilden) och Adrian Kolgjini Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla förra helgen. Nu är det dags för Upset Face att göra spännande årsdebut. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Adrian Kolgjinis tre toppar i ”U-kullen”, de som nu blivit fyra år, Upset Face, Ultion Face och Ubiquarian Face, gick ett tuffare jobb i 1.30-fart på Vomb som förberedelse inför deras respektive årsdebuter. Ultion gick sedan ut direkt och vann övertygande på 1.12,7a/2.140 i Margaretas Tidiga Unghästserie i lördags. Denna lördag är det dags för Kriteriefyran Upset Face (e. Joke Face – Iona L.B.), Derbyvinnaren Mosaique Faces lillebror i Derbytestet på hemmabanan Jägersro.

Han var en kulltopp redan förra året och nu känns det som att hästen utvecklats fantastiskt fint

Mosaique face tog älgakliv i utvecklingen som fyraåring och att familjen Kolgjini har mycket stora förhoppningar på Upset Face (V75-1) i år sticker man inte under stol med.

Dante Kolgjini. Foto Simon Hagen/Sulkysport

– Han var en kulltopp redan förra året och nu känns det som att hästen utvecklats fantastiskt fint av vinterträningen. Han var helläcker i det där jobbet med Ultion och Ubiquarian Face och i veckans jobb har det dessutom varit mer än ”plus” på Upset, han har sett helt grym ut! Vi räknar med att han är redo att leverera en topprestation direkt i årsdebuten och att han efter det här loppet kommer att tillhöra Derbyfavoriterna, säger Dante Kolgjini.

Har sparade växlar till Derbyt

Upset Face gick med skor hela treåringssäsongen och börjar så också som fyraåring.
– Ja, vi sparar växlarna tills det är Derbydags om några månader, säger Adrian Kolgjini.

I Derbytestet börjar Upset Face med Kriterievinnaren Power, även han årsdebuterar, på sin utsida, från innerspår bakom bilen.
– Upset Face är startsnabb och förhoppningen är att han ska hålla ledningen, säger Dante Kolgjini.

Springspår och lång distans passar honom perfekt

Dante anser att Upset Face är stallets bästa vinstchans av de sju hästar stallet startar i V75, och Neelix i bronsdivisionen V75-7 är också en mycket bra vinstchans.
– Springspår och lång distans passar honom perfekt och prickar bara Adrian rätt så de kommer till ledningen tror jag inte att någon kan ta ner honom. Med de lopp han fått i kroppen nu ska han vara nära toppformen.

Startlistor till lördagens tävlingar.

Sulkysports V75-paket.

”Är gärna med en gång till”

Med talang och stjärnor i blodet

Fokustema
V75
Läs senare

Dannero blir V75-bana påskafton

Beskedet dröjde oväntat länge, men nu är det klart: det blir V75-spel på Danneros tävlingar på påskaftonen.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant

Den norska storloppsdagen på Klosterskogen skulle ingått i ATG:s kampanj med V75-spel varje dag från skärtorsdag till påskdagen. Den norska travsporten hoppades in i det längsta på en lösning med de norska hälsoskyddsmyndigheterna för att få undantag från totalstoppet av alla idrottsevenemang i Norge med anledning av covid 19-epidemin, men som det ser ut idag kommer tävlingsstoppet att fortsätta gällaöver påskhelgen.

För norsk travsport är det ett stort backslag att Klosterskogens tävlingar nu går upp i rök.

För att det trots allt ska erbjudas V75-spel (nästan) hela påsken görs därför hastigt och lustigt Danneros påskaftonstävlingar om, på samma sätt som fallet var på Bergsåker för två veckor sedan när Momarkens unionstraav med samordnad svensk-norsk V75-omgång blev inställd.

Antalet lopp på Dannero ökas från planerade åtta till tio och det körs sju lopp med 75.000 kronor i förstapris att jämföra med det ”lunchtravsprispengar” som det handlat om i den ursprungliga tävlingskalendern.

Mest anmärkningsvärt är att Svensk Travsport lät ett lopp för så låg kallblodsklass som hästar med högst 150.000 kronor (tillägg vid 80.000) insprunget upphöjas till V75-status.

Det är anmälningar till Danneros påskaftonstävlingar på måndag.

Fokustema
Utredning klar
Läs senare

V75-utdelning justeras

ATG diskvalificerar den storvinst på 15,5 miljoner kronor på V75 som gick till Malta i Örebros omgång i början på maj förra året. Konsekvensen är att utdelningen justeras och alla som hade sju och sex rätt får nu nästan ett år senare dela på de 15,5 miljonerna.
Av
Lars G Dahlgren
Upplåst för dig som är prenumerant

Det är travronden.se som berättar att ATG efter närmare ett år av undersökningar och utredningar kommit i mål med hur V75-utdelningen i jackpotomgången Örebro den 4 maj förra året hanteras. Med bland de som hade sju rätt fanns vinnare på Malta som håvade in 15,5 miljoner kronor, trots att utdelningen på sju rätt inte var högre än 9.358 kronor. Fem av systemen innehöll hela 128 sjuor var och över tusen sexor och flera av vinnarsystemen synes enligt den vinstlista ATG upprättar ha varit identiska.

En utredning startades om spelaren/spelarna hade hållit sig inom de systembegränsningar som för några år sedan inrättades för att komma till rätta med de stora problem som då fanns avseende vad som kallades robotspel, men som i själva verket är avancerade reduceringssystem för att spela så ”matematiskt effektivt” som möjligt utifrån insatsfördelningen.

Att det spelats för ett mycket stort belopp, sannolikt sexsiffrigt, var uppenbart sett till mängden sjuor, sexor och femmor systemen enligt ATG:s vinstlista utfallit med. För att komma upp i utbetalningsnivån 15,5 milljoner kronor med utdelningen 9.700 kronor på sju rätt och 72 kronor på fem rätt blir det översiktligt cirka 1.400-1.500 sjuor och över 10.000 sexor!  De vinnande maltasystemen hade fyra och fem spikar.

Efter närmare ett år är nu saken lagd till handlingarna och V75-utdelningen i den aktuella omgången justeras efter att de maltesiska vinstraderna tagits bort. Sjurättsutdelningen höjs från 9.358 kronor till 12.467 kronor. Som tur var för ATG – måste man säga – kvarstod att det skulle vara jackpot på fem rätt även efter att maltakupongerna tagits bort. Annars hade det denna gång blivit en dyr historia (nu delades ju femrättspotten från omgången, cirka 23 miljoner kronor, ut som sjurättsjackot veckan efter) att ATG inte har haft någon spärr som stoppar att det via utländska spelpartners kan lämnas in ”otillåtna spel” som likväl accepterats av ATG och läggs in i potten.

Eftersom allt spel numera är registrerat och spårbart kan de berörda svenska ATG-kunder, som var med och hade sju och sex rätt i den aktuella Örebroomgången, få den nu justerade högre utdelningen till sina ATG-konton.