Fokustema
Jackpot-regler
Läs senare

ATG fryser V75-jackpotar

ATG gör en ”tillfällig justering av regler som styr utbetalning av jackpot på V75”.
Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant
ATG skimmar på toppen av jackpotpengarna de närmaste veckorna för att bygga en storpott 21 april.
ATG skimmar på toppen av jackpotpengarna de närmaste veckorna för att bygga en storpott 21 april.

Från den 2 februari till den 6 april sätter att undan 20 procent av värdet på alla skapade jackpot på V75 för att tillföra beloppet till sjurättspotten 21 april.

Under perioden 13 april till 20 april kommer hela jackpotar frysas och utfalla 21 april.
Efter denna kampanjperiod ska jackpot-haneringen återgå till det ”normala”.

Det blir jackpot på V75 om värdet på fem och/eller sex rätt understiger 15 kronor eller om ingen lyckas få sju rätt.

Fokustema
Startlistor
Läs senare

Startlistor till hela Elitloppshelgen

33 lopp. Tre dagar.
Här är startlistorna till alla lopp på Solvalla under Elitloppshelgen.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Foto Sulkysport
Foto Sulkysport
Fokustema
Inför V75
Läs senare

”Derbyt är det stora målet”

Fredrik Linder har alla möjligheter att rama in lördagens V75-omgång i Gävle.
– Jag kunde inte vara mer nöjd med hur hästarna känts hemma och ser fram emot dagen, säger Rommeproffset.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant

Femårige Falcon Am (V75-1) började ta fart på allvar för ett år sedan och blev en framgångsrik V75-häst under sommaren.
Avslutningen av säsongen blev inte den bästa, men i år har han inlett säsongen med en andraplats och tre raka segrar.
– Ändå var jag inte helt nöjd med honom senast, men jag känner mig rätt så säker på att det var den hårda banan som spökade. Hästen trampade igenom och jag kände inte igenom honom, men allt har varit normalt hemma efteråt. Han är sådär pigg och galen som han ska vara när han är i riktigt bra form, säger Linder.

Det faktum gör att man med största sannolikhet väljer att utrusta hästen med ett öppet huvudlag i dagens start.
– Dels för att det är voltstart, men framförallt för att han är i sådan form att jag är rädd att det kan bli för mycket för honom annars. Om han skulle komma till ledningen och köras i den positionen så är han så ärlig att han svarar på hästar, det behövs inga skygglappar för att han ska ta i, säger Fredrik Linder.

”Undrade vad jag skulle göra”

Att han är nöjd med Falcon Am går inte att ta miste om, men frågan är ändå om han inte verkar än mer nöjd med Expensive (V75-7) som spelarna gjort till klar favorit i avslutningen.
Hästen kommer från en enkel seger på Solvalla och gick – minst sagt – ner i klass den dagen efter att testats i Kungapokalskvalen gången innan.
– Jag åkte till Åby med Jörgen Westholm den dagen och han undrade vad jag skulle göra där med min häst, men han skämde inte ut sig. Han gick 1.09 sista 800 meterna bakom ”värstingarna” som femma och jag hade stora förhoppningar på den här hästen redan i fjol. Då fick han dock strykas inför en tilltänkt start och det visade sig att han hade en fraktur, men jag hoppas och tror vi kan ta igen de pengarna detta år istället.

Den här hade du väckt upp bra på Åby

Hur bra är han?
– Årets stora mål är Derbyt. Det kanske är tokigt, men jag drömmer om det och tror på min häst. Bortsett från årsdebuten där han gick med fel balans har han bara gjort bra insatser i år och faktum var att han nästan hade vilopuls efter loppet. Örjan Kihlström som körde sade att ”den här hade du väckt upp bra på Åby” och menade på att han bara satt och petade sig i näsan under loppet.

Så han vinner det här loppet också?
– Det säger jag inte, men hästen är bra. Läget är dessutom passande, men jag upplever honom inte som jättesnabb från start. Däremot har hen väldigt lång speed som kan fälla avgörande, avslutar Fredrik Linder.

V75-tips: Skräll på lut i guldfinalen

Fokustema
Sponsoravtal
Läs senare

Hockeyettan stämmer ATG

Samarbetet mellan ATG och Hockeyettan avslutades i förtid, men nu väljer Hockeyettan att stämma trav- och galoppsportens spelbolag, enligt Norrbottens-Kuriren.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Hockeyettan stämmer ATG.
Hockeyettan stämmer ATG.

I början av maj berättade ATG att sponsor- och rättighetsavtalet med Hockeyettan avslutats i förtid. Från början skulle avtalet gälla över tre år, men redan efter ett år valde ATG att hoppa av.

I ett pressmeddelande i början av maj från ATG sade bolagets Chief Commercial Officer Katarina Widman:

– Tyvärr har inte samarbetet med Hockeyettan fungerat på önskat sätt vilket är en anledning till att vi avbryter samarbetet.

Skulle ge 18 miljoner

Sponsoravtalet mellan ATG och Hockeyettan skulle ge varje klubb runt 200.000 kronor per säsong under tre år och totalt 18 miljoner kronor av trav- och galoppsportens pengar.

Norrbottens-Kuriren uppger att ingen av parterna varken bekräftat eller dementerat uppgifterna med hänvisning till sekretess.

Enligt rättighetsavtalet – skrev ATG i ett pressmeddelandse den 5 maj – med Hockeyettan skulle ligaorganisationens klubbar bland annat leverera tv-sändningar från matcherna, något de allra flesta gjort under säsongen, men inte samtliga.