Fokustema
Spelbolag
Läs senare

ATG skruvade upp medieinvesteringar

Tidningen Resumé redovisar vilka bolag som gjort största medieinvesteringarna under året.
I juni till augusti ökade ATG sina investeringar med drygt 30 procent jämfört med samma period året innan.
Av
Ola Lernå
ATG har ökat sina medieinvesteringar berättar tidningen Resumé.
ATG har ökat sina medieinvesteringar berättar tidningen Resumé.

Fyra av de fem tyngsta spelbolagen har annars minskat sina medieinvesteringar, vilket kan härledas till att 2018 spelades fotbolls-VM som givetvis var ett tungt och viktigt evenemang. Ett enda spelbolag sticker ut; ATG som ökat sina medieinvesteringar med hisnande 32 procent.

Alltjämt gör dock Kindred (Unibet) och Cherry större medieinvesteringar än ATG, även om båda har minskat jämfört med samma period 2018, skriver Resumé som har sin källa i Kantar Sifo.
ATG tar sig också upp på listan över de bolag som ökar sina mediainvesteringar mest, med placering sju.

– Vi låg medvetet lågt i medieinvesteringar under den här perioden 2018 eftersom fotbolls-VM pågick då och vi vid tillfället inte erbjöd sportspel. 2019 tillkom sportspel i vårt erbjudande och därför har vi i år investerat inför höstens ligastarter. Värt att tillägga är att vi ändå underinvesterar kraftigt, det vill säga, vi står för åtta procent av spelbolagens totala medieinvestering samtidigt som vi har 18 procent av spelmarknaden, säger Stefan Serrrander, press officer på ATG.

Så här ser det ut för spelbolagens mediainvestering juni-augusti
Alla belopp i miljoner kronor

  1. Kindred 227 (- 20)
  2. Cherry 150 (-319)
  3. ATG 111 (+26)
  4. Svenska Spel 104 (-18)
  5. Postkodlotteriet 50 (-2,5)
  6. Leo Vegas 40 (+7,8)
  7. Folkspel 35 (+2,8)
  8. Hero Gaming 29 (+0,4)
  9. Mr Green 23 (+2,5)
  10. Betsson 21 (-23)
Fokustema
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

ATG erbjuder spelrabatt

ATG är generösa imorgon och erbjuder sina kunder i det egenägda spelbolaget Bet25.dk spelrabatt. Spelarna har möjlighet att få upp till 1.000 kronor i bonus under Charlottenlunds Kriteriesöndag.
Av
Claes Freidenvall
Nu är det klart med ATG:s köp av danska spelbolagskoncernen Ecosys.
Nu är det klart med ATG:s köp av danska spelbolagskoncernen Ecosys.

ATG har tidigare varit tydliga med bolagets internationella partners inte får erbjuda sina kunder rabatt, men nu går det tydligen bra när ATG själv står som avsändare.

Imorgon erbjuder ATG-ägda spelbolaget Bet25.dk erbjuder sina danska kunder tio procent i spelrabatt, så kallad rakeback, till söndagens tävlingar på Charlottenlund.

r kan ni se hur det går till för att skaffa sig bonusen.

Tidigare i år köpte ATG den danska spelbolagskoncernen Ecosys A/S och i den portfölj ATG förvärvade ingår inte bara Bet25.dk, utan också Röd25.dk, casinogo.dk och Café Bet25. Då sade ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth i ett uttalande:

– I och med förvärvet av Ecosys får våra kunder möjlighet till större vinstpooler och en ännu mer attraktiv spelupplevelse.

Och visst har kunderna fått nya upplevelser. Bonus upp till 1.000 danska kronor imorgon…

Fokustema
V86
Läs senare

16 miljoner extra i potten

Det var jackpot på V86-spelet under gårdagen, men ingen spelare lyckades hitta alla åtta vinnare och det bäddar för en spelmässigt högintressant omgång kommande vecka.
Av
Pär Gustafsson

Solvalla och Åby delar på V86-tävlingarna onsdag den 9 oktober och åttarättspotten är förstärkt med hela 15.890.947 kronor. I gårdagens åttarättspott låg det 7,8 miljoner extra och då nådde omsättningen nästan 31 miljoner kronor.

Högsta utdelningen för åtta rätt på V86 är 21.907.496 kronor, vilket var när Solvalla och Åby körde tävlingar den 12 september ifjol. Även då var det dubbeljackpot och åttarättspotten var förstärkt med 12.548.559 riksdaler. Den onsdagen uppgick omsättningen till 35.995.912 kronor.

Kommande onsdag kommer det vara förutsättningar för att utdelningsrekordet slås, men det kommer såklart att krävas en ensam lapp med åtta rätt. Landar omsättningen på 36 miljoner den 9 oktober kommer det i bara åttarättspotten ligga över 25 miljoner kronor.

Även Consolation till Bergh

Fokustema
V86
Läs senare

V86: Skoglund byter bana redan ikväll

Rikard N Skoglund har beslutat sig för att flytta till Stockholm.
Men när Solvalla ikväll kör V86-tävlingar drar Skoglund till Åby.
I angeläget ärende kan man tänka.
Av
Ola Lernå
Rikard N Skoglund ståtar med 100 årssegrar – och kan bjuda på vinnare på Åby och Solvalla ikväll. Foto Mia Törnberg
Rikard N Skoglund ståtar med 100 årssegrar – och kan bjuda på vinnare på Åby och Solvalla ikväll. Foto Mia Törnberg

Rikard N Skoglund är en av de verkliga kuskkometerna i landet de senaste åren. Ifjol fyrdubblade han inkörda pengar och mer än fördubblade antalet vinster. Det är nya rekord att vänta i år. Han står på 100 segrar och 17 miljoner inkört, vilket ger en niondeplats gällande segrar och en sjunde om man räknar pengar. Men också en andraplats i antal körda lopp. Och de sista dagarna i september är hektiska – Åby onsdag, Solänget torsdag, Bergsåker fredag, Solvalla lördag och söndag för att sedan avsluta med en dubbel; Romme/Eskilstuna måndag.
Totalt 35 uppsittningar som ytterligare kan bättra siffrorna. Och man undrar förstås hur han hinner läsa på?
– Det är en process. Det är som att plugga till ett prov. Först kommer anmälningslistorna och då väljer man ju uppsittningar, sedan glömmer man den dagen. När det sedan närmar sig läser jag på igen, kollar tips och lopparkiv. Jag tycker att jag är riktigt bra påläst när jag kör ut i lopp, men tror att det kommer bli ännu bättre när jag flyttar till Stockholm och kommer hem varje kväll, säger Rikard.

Åby istället för Solvalla

Som alltså valt Åby istället för Solvalla ikväll.
– Jag har ju fått chansen att köra Jerry Riordans Zarenne Fas (V86-5) och vill inte gärna släppa honom ifrån mig. Det är en jättefin häst som jag gillar skarpt och jag valde honom, trots att jag hade flera fina segerchanser på Solvalla.
Zarenne Fas kommer ut i St Leger.
– Det är ett spännande lopp. Jag tror förvisso att Zarenne är bäst över kortare distanser, han är fruktansvärt snabb, men fixade ju 2.640 meter utan problem senast. Jag skulle vilja gömma min en bit på vägen, men han kan ändå vinna. Så pass snabb är han. Den här hästen kommer få ett lysande 2020 och jag skulle gärna vilja bygga honom lite till, säger Rikard.
Som även kör Ulisse Kronos V(86-7) åt Frode Hamre.
– En häst jag aldrig kört, sådana här gånger brukar jag ringa en norsk vän och få lite tips. Jag kommer så klart även prata med Frode, men lite svårare är det att få grepp om norska hästar än svenska.
Minns du alla hästar du kört (över 1.200 uppsittningar bara 2019)?
– Jag har jäkla bra hästminne, men kommer inte alltid ihåg namnen. Alltså när jag kör åt Stefan Melander och det kan vara ett antal Digital-hästar under en tävlingsdag så kanske jag inte kommer ihåg namnet, men däremot hästen. Nästa gång jag kör så vet jag direkt: ”Ja, just, det var den här hästen”.

Klartecken på Solvalla

Du sa att du valde bort bra vinstchanser på Solvalla, vilken tänkte du på?
– Framförallt Master Blaster (V86-6) som jag skulle kört åt Fredrik B Larsson. Han hade samma spår senast, tog ledningen och vann bekvämt. Som jag läste loppet är det inte värre emot den här gången. Han måste ha väldigt stor segerchans.
Efter årsskiftet är det tänkt att Skoglund ska bli Solvalla-stationerad. Samtidigt ska gården Wolmsta utanför Sundsvall säljas.
– 1 februari har vi tillträde till nya huset i Sigtuna.
Och hur går det med försäljningen av Wolmsta?
– Vi har haft några intressenter redan innan vi lagt ut det till försäljning, men jag ska ha ett möte med mäklarna inom kort. Det finns ju cirka 80 boxar och visst hade det gått att hyra ut det, men jag vill slippa det ansvaret och en försäljning är nog det bästa.
Rikard har en prislapp klar.
– Målet är att få igen det vi betalat och lagt ned på Wolmsta under den här tiden. Så sju miljoner är siffran i mitt huvud, men jag vill som sagt ta ett möte och diskussion med mäklare.
Rikard N Skoglund kommer även träna några hästar i Stockholm.
– Min sambo Lina Bergström vill hålla igång träningsbiten och planen är att ha tillgång till sex boxar. Om det blir några hästar som kommer med från Sundsvall eller om det blir nya hästar vet jag faktiskt inte ännu.

 

Hektiska dagar. 35 uppsittningar återstår i september för Rikard N Skoglund

V86-tips: Löning, jackpot och Bergh-vinnare