Fokustema
Nyfödda
Läs senare

Åttonde generationen

När ett hingstföl efter El Mago Pellini och Västerbo Hot Stuff tittade ut var det åttonde generationen (!) som såg dagens ljus på Västerbo Stuteri i Heby.
Av
Claes Freidenvall
Västerbo Hot Stuff med sin hingst efter El Mago Pellini. Foto: Ylva Welén
Västerbo Hot Stuff med sin hingst efter El Mago Pellini. Foto: Ylva Welén

Mödernet går tillbaka till Earl’s Ikey Mite (1940-1977) och för Västerbo Hot Stuff (e. Explosive Matter) var det tredje avkomman. Hon har sedan tidigare en tvåårig hingst efter Jocose och en ettårig dotter med International Moni som far.

– Nästa partner blir Mister J.P, berättar Michael Demmers på Västerbo Stuteri.

Via Västerbo Streetlite, Västerbo Flash, Västerbo Party, Butch Air, Mite Noon är vi tillbaka till ”grundstoet Earl’s Ikey Mite, vilken är en dotter till Volomite.

Svenskt rekord som tolvåring

En av Earl’s Ikey Mites sista avkommor var Mite Galvator, vilken som tolvåring satte svenskt rekord med 1.17,1. Vidare är Earl’s Ikey Mite mormor till avelshingstarna Antatole Scott och Anastasius i Sverige och Denton D, som hamnade i Sovjetunionen.

Mormor Västerbostreetlite (e. Viking’s Way), 1.12,7am/1.536.707 kr, ingår i samma syskonskara som Västerbo Eclair (e. Encho), 1.12,8ak/1.798.350 kr.

Samma möderne som Maharajah

Västerbo Margaux med sin avkomma efter El Mago Pellini.

Ett högklassigt möderne har Västerbo Margaux (e. Brioni), 1.14,5am/155.600 kr, och det går tillbaka till samma som Maharajah och till självaste Frances Bulwarks mor Frances Great.

Västerbo Margaux har fått sin första avkomma – en hingst efter El Mago Pellini och det blir också stoets partner i år.

Västerbo Margaux ingår i samma syskonskara som dubbelmiljonärerna Västerbo Montoya (2.331.268 kr) och Västerbo Miguel (2.028.885 kr). Modern Västerbo Mi Amiga (e. Spotlite Lobell), 1.17,5am/96.500 kr, är en dotter till Mi Amiga Butch, vilken i sin tur är mormors mormor till Maharajah.

Ni vet väl att ni kan maila in fölrapporter för fri publicering? Uppge mor, far och kön på fölet. Skriv också om ni bestämt vilken hingst stoet ska gå till i år och skicka gärna med en bild. Maila till Sulkysport