Fokustema
Borlänge
Läs senare

Avblåst på Romme

Två lopp hann avgöras under fredagens lunchtävlingar på Romme innan tävlingarna fick blåsas av.
– Det är för tungsprunget och farligt helt enkelt, sade banveterinären Olle Rydell till TV12.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

De inledande två loppen släpptes iväg i angiven tid, men när Cala Mayor B. (e. Muscle Hill) vann det andra loppet på 1.20,3/2.140 meter som inför fredagens start hade tjänat 164.700 kronor förstod nog de flesta har tävlingarna var i fara.
TV12:s stallbacksreporter Patrik Fernlund sade i sändningen att flera kuskar hade uttalat att banan var den mest tungsprungna de någonsin hade tävlat om och tv-bilderna talade sitt tydliga språk då det var kopiösa mängder material som banpersonalen försökte få bort samtidigt som man sköt fram starten av det tredje loppet med tio minuter.
Det släpptes alltså aldrig iväg utan tävlingarna blåstes helt sonika av.
– Vi har beslutat efter att pratat med aktiva att ställa in tävlingarna. Det är för tungt och farligt helt enkelt. Det blev ett rejält mildväder som gör att det ser ut så här, sade banveterinären Olle Rydell till TV12 och fick medhåll av Mika Forss från de aktiva att beslutet var det rätta:
– Stor otur att det här vädret kom idag. Det ligger gammalt salt i banan och det går ju inte ta bort nu utan finns kvar och gör att det ser ut såhär när det smälter. Jag tycker att beslutet är helt rätt. Om det visar sig efter tävlingsdagen att flera hästar står skadade så är det väldigt olyckligt, sade Mika Forss till TV12.