Fokustema
Axevalla
Läs senare

Axevalla storsatsar

Ett nytt ridhus, ny stallbacksrestaurang, omläggning av banan och satsning på träningsfaciliteter .
Det kommer hända mycket runt Axevalla de närmaste åren.
Av
Redaktionen
Axevalla satsar på flera olika fronter.
Axevalla satsar på flera olika fronter.

– Vi har sedan länge haft som målsättning att bli landets bästa tränings- och tävlingsarena för travsport. Vi är fullt medvetna om att vi har en bit kvar att vandra i det avseendet, men nu är det dags att ta ett tydligt steg för att utveckla anläggningen vidare, säger vd Roger Moström i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Det kommer att bli en rejäl nivåhöjning när det gäller såväl underhåll som skötsel av samtliga våra träningsbanor. Det handlar om en miljonsatsning från vår sida. I satsningen ingår bland annat en ny heltidstjänst som omfattar enbart skötsel av banorna och dessutom blir budgeten för inköp av banmaterial utökad. Det känns oerhört bra att kunna göra denna satsning för våra aktiva och den kommer att starta upp redan nu under våren.

Tre strategiska beslut

Styrelsen för Västergötlands Travsällskap fattade vid sitt senaste sammanträde tre strategiska beslut om kommande satsningar av betydande karaktär på Axevalla, varav två av besluten är än så länge inriktningsbeslut gällande två nya byggnader.

Det ena handlar dels om ett ridhus, som kommer att byggas i anslutning till den nuvarande körhallen på Axevalla. Denna byggnad är kopplad till den satsning som Västra Götalandsregionen gör på en utökad verksamhet vid hästgymnasiet. Det nya ridhuset kommer att stå klart till skolstarten hösten 2023.

Ny stallbacksrestaurang

Den andra är byggnad på stallbacksområdet.

– Det som kommer att hända är att den byggnad som idag inrymmer Axevallas stallkafé ska rivas och ersättas med en helt ny. Denna byggnad kommer att omfatta en ny fräsch stallbacksrestaurang med plats för ungefär lika många sittande gäster som i dagsläget. Den nya byggnaden kommer också att inrymma en butik tillhörande Ladugårdsinrede och dessutom kommer inskrivningen att flyttas hit. I nuläget finns inskrivningen i en äldre barackliknande byggnad. Planen är att den nya byggnaden ska stå klar någon gång under 2023.

Västergötlands Travsällskaps ordförande Magnus Sundén är mycket nöjd med att styrelsen har kunnat fatta dessa beslut:

– Det har varit en väldigt speciell tid nu under coronapandemin. Vi anser dock att vi har lyckats hantera den här perioden på ett bra sätt och att vi går stärkta ur den. Som ett slags bevis för det känner vi oss nu både redo och trygga med att göra de här större satsningarna för att stärka Axevallas attraktivitet.