Fokustema
Vincennes
Läs senare

Bandit Brick svek i Goop-debut

Segermaskinen Bandit Brick räckte inte alls till i sin debut på Vincennes för Björn Goop och trots ett perfekt lopp i andra utvändigt kastade han in handduken vid upploppets början och slutade sjua.
Av
Claes Freidenvall
Moni Viking var ensam på plan för Pierre Vercruysse. Foto: Gerard Forni
Moni Viking var ensam på plan för Pierre Vercruysse. Foto: Gerard Forni

Norskfödde Moni Viking (e. Maharajah-Jeunesse Doree) stod i en klass för sig och var helt ensam över Vincennes upplopp. Han serverades en löpning i tredje utvändigt, i rygg på Bandit Brick och Pierre Vercruysse följde med i tredjespår när Goop lämnade sin position 1.100 meter före mål.

Bandit Brick tog sig fram till ledande Cekoi vid ingången till sista sväng, men kunde inte stå emot Moni Vikings attack. Pierre Vercruysses travare avgjorde Prix de Bracieux (€45.000) enkelt vid upploppets början och seglade ifrån med flera längder och landade på 1.13,9/2.850 meter.

Bakom Moni Viking spurtade Diablo d’Herfraie (e. Jasmin de Flore) in som tvåa på 1.14,1 och tredjeplatsen gick till svenskfödde Electric Light (e. Going Kronos) på 1.14,2.

Björn Goop fick alltså se Bandit Brick sluta sjua på 1.14,4, men kunde räkna in ett fjärdepris för Ragazzo da Sopra (e. From Above) på 1.14,3. Femma slutade Robert Berghs Aileron (e. Scarlet Knight) på 1.14,4 för Gabriele Gelormini.

Ifjol vann Moni Viking Prix d’Evrecy (€55.000) och på meritlistan finns också en tredjeplats i Europeiskt Treåringsmästerskap från 2016 bakom Django Riff och Phantasm Soa.

Fokustema
Ladda ner startlistor
Läs senare

Startlistor: Här är Kriterie- och Oakskvalen

Spår fyra för både Aetos Kronos och Bythebook i Kriteriekvalen och Zolly i Oakskvalet. Flera av tunga favoriterna drog inga nitlotter när startlistorna till kvalkvällen på Solvalla nästa tisdag blev klara i eftermiddag.
Av
Sulkysport
Aetos Kronos krigar ner Bythebook i långa E3-finalen på nytt världsrekord över medeldistans. Foto: Simon Hagen
Aetos Kronos krigar ner Bythebook i långa E3-finalen på nytt världsrekord över medeldistans. Foto: Simon Hagen
Fokustema
Flyttar
Läs senare

Rikard N Skoglund till Solvalla

Rikard N Skoglund vill dra ner på antalet mil han sitter i bil som catchdriver. Därför flyttar han till ett hus nära Erikssund och blir Solvallalicensierad.
Av
Lars G Dahlgren
Rikard N Skoglund. Foto: Jeannie Karlsson, Sulkysport.
Rikard N Skoglund. Foto: Jeannie Karlsson, Sulkysport.

– Man är nästan aldrig hemma. Jag har dieselräkningar på 20.000 kronor varje månad och på det här sättet hoppas jag kunna halvera det, säger Rikard N Skoglund till Travronden.se.

Rikard N Skoglund och hans sambo Lina Bergström har sex hästar i träning på Wolmsta Gård, som de också äger. När de någon gång i början på nästa år väljer att flytta söderut byter på Rikard också sin Bergsåkershemhörighet och blir Solvallalicensierad. Samtidigt säljer Skoglund och Bergström Wolmsta Gård. Igen, är man beredd att tillägga. Rikard N Skoglund köpte träningsanläggningen där flera Bergsåkerstränare är inhysta så sent som hösten 2016.

– Vi har inte lagt ut den hos mäklaren än. Det finns intresse från ridsidan också, men min målsättning är att det ska vara en travgård, säger Rikard N Skoglund till Travronden om försäljningen av Wolmsta.

Fokustema
Flyttar
Läs senare

Nicklas Westerholm till Bergsåker

Nicklas Westerholm lämnar Romme och blir tränare på Bergsåker.
– Det känns väldigt bra att få komma hem till Bergsåker där allt började, säger Nicklas Westerholm i ett pressmeddelande från Norrlands Travsällskap.
Av
Lars G Dahlgren
Nicklas Westerholm. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Nicklas Westerholm. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

27-årige Nicklas Westerholm blev Årets komet i svensk travsport 2017 efter att sitt första helår som proffstränare ha fått ihop 67 segrar på 258 starter. Segerantalet kopierades ifjol, men i inkörda pengar blev det (pokalåret) 2018 betydligt mer än året innan, 5,5 miljoner jämfört med 3,2 miljoner.

När Nicklas etablerade sig som proffs gjorde han det som Rommetränare och han har investerat en hel del i träningsanläggningen Axelsbo sedan han flyttade dit. Denna lämnar Westerholm alltså nu för att istället etablera sig på sin pappa Robert Berghs gård, där Robert nu har filial, i Töva strax utanför Sundsvall.

Nicklas Westerholm har i dagsläget 47 hästar på sin träningslista.

Flytten är planerad att äga rum vid årsskiftet.

Fotnot: Sulkysport har sökt Nicklas Westerholm.