Fokustema
Bäst igår!
Läs senare

Bäst igår! – saken var Oscar i Tingsryd

Copenhagen Cup stod i fokus under gårdagen och i Sverige kördes endast två breddtravsomgångar i Tingsryd och Rättvik. De fem snabbaste vinnarna fanns i Tingsryd och det var också där enda dubbesegraren fanns.
Av
Ola Lernå

Oscar Ginman fixade två triumfer och var så nöjd med det att han firade av en rejäl segergest efter sin andra triumf för dagen bakom Edello. Nedan kan ni hitta det mesta av de bästa från gårdagen där samtliga lopp hade 10.000 kronor i förstapris.

Snabbast

Grace d’Occagnes (e. Coktail Jet) 1.12,0a/1.609 meter – Tingsryd
Tränare och körsven: Hans Crebas, Kalmar
Ägare och uppfödare: Philippe Joyeux, Frankrike

Donatello Sisu (e. Conway Hall) 1.12,3a/1.609 meter – Tingsryd
Tränare: Admir Zukanovic, Åby Körsven: Tommy Karlstedt, Åby
Ägare: Denco HB, Kållered
Uppfödare: Sisyfos Breeders AB, Sigtuna

Kaxi Day (e. Orlando Vici) 1.13,1a/1.609 meter – Tingsryd
Tränare: Anders Zackrisson, Kalmar Körsven: Linda Sedström, Örebro
Ägare: Team Lindvall HB, T Zackrisson HB med flera
Uppfödare: Team Lindvall HB, Nybro

Edello (e. Judge Joe) 1.13,2a/1.609 meter – Tingsryd
Tränare: Michael Karlsson, Kalmar Körsven: Oscar Ginman, Kalmar
Ägare: TMC Häst HB, Kalmar
Uppfödare: Åke & Mona Wall

Mr Finnsson (e. So Perfect) 1.13,5a/1.609 meter – Tingsryd
Tränare: Görel Engström, Kalmar Körsven: Oscar Ginman, Kalmar
Ägare och uppfödare. Zirock AB, Vassmolösa

Snabbast, monté

Kanon Sånna (e. Judge Joe) 1.15,2a/1.609 meter – Tingsryd
Tränare: Gabriella Gunnarsson, Kalmar Ryttare: Tova Bengtsson, Halmstad
Ägare: Gabriella Gunnarsson, Vimmerby
Uppfödare: Happiy People Racing AB, Tranås

Snabbast, kallblod

Sör Tinder (e. Idenors Tindex) 1.28,7/1.640 meter
Tränare och körsven: Rose Marie Söderlund, Romme
Ägare och uppfödare: Rose-Marie & HÅkan Söderlund

Sammanfattning

Segerrikaste körsven:
Två segrar: Oscar Ginman

Segerrikaste avelshingst:
Två segrar: Orlando Vici, Judge Joe

Fokustema
Byter jobb
Läs senare

Magnus Rundgren vd för SRF Stable

Magnus Rundgren, verkställande direktör för Am Bloodstock, byter jobb och blir från årsskiftet verkställande direktör för SRF Stable.
Av
Lars G Dahlgren
Magnus Rundgren. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Magnus Rundgren. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

– Jag har jobbat i elva år för Anders Ström och Courant-gruppen och i tio som vd för uppfödningsdelen Am Bloodstock. Jag är väldigt stolt över vad vi byggt upp och framstår kanske som lite knäpp när jag byter jobb nu, just när vi börjat skörda vad satsningen byggt upp, till exempel genom att vår uppfödning Hypnotic Am vann det största loppet för tvååriga ston Hambletonianhelgen, säger Magnus Rundgren och fortsätter:

– Samtidigt är det Lennart Ågren har i SRF Stable så spännande att det här är en utmaning jag kände att jag inte kan tacka nej till. Jag känner ju Lennart väl eftersom SRF Stable också är en partner till Courant-gruppen, bland annat genom kanonhästen Gimpanzee.

SRF Stable har de senaste åren gått från att vara en väldigt stor tävlingsverksamhet till att även omfatta allt större uppfödning och nu ska alltså Magnus Rundgren bli vd för hela verksamheten.

Anders Ström betonar att allt sker i bästa samförstånd.

– Jag har varit väldigt lyckligt lottad som har haft Magnus som chef för Am Bloodstock och samtidigt förstår jag att han vill gå vidare och satsa på något nytt. Courant-gruppen står inför en ny situation, och vi kommer att genomföra en organisationsförändring. Under hösten drar vi igång arbetet med att rekrytera nya medarbetare. Jag hoppas givetvis på fortsatt gott samarbete med Lennart Ågren framöver, det blir ju inte sämre av att Magnus håller i hans affärer, säger Anders Ström.

Magnus Rundgren kvarstår alltså i Am Bloodstock året ut med ansvar för bland annat den försäljningsverksamhet som pågår av ettåringar på auktioner i Sverige, denna vecka i Deauville och sedan i USA.

Fokustema
Red Mile
Läs senare

Greenshoe startar igen!

På torsdag är Greenshoe tillbaka på tävlingsbanan igen efter sin imponerande uppvisning i Harry W. Zweig Memorial på Vernon Downs.
Av
Claes Freidenvall
Greenshoe är tillbaka på tävlingsbanan på torsdag på Red Mile. Foto: Lisa Photo
Greenshoe är tillbaka på tävlingsbanan på torsdag på Red Mile. Foto: Lisa Photo

Det handlar om ett försök i Kentucky Sire Stakes ($30.000) för treåriga hingstar och valacker på Red Mile med 15.000 dollar till vinnaren.

Marcus Melanders Greenshoe (e. Father Patrick-Designed to Be) kommer att bli storfavorit till segern, men det finns några duktiga treåringar som också kan röra på sig.

 

Greenshoe har startat åtta gånger i år, vunnit sex lopp och varit tvåa vid två tillfällen. Samtliga lopp på Red Mile hittar ni här.

Fokustema
Saratoga Raceway
Läs senare

Obesegrade ston i toppmatch

På onsdag åker Marcus Melander till Saratoga Raceway och där ska obesegrade Hypnotic Am försöka ta sjätte raka segern i ett försök i New York Sire Stakes ($76.750) för tvååriga ston, men hon bjuds inget enkelt motstånd.
Av
Claes Freidenvall
Kretsen runt Hypnotic Am efter segern i Jim Doherty Memorial i somras. Foto: Simon Hagen
Kretsen runt Hypnotic Am efter segern i Jim Doherty Memorial i somras. Foto: Simon Hagen

Precis som Hypnotic Am (e. Chapter Seven-Daydream Am) går Love A Good Story (e. Chapter Seven-Celebrity Lovin) in i loppet utan att ha förlorat en enda gång. Sex framträdanden, lika många segrar och som snabbast har Julie Millers sto travat 1.11,6, medan Hypotic Am ståtar med vinnarrekordet 1.10,2.

Love A Good Story. Foto: Steven H Roth.

Sedan tidigare har Hypnotic Am två vinster i New York Sire Stakes plus försök och final i Jim Doherty Memorial. Precis som tidigare är det Brian Sears som sköter tömmarna bakom Anders Ströms uppfödning på Saratoga Raceways 800-metersoval.

Bland motståndarna finns också Åke Svanstedts Miss Jubilation (e. Chapter Seven-Blue Muscles), 1.12,8*/$54.866. Svanstedt har också Seventimesalady (e. Chapter Seven-Ava Marion), 1.12,0/$110.214, till start i det andra försöket

Här hittar ni startlistorna till Saratoga Raceway.