Fokustema
Åby
Läs senare

Bäst, men inte som bäst

Trots att Honey Mearas drogs med aktionsproblem genom slutkurvan för andra starten i följd kunde hon spurta hem Lovely Godivas Minne.
– Jag fick ta upp henne rätt ordentligt och rätta till henne så det var lite problem, men hon är fantastiskt bra, berömde Örjan Kihlström.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Honey Mearas var starkast i spurten för Örjan Kihlström. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Honey Mearas var starkast i spurten för Örjan Kihlström. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

En kvarts miljon kammade Honey Mearas (e. Readly Express) hem genom segern i Lovely Godivas lopp, men precis som vid årsdebuten på Färjestad under långfredagen så var det inte utan dramatik.
Den dagen slog stoet på en kort galopp 250 meter före mål; nu stod hon förvisso på benen, men det var ”blandtrav” vid utgången av slutkurvan och såg ut att bli för långt fram från fjärde utvändigt.
Sayonara (e. Donato Hanover) som hade agerat draglok i tredjespår såg ut att ha loppet i sin hand, men Honey Mearas kom tillbaka på spurtrakan och tog sig förbi relativt enkelt till vinst på 1.11,8a/2.140 meter.
– Hon är fantastiskt bra. Ändå flöt inte travet riktigt bra i slutkurvan idag heller, men det är en väldigt bra märr som kom tillbaka på rakan. Jag fick ta upp henne rätt ordentligt och rätta till henne så det var lite problem, medgav Örjan Kihlström rörande situationen i slutkurvan där Honey Mearas tappade ett par längder på Sayonara.

För Daniel Redén var det här hans tredje seger i vårklassikern för femåriga ston. Sedan tidigare har han även vunnit loppet som tränare med Wild Honey samt Conrads Rödluva.

Johan Arneng från Stall Zet. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Ny bronsskräll

Hans Crebas Bransbys Juke Box (e. Skogans Joker) vann sitt andra försök i Bronsdivisionen för året. Precis som vid fullträffen i Kalmar i mars handlade det om 2.640 meter voltstart och valacken jobbade sig runt fältet från fjärde utvändigt trots att inte tempot var särskilt uppskruvat.

– Han ger alltid hundra procent och går hela vägen in till mål. Jag trodde aldrig att det skulle bli såhär bra när han kom till mitt stall, sade Hans Crebas i Åbys vinnarcirkel.

I Klass I-försöket drog Il Forte (e. One too Many) iväg med 1.10 första varvet och möjliggjorde för köhästarna att komma in i matchen.
Det var just var Gennaro Casillos Charliebrown Effe (e. Conway Hall) gjorde i lag med Rick Ebbinge. Från fjärde utvändigt fick han bra draghjälp fram tills utgången av slutkurvan och över spurtrakan kunde holländaren sitta blixt stil och glida förbi konkurrenterna lekande lätt på 1.11,5a/2.140 meter!
– En jättefin upplevelse att köra honom. Han tycker om att tävla, sade Ebbinge i Åbys vinnarcirkel.

”Visade en ny sida”

Joakim Lövgrens Oscar L.A. (e. Ready Cash) vann sitt andra Silverdivisionsförsök i gällande meeting, men det gick inte alls till på samma sätt som det hade spekulerats om på förhand.
Den tidiga forcering till ledningen som det hade spekulerats om blev raka motsatsen då hästen hamnade som fyra i andraspår, men likväl gick det vägen.
Unico Broline (e. Cantab Hall) var inte alls sig lik framme i tät utan fällde in årorna redan 400 meter före mål trots att han blott hade varvat på 1.14,5.
– Idag visade han en ny sida. Han växlade upp. Att sitta och glänsa i ledningen är bra, men det kan många göra. Att brotta ner det här fältet i spåren; då behöver man ta fram den riktiga lejonklon. Han är gjord av det rätta virket, sade Joakim Lövgren i Åbys vinnarcirkel.