Fokustema
Frankrike
Läs senare

Bergh på topp på Rivieran

Robert Bergh och Angle of Attack slog till i Cagnes-sur-Mer när duon tog hem Prix Eckmul Vro (€39.000) på 1.13,7 över 2.925 meter.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Robert Bergh. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Redan efter 300 meter placerade Robert Bergh Angle of Attack (e. Scarlet Knight-Maygore Turgot) i täten och därifrån utmanades han av vinnarhålets Andante, som fick chansen mitt på upploppet.

Angle of Attack.

Med en halv längd höll Angle of Attack undan och ägarna Roland och Madelene Wiksten kunde räkna in 17.550 euro.

Angle of Attack har gjort två starter tidigare i år på Vincennes, men gått lottlös efter ha körts av Yoann Lebourgois och David Thomain, men nu satt hästens tränare i sulkyn och då gick det bättre.

Förra året vann Angle of Attack två lopp på fransk mark; Prix de l’Ille-et-Vilaine och Prix Almathea

Här kan Angle of Attacks seger kan beskådas!

Fokustema
Frankrike
Läs senare

Fulstyrning gav dubbelseger

Storfavoriten Dorgos de Guez gjorde sin plikt i Grand Prix Federation Regionale du Nord (€75.000) i La Capelle även om Jean-Michel Bazires manöver på upploppet inte var speciellt snygg...
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Jean Michel Bazire vann storlopp på La Capelle-banan idag. Foto Simon Hagen
Jean Michel Bazire vann storlopp på La Capelle-banan idag. Foto Simon Hagen
Bazire går ner och stänger Express Jet.

Inne på upploppet bröt Dorgos de Guez (e. Romcok-de Guez-Lady Fromentro) ut ett spår och stallkamraten Valokaja Hindö följde med ut i rygg. När Express Jet såg ut att utgöra ett hot mot dubbelsegern från tredje inner styrde helt enkelt Bazire ner och stängde Express Jets möjligheter.

Därmed blev det dubbelt Jean-Michel Bazire och vinnaren Dorgos de Guez hade blivit svår att överhuvudtaget rå på. Han kunde överta ledningen varvet från mål på La Capelles milebana och därifrån segrade han på 1.13,5a/2.700 meter.

Valokaja Hindö (e. Great Challenger) var tvåa på samma tid, medan Express Jet (e. Goetmals Wood) noterade 1.13,7.

För sjuårige valacken Dorgos de Guez var det tredje raka triumfen och hans sjunde seger för året. Bland tidigare segrar sticker Prix du Plateau de Gravelle (€90.000) och Prix de Lille (€80.000) ut på Vincennes.

Vid en av fjolårets segrar satt för övrigt nybakade Åbyproffset Evelina Månsson i sulkyn – på julafton vann hon amatörloppet Prix de Saint-Leonard (€11.000) med Dorgoz de Guez på franska huvudstadsbanan.

Loppet kan ses här!

Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Anthem övertygade i Skellefteå

En resa utvändigt om ledaren var inget hinder för Anthem (e. Going Kronos) vid en övertygande seger under tisdagslunchen.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant

Skellefteå var skådeplatsen, Irene Worrsjö-Johansson tränaren och Sandra Eriksson agerade kusk.

Den femåriga Going Kronos-dottern var med i den initiala körningen, men Sandra Eriksson plockade snabbt upp då hon insåg att hon inte skulle nå ledningen.
Istället körde andra konkurrenter i omgångar mot varandra och täthästarna avlöste varandra. Det upplägget passade Anthem bra som kunde glida fram på ledarens utsida inför slutrundan.

Därifrån avgjorde hon loppet på 1.14,5a/2.140 meter med två och en halv längd som marginal. Segern var värd 25.000 kronor.

Anthem har funnit en härlig sensommar och höstform. Första årssegern togs i augusti på 1.13,5a/2.140 meter, något som följdes av en andraplats innan stoet nu vann på nytt.

Med drygt 300.000 kronor på sig står dock Anthem helsnett inne i Diamantstoförsöket i just Skellefteå lördag den 3 oktober.

Fokustema
Inför V86
Läs senare

Eriksson i huvudrollen

Hemmatränaren Christoffer Eriksson startar tre hästar inom kvällens V86-spel på Jägersro och kör ytterligare en favoritspelad häst.
– Rackham gjorde ett fruktansvärt lopp senast och hade inte gjort bort sig i det stora loppet dagen efter heller, säger Jägersrotränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Christoffer Eriksson har tre egentränade hästar till start inom V86-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulksport
Christoffer Eriksson har tre egentränade hästar till start inom V86-spelet. Foto Jeannie Karlsson/Sulksport

Loppet som Eriksson syftar på när han säger ”stora loppet” är givetvis Svenskt Travderby. Rackham (V86-5) slutade fyra i sitt försök och fick nöja sig med revansch i ett V75-lopp dagen före derbyfinalen.
– Han gick ett enormt slutvarv. Han har alltid visat att han är en bra häst, men jag vill nog säga att det var hans bästa insats i karriären senast. Han möter bra hästar här, men det är ett litet fält och det ser jag som ett plus för vår del då min häst inte är så startsnabb. Jag ändrar inget och är hoppfull, säger Christoffer Eriksson som har planen klar:

– Efter detta ska vi starta i Örebro i början av oktober. Då handlar det om ett kval till Breeders Crown och den här uppgiften ligger väldigt bra i tiden, säger Eriksson.

”För låg klass”

Den treåriga Readly Express-dottern Coumba (V86-3) startar två avdelningar tidigare. Även där är hemmatränaren nöjd med kurvan.
– Hon har varit en positiv överraskning sedan hon började starta och blivit vassare i takt med att hon kunnat starta på kontinuerligt. Senast var hon riktigt bra även om hon inte vann. Jag tycker det är en snabb häst och det känns som hon hade kunnat öppnat snabbare när hon hade framspår i Kalmar om jag bara bestämt mig för att köra ordentligt. Propositionen är perfekt och nu ska jag testa henne barfota bak. Hon var lite svag när hon kom, men nu tror jag att hon kommer hålla ihop travet på ett bättre sätt med den balansen.

Hålla ihop travet på ett bättre sätt

Christoffer Eriksson om Coumbra som ska tävla med ny balans.

Italienaren Arno dell’Est (V86-7) är ensam från Erikssons stall om att inte bli favorit utan han tycks ”bara” bli andrahandare. Ändå låter det väldigt positivt från Christoffer när han pratar om sn häst.
– Det har känts som en bra häst sedan han kom, men det har tagit lite tid att sätta balansen på honom. Första loppen var det att lära känna honom som det handlade om. De senaste två gångerna jag har kört honom har han känts stabil. Hästen tävlar i en för låg klass och ska kunna bli en bra häst som det känns, säger Eriksson och tillägger:
– Han gick ett riktigt rejält lopp senast då jag fick köra för spets och höll högt tempo hela vägen. Han höll ifrån sig en enormt bra häst i Athos Race; kolla hur den hästen har sett ut efteråt! Nu tror jag dessutom att min häst kommer kunna öppna bättre när han fått träna på voltstart och lärt sig vad det handlar om, avslutar Christoffer Eriksson.

Krönika